Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tęskni ktoś za komuną?

Polecane posty

Gość gość
w ostatnich latach komuny bylam malutka, ale zauwazylam ze tesknia za nia osoby mniej radzace sobie w zyciu, a te bardziej obrotne nie. jeden bezdyskusyjny plus komuny, ktory podkreslaja wszyscy to to ze wtedy nie bylo tyle bandystwa na ulicach i pod tym wzgledem jestem za.

Gość gość
bandyctwa oczywiscie:)

Gość gość
ja pamiętam, że nie było papieru toaletowego. nie tęsknię

Tak :), gdy zapisuję się na termin u lekarza - specjalisty :(. x W tej samej przychodni, ćwierć wieku temu, przychodziłem do recepcji (bez kolejki) i wybierałem sobie jednego z kilku lekarzy "pierwszego kontaktu". Identycznie wyglądały wizyty u stomatologa i okulistki. Dzisiaj aby być przyjętym z bólem gardła i gorączką, muszę przewidzieć ten stan kilka dni wcześniej i zarezerwować sobie termin u narzuconego mi lekarza. Do okulistki czeka się kilka miesięcy, a do stomatologa na leczenie kanałowe dostać się już wcale nie można :(. W grudniu 2012 będąc w stanie częściowego paraliżu nie zostałem przyjęty na umówioną wcześniej wizytę, bo... wg systemu byłem nieubezpieczony! Nie mogłem nawet zapłacić za wizytę, bo kasa czynna była tylko do 14-stej. Gdyby nie pomoc zaprzyjaźnionej lekarki, która musiała "mocno nagiąć przepisy", to przez całe święta wyłbym z bólu, pozbawiony lekarstw :(. Dlatego tęsknię w takich momentach za tzw. komuną :).