Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przynanano mi bon na staz i o zasiedlenie i nie wiem jaki wybrac pomozcie

Polecane posty

Gość gość

witam, mam 25 lat jestem po studiach, ukonczylam pedagogike, ubiegalam sie o bon na staz i bon o zasiedlenie, ne wiedzialam ze dwoch nie mozna wziac. znalazlam placowke przedszkole w ktorej bym odbyla staz (ale nie wiem czy mi przedluzy po tym pol roku staz na rok), myslalam ze na stazu bede miala tak jak nauczyciel 1200 netto ale dowiedzialam sie ze staz z urzedu to 750 netto :( w taki razie moze bon o zasiedlenie bylby lepszy? no ale nie mam pracy innej do ktorej by mnie przyjeli :( a wynajmuje pokoj za 600 zl i jak bede na stazu nie bede miala z czego zyc

Gość gość
ile wynosi kwota dofinansowania o bon na zasiedlenie? okolo 7 tys? bo nie wiem :( nie wiem co mam zrobic jutro musze isc do urzędu i wybrac jakis z tych bonow, a w przedszkolu juz jestem na pon umowiona by zlozyc papiery;///

Gość gość
przepraszam za bledy ale pisze na telefonie, prosze po porady

Gość Kermitto
Na stażu będziesz niewolnikiem pracującym za miskę ryżu. Jak się na to zgodzisz przypomnisz sobie te słowa. Ludzie nie powinni się nigdy zgadzać na staże. To tylko praktyka pracodawcy żeby mieć tanią siłę roboczą. Po stażu kop w doope i bo następny czeka. Bierz w ostateczności ten na zasiedlenie.

Gość gość
a ile wynosi ten na zasiedlenie? bo podobno jak nie znajde zatrudnienia na co najmniej 6 m-cy to musze go oddac ... nie wiem co robic :(