Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justann

szczepionki pojedyńcze

Polecane posty

Gość Justann

Witam, Mam pytanie czy orientujecie się gdzie (i czy w ogóle) są dostępne szczepionki pojedyncze na świnkę i odrę? Moja córka różyczkę właśnie przechodzi, nie zdążyliśmy jej na razie zaszczepić szczepionką MMR, bo w żłobku ciągle coś łapała i tak się zastanawiam czy jest możliwość zrobić szczepienie, ale bez różyczki? Ktoś mi może podać nazwę szczepionki, producenta, jakiekolwiek dane na ten temat?

zapytaj pediatry, jesli jest taka opcja, to wypisze ci recepte i kupisz. ale ja sie szczepilam przed ciaza mmrv, przechodzilam tylko swinke, i mi powoedzieli, ze to nic, ze tam tez jest swinka.

Gość gość
Można sprowadzić np. z Niemiec, albo Holandii. Tam są pojedyncze szczepionki.

Gość Justann
A jakieś konkrety z tymi sprowadzanymi z zagranicy?

Gość gość
Można sprowadzić, ale niestety z innego kraju. Np. z Niemiec. U nas rządzi to wstrętne mmr i priorix :/ Nie wiem tylko jak się sprowadza, chyba przez aptekę. I obiło mi się o uszy, że nie wszędzie można szczepić sprowadzonymi szczepionkami, na pewno można w Warszawie. Upewnij się, gdzie mogłabyś tymi szczepionkami szczepić w Twoich okolicach.

Gość Justann
Rozumiem. Domyślam się, że w mojej przychodni pewnie będzie problem, bo oni ze wszystkim robią problem:/ Będę się orientowała co i jak, ale tak czy inaczej poproszę o informacje od mam, które coś takiego załatwiały, albo są w stanie coś podpowiedzieć.

Gość gość
Na stronie Centrum Medycznego Damiana znajduje się informacja, ze na życzenie sprowadzają pojedynczą szczepionkę na odrę Rouvax/Rimevax.

Gość Justann
Centrum Damiana to niestety nie moja lokalizacja, bo jestem za Śląska, ale dzięki za namiar, wiem, że się da:) W razie czego będę do nich dzwonić i pytać, może coś doradzą.