Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zwlekanie z cesarką

Polecane posty

Gość gość

po ilu godzinach lekarze robią cc jak nie ma postepu porodu , moja koleżanka miała skurcze 15 godzin i jak dziecku tętno spadało dopiero, dlaczego tak długo zwlekają

Gość gość
Bo poród ma prawo swoje trwać. póki z dzieckiem nic sie nie dzieje nie widzę potrzeby cc

Gość gość
moja znajoma częsciowo wypchnęła dziecko pół główki i dalej się nie dało i trzeba było cc zrobić bo dziecko było zaplątane pępowiną wiec ona miała i krocze pocięte i jeszcze rane na brzuchu wyobrażacie to sobie przy jednym porodzie 2 rany

Gość gość
Ale to chyba nie jest możliwe. Czy czasem nie jest tak, że jak dziecko zejdzie do kanału rodnego, to się już nie da cc zrobić? Są jakieś takie przypadki, że używają kleszczy albo coś, bo cc już niemożliwe jest do zrobienia.

Gość gość
Mogą zrobić cesarkę po dwóch godzinach braku postępu porodu bo się pytałam położnej i ja tak miałam bo rodziłam na dyżurze swojego lekarza i chociaż z dzieckiem było wszystko ok to on mi zaproponował cesarkę bo od 7 miałam kroplówkę a o 15 miałam nadal 2 cm rozwarcia (a dostałam oxy, czopki, zastrzyki i miałam przebity pęcherz płodowy, skurcze były częste i silne ale krótkie) ale ja miałam skoki ciśnienia i małopłytkowość do tego. Ale myślę, że gdyby był inny lekarz dłużej by czekali.

Gość gość
hehe do gościa od 2 ran przy jednym porodzie... jak dziecko zejdzie do kanału rodnego to mozesz na kolanach błagac o cesarke na która jest juz za późno i nikt ci jej nie zrobi... wiec schowaj sie z ta swoja bajeczka...