Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niejadek

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy jakie macie sprawdzone przepisy na pasty do kanapek i sosy dla 1,5 roczniaka? Syn jest dość wybredny tzn je b duzo ale ciągle te same rzeczy np dzisiaj rano na śniadanie zrobiłam mu kanapeczki z pieczonym schabem masełkiem pomidorkiem. Zjadł jak zawsze chlebek z pomidorem je na śniadanie albo takie kanapki albo kaszkę mleczną jeszcze zje czasem ser zółty. Obiad to b gęsta zupa na mięsie indyk/wołowina /kurczak itp. Na drugie zwykle jest kasza kuskus,gotowana/pieczona rybka z marchewką./brokułem/kalafiorem/groszkiem z łyżeczką masełka. Lubi też lane kluseczki na rosole, albo na słodko lane kluski z owocami zblenderowanymi i ze 3 łyzki jogurtu naturalnego. Uwielbia ogórki kiszone,pomidory,jogurty naturalne z owocami i miodem, platki owsiane na śniadanie z mlekiem. Podwieczorem to owoce jogurt itp. Kolacja to kaszka mleczno-ryzowa albo manna z owocami jak nie jadł wczesniej. Nie chce jeśc żadnych innych rzeczy ani jajek, parówki jeszczeczasem przejdą. Co dajecie swoim dzieciom na śniadanie jakie pasty dokanapek? Co na drugie danie?

Gość gość
daj mu coś na srake to zgłodnieje jak go przeczyści :)

Gość gość
tu autorka; a co jest aż tak źle i córka nie je? w jakim jest wieku??:)

Gość gość
Twoje dziecko nie jest nie jadkiem. Moj syn ma dwa lata i nawet polowy tego nie zjada.. :-(

Lada moment 2 lata. I dla niej mięso jest be, ryba be, jajka be, płatki be, kaszka be itd. Zupy zje, chleb z szynka czasami. Dżemu nie ruszy. Serka nie ruszy. Czasem zje parowe. Je jogurty i owoce, ziemniaki lub makaron ale bez sosu. I na tym koniec :)

Gość gość
Tu autorka: To współczuje ja bym chyba zwariowała jakby mój nie jadł prawie nic...a ja myślałam że je monotonnie hehe. Widzę że macie gorzej niż ja:p Zrobie mu dziisaj pastę jajeczną ze szczypiorkiem na kolacje do kanapekmoże zje;p

Gość gość
Moj dwulatek tez jest wybredny a do roku jadl pieknie i wszystko co dostał. Teraz zje jogurt, serek, kanapka tylko z żółtym serem czasami zje wedline ale tez rzadko a najlepiej w tostach. Czasami zje jajko . Na obiad ziemniaki, ryz, kasza, makaron bez sosu. Ryby uwielbia ale mieso juz nie bardzo. Z warzyw zje kalafiora bo mysli ze to ziemniaki :-) z zupy wyjada makaron ryz lub ziemniaki. Z owocow banan i brzoskwinia.