Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepszy podkład do twarzy (na ślub)

Polecane posty

Gość gość

jaki wg Was jest najlepszy, najtrwalszy i najlepiej prezentujący się podkład do twarzy? a puder?

Gość gośo54545gtgg
Mac pro longwear. Wiecej pytań lub szczegóły pisz na priv makijazys@prokonto.pl

Gość gość
moja koleżanka chwali sobie jakiś podkład ale teraz wyskoczyło mi z głowy z jakiej marki itp. A co to mac pro lonwear- miałam i nie dość że bardzo drogi to w dodatku niszczy cerę i tworzy maskę także ja nie polecam, ale wiadomo- każda cera reaguje inaczej

Gość gośo54545gtgg
Jako, że zajmuję się makijażem profesjonalnie musiałabym najpierw poznać więcej szczegółów na temat Twojej cery jeżeli mam coś doradzić, a doświadczenie podpowiada mi kilka produktów godnych uwagi.

Gość gość
Gips zmieszany z winacetem,podklad ,ze hej . Nic go nieruszy:-)

Gość gość
mam jasną karnację, nie mam wyprysków ani pryszczy, jedynie przed okresem na brodzie wyskoczy mi krosta i w trakcie znika. Mam tendencję do różowienia się- tzn. policzki mi się rumienią na różowo. Zalezy mi na podkładzie który nie tworzy tzw. grudek i nie uwydatnia zmarszczek mimicznych. Na pudrze też by mi zależało. Mam już bazę silikonową z lirene i korektor mastertouch z max factor. Zalezy mi na naturalnym odcieniu podkładu i pudru

Gość gość
U mnie pani ,która robiła mi makijaż używała "normalnych" kosmetyków ( tzn. to była dobra półka jak Dior,HR ...ale nic profesjonalnego) Na koniec spryskała mnie jakimś sprayem po twarzy i makijaż trzymał się do rana ...

Gość gość
i dodam że cerę raczej mam suchą, bo po kąpieli musze nałożyć krem oliwkowy z ziaji bo inaczej nawet zdarza się że takie wiórki białe lecą np z czoła. Ale w sumie nie wiem czy tak zawsze mam suchą, ale chyba tak

Gość gośo54545gtgg
Po pierwsze musisz określić granicę cenową produktów, które Cię interesują, następnie przetestować kilka opcji. Nie widząc Twojej twarzy jej odcienia nie mogę wskazać Ci konkretnego produktu, mogę Ci natomiast podpowiedzieć. Jeżeli zależy Ci na zatuszowaniu przebarwień to pamiętaj, że korektor czy podkład powinien mieć "zielony pigment"/"zielone podbicie" lub kolor z żółtym podbiciem. Musisz pamiętać, że podkłady z żółtym pigmentem kryją też zaniesienia wokół oczu. Jeżeli postanowiłaś sama zrobić sobie makijaż weselny/ ślubny nie zapomnij o korektorach. Jeżeli będziesz występowała przed kamerą czy aparatem pamiętaj, aby Twój podkład nie posiadał dużych filtrów SPF, ponieważ odbijają one światło i prawią, że Twoja skóra będzie się świeciła. Wielki plus za bazę, ale zwróć uwagę na to, że nie każda baza współgra z każdym podkładem. Jeżeli nie masz większych problemów z cerą polecam Ci Mac Pro Longwear, jest to jednak drogie rozwiązanie. Możesz zdecydować się również na Revlon ColorStay (to już tańsza inicjatywa), wiele moich klientek chwali sobie Rimmel Wake Me Up, to też mały koszt. Bardzo dobrymi podkladami są podkłady z firmy Kryolan (moje klientki lubią najbardziej). Zainwestuj w dobry puder fixujący (czyli utrwalający). Jeżeli masz cerę skorą do przetłuszczeń (sebum) najpierw połóż puder ryżowy np. Paese puder ryżowy jest tani i z doświadczenia wiem, że bardzo dobry (nałóż go na strefę T). Następnie twarz przypudruj pudrem matującym z MAC (droższe rozwiązanie i nie na każdym się sprawdza) lub Rimmel Stay Matt(tansza inicjatywa), możesz użyć też pudru z Inglot lub pudru Kryolan. Nie zapomnij o korektorach czy kamuflażach, a przede wszystkim pamiętaj o przygotowaniu cery/skóry przed makijażem. Dobrze by było gdybyś zakupiła również bibułki matujące, np Bibułki matujące Inglot (koszt około 20zł), na koniec zaaplikuj na twarz fixer w formie mgiełki lub sprayu, np. Inglot Fixer, Kryoloan...Po bardziej konkretne informacje serdecznie zapraszam Cię do rozmowy mailowej :)

Gość gość
Estee Lauder Double Wear Laura Mercier Silk Creme Foundation MAC Pro Longwear badz Studio Fix Fluid Revlon Colorstay

Gość gość
gośo54545gtgg dzięki za rady:) jeśli to nie problem to wieczorem napiszę do Ciebie na mejla, bo mam jeszcze kilka pytań:)

Gość gośo54545gtgg
Serdecznie zapraszam :) i cieszę się, że będę mogła pomóc.

Gość Annnanknna
Od jakiegoś czasu używam tylko mineralnego podkładu z Annabelle Minerals jest rewelacyjny! Dobrze kryje, nie zostawia efektu maski, lekki, dla mnie super.

Ja byłam pomalowana Revlonem a później utrwaliłam go pudrem Tokyo z Bikora. Makijaż długo mi się trzymał bez żadnych poprawek a co ważniejsze wyglądał bardzo naturalnie i estetycznie.

Gość rimmel

Mam cerę z przebarwieniami i potrzebuję kryjącego podkładu i długotrwałego. Od lat używam rimmel lasting finish. Jest genialny. Jak się go utrwali pudrem to spokojnie wytrzymuje dłuuugi dzień.  Fajny jest też loreal true match ale nie kryje aż tak dobrze jak rimmel.

Double wear używałam zanim odkryłam rimmel lasting finish.  Też był dobry ale na mojej twarzy jednak go było widać, trochę tworzył maskę a rimmel ładnie się wtapia.