Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

renta rodzinna po zmarlym ojcu czy ktos sie zna?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie- gdy dziecko ukonczy 16 lat i oczywiscie uczy sie dalej, czy renta jest w takiej samej wysokosci czy sie zwieksza? wie ktos?

Gość gość
800 zł do 25l póki sie uczy

Gość gość
to ja autorka. Wyjsnie- my mamy inną kwotę, rente dostajemy kilka lat,odkąd umarl mąż. Teraz starsze dziecko skonczylo 16 lat, i dostalam wiekszą kwote. I nie wiem, czy to pomylka, czy mam to wyjsnic i zadzwonic, bo obawiam sie, ze jednak bede musiala zwrocic... Nie umiem znalezc w zadnych przepisach info, ze renta sie zwieksza po ukonczeniu 16 lat, czyli jednak musze oddac zapewne..

Gość gość
a ile mialas? a ile teraz masz? wiesz raczej mało możliwe zeby ktos sie pomylił.

Gość gość
renta ulega podwyzce ale tylko wtedy kiedy jest waloryzacja.czyli zwykle we marcu.ale to nie duze kowty np.;20-30zł w skali roku. albo np. w danym roku dostaje sie dodatek do renty np. 200zł. a u ciebie jak to wyglada?

Gość gość
dostalam 250 zl wiecej, niz powinnam. Jutro zadzwonie do zusu i trudno-oddam.

Gość gość
jeszcze mialam cien nadzieji, ze moze od 16 lat renta sie zwieksza, ale juz poczytalam, i wiem, ze nie... musze oddac.. szkoda hah

Gość gość
czy w tym roku dostalas podwyzke renty o kilka zł od liczac od miesiaca kwietnia? jesli nie napewno dostalas 1 razowy dodatek do renty.

Gość gość
co roku w marcu lub kwietniu-nie pamietam mamy zwiekszona rente, ale jak ktos napisal- groszowe sprawy, 20 lub 30 zl. a co to za dodatek do renty? pierwsze slysze?

Gość gość
zalezne od dochodu. i moze tojest to. watpieaby zus sie pomylil.

Gość gość
ale ja nie pracuje, nie mam dochodow.. I zebyscie mnie atakowaly odrazu- mlodsze dziecko teraz poszlo do przedszkola- uprzedzam te, ktore mnie chcą wyzwac od pasozytow spolecznych

Gość gość
też sie przejmujesz, na kafe co druga jest nierobem i leniem społecznym.

Gość gość
sorry za pytanie, twoj maz umarl jak bylas w ciazy? czy jak urodzilas najmlodsze?

Gość gość
to ja autorka. moj mąż umarl, jak bylam na początku ciąży z najmlodszym dzieckiem. zdążyl się dowiedziec i cieszyc z tej ciąży.