Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość AleksandraJL
U nas kupy żółciutkie póki co. I to prawie przy kazdej zmianie pieluchy. Nie sposób nie usłyszeć ze jest kupa bo mój to robi tak głośno. Takie baki glosne. Śmiejemy sie z mężem ze burza idzie. Kobietki a w te upały dajecie wode do popicia????

Gość aska179
Ja swojemu podaje herbatkę koperkową

Gość Wera33
Jestem juz po wizycie u neurologa dziecięgo i okazało sie ze wszystko jest ok Te "wygórowane ruchu" maja prawo jeszcze byc do 6 tyg. Zbadała Sarę i jej rozwój jest jak najbardziej prawidłowy. Co do szczepionek to poleca na pneumokoki szczeg jak ma sie starsze dziecko chodzące do przedszkola bo samo ono moze miec w sobie zarazki.Jesli chodzi o rotawirusy to juz sprawa indyw zalezy czy rodzicow stać czy nie. Ona sama ma wnuki i fundnęla im komplet szczepień . A i polecala sprawdzić cenę szczepionek bo roznica miedzy aptekami moze byc nawet do 130 zł a czasem sie zdarza ze najtaniej maja przychodnie bo kupują np 20 sztuk i maja zniżkę 25proc a nie mogą pomoc na tym miec żadnej marzy. Ale to tez trzeba sprawdzić. Zielone kupy mogą byc jak najbardziej. I zalecała duzo dawać pic dzieciom w taki upał nawet jak kp to mozna dokarmiać herbatka. I Sara ubrana była w krótki rampers i sweter i skarpetki i powiedziała ze swetra nie trzeba jak taki upał, najszybciej wychładzają sie stopy i lepiej zeby były skarpetki. A i mozna klime włączyć w aucie oczyw w miarę rozsądku. To tyle co mi przekazała.

Gość wera33
Ogladnelam Wasze zdj, sa piekne. Aleksandra slodkie zdj z Twoim mezem, Aliszon fajny ten Kornel, Anette coz za sesja:) Tomaszek tez prze gosciu:) Slodziaki kochane.

Aleksandra Twój maluszek jest trochę podobny do mojego Dominika :) Też wysłałam fotki na pocztę. Ostatnie zdj najświeższe :) Już ma na nim fajne pucki :)

Gość AleksandraJL
Wera-dziękuje:) Aniołkowa-noooo faktycznie:) moj maż to potwierdził:) U nas wyjątkowo cicho na osiedlu wszyscy pojechali na festiwal Disco Polo hehe . WIecie moj maluszek ma takie aktywne czuwanie,że trwa to 4 godziny masakra!!! w tym chyba karmienie co poł godziny. Te upały są nieznośne. W zlewie leżą naczynia, kupa prasowaia a ja się bycze:)

Gość Wera33
Aleksandra jest 20:30 a Sara wisi mi na cycu od 17:D z przerwami :D ale niech tak bedzie najwazniejsze ze noc potem przesypia Oglądam wlasnie ten festiwal Cieszy mnie widok ubranych ludzi na letniaka bo ile tej wakacyjnej pogody jest? W Pl to cały czas zimno i pada Ostatnio babka w tv mówiła ze na 200 ponad krajów my jesteśmy na 220 chyba pod względem zimna :( także pogodo trwaj :D

Gość aska179
Dziewczyny szczepicie dzieci skojarzonymi szczepionkami? My szczepiliśmy starszego skojarzonymi i teraz Adasia tez zamierzamy. U nas wójt gminy sponsoruje szczepionkę na Rotawirusa, pneumokoki i meningokoki.

Gość AleksandraJL
Wera- noo dobra przyznam Ci racje:) ale my to ciężko znosimy bo kisimy sie w bloku a nasze mieszkanie jest tylko z rana ocienione, a tak to slonce wali ostro. Wiesz, ja lubiłam sobie pojechać na ten festiwal disco polo. Co jak co człowiek przy takiej muzyce fajnie sie bawi, choc na co dzien tego nie słucham moj mąż tego nienawidzi także sie ucieszył ze w tym roku nie jechaliśmy. A mamy bardzo blisko:) Aśka my będziemy szczepić skojarzonymi. Chojnego macie wójta. Jakas bogata gmina:) Jak tam dziewczyny? Noc przespana????

Gość aska179
Pytam bo szwagierka która pracuje w przedszkolu mówi ze jest chłopczyk który po tych szczepionkach powikłania ma. Jednak tak jak mowilam pierwszego szczepiliśmy i teraz tez chcemy by mniej kluć bylo. A co do wójta to fakt chojny bo troszkę te szczepionki kosztują. :)

Gość tulipka32
Rzadko pisze bo Jasiek ostatnio slabo spi w dzien, ciagle karmie albo nosze na rekach, masakra. Przynajmniej noce jakos przesypia. Kupy robi ladne, glosne i zolte :) zielone moga wskazywac na alergie na mleko. Mozna tez sprobowac podac probiotyk (mialam takie akcje ze starszym). Ja tez karmie i siedze w necie, gram w gierki :) moj maz ma jeszcze 10 dni wolnego ale juz sie denerwuje jak to bedzie jak wroci do pracy. Na razie BARDZO mi pomaga. W domu nie robie prawie nic, wlaczam tylko pranie i prasuje ciuszki dzidziusia. Przy tym ze on prawie nie spi w dzien nie bylabym w stanie nic zrobic. Obiady gotuje mi mama i nie wiem kiedy to sie zmieni (choc wolalabym byc bardziej samodzielna). Dziewczyny, mam propozycje, piszmy na wstepie posta w nawiasie ile dni/tygodni maja nasze dzieci. Moj Jasiek ma 10 dni i wyobrazam sobie ze zupelnie inaczej funkcjonuje niz dzidzius (i jego mama) ktory ma 4-5 tyg. Mozna sie zalamac jak czytam jak niektore z Was juz ogarniete ale zapominam kiedy utodzily sie Wasze dzieci. Co Wy na to?

Gość Anett304
Tulipka moja mała ma 3 tygodnie i 2 dni i tez nie wyobrażałam sobie jak to będzie jak mąż wróci do pracy, a już tydzień same jesteśmy z Lena i jakoś dajemy rade, obiad zrobię, lekko ogarnę mieszkanie jak ona śpi, jakiś spacer zaliczymy, jak jest marudna i nie chce spać, wtedy mąż przychodzi i albo robi obiad albo zajmuje się mała i ja idę szybko coś upichcic ;) dasz rade, więcej wiary w siebie :) dziś chyba będę sama kapala mała, bo mój M do 19 w pracy, wiec za bardzo nie mam wyjścia

Gość gość
Dziewczyny prosze o rade czym przemywac oczka zaropiale u noworodka?

Gość aska179
Gosc mi położna mowila sola fizjologiczną ta w ampułkach. mój synek ma dwa tyg i również sobie nie wyobrażałam a jednak tydz maz juz chodzi do pracy, szwagierka przyjezdza i zawozi mi synka starszego do przedszkola ( zależy jaka maz ma zmianę) a ja jak Adaś spi ogarniam w domu podszykuje ile sie da obiad czasami zrobie w całości, poprasować tez mi sie udało przy malym. Co nie zrobie to jak jest maz w domu zajmie sie dziećmi a ja robie czy tez mi pomoże. Ciezko jest ale jakoś trzeba dać sobie radę :) choć wieczorem brakuje mi sil.

Gość gość
Do aska 79 dziekuje

Gość Wera33 Sara 3 tyg
A co oglądacie w necie? Zainspirujcie mnie bo nie wiem co modne:) oprócz Facebooka insta i kafeterii? Tulipka dobrze ze mi przypomn o prebiotykach bo ze starszym synem miałam podobny problem ( tyle ze on miał biegunki) i pomogło. Z tym pisaniem w jakim wieku kto ma dziecko to bdb pomysł poty dopóki sie to nie wyrówna.

Gość rockowa mamunia
dziewczyny powiedzcie mi czy bolało was zdejmowanie szwów po cięciu? Ja mam iść w poniedziałek i już drżę na samą myśl tym bardziej, że jeden szew ciągle krwawi i zastanawiam się czy lekarz go zdejmie czy jeszcze zostawi. Jak to było u was? I czy krwawicie jeszcze? U mnie mija dzisiaj tydzień od porodu, huśtawkę nastrojów mam okropną i bardzo jestem płaczliwa ale ogólnie daje rasę. Mąż pracuje już od dwóch dni, w przyszły weekend dodatkowo wyjeżdza w delegację, Dzisiaj byłam z Adasiem na pierwszym spacerku, boże jaka ja jestem zakochana w tym dziecku :)

Gość AleksandrJL
(17 dni) Rockowa- ją krwawie co do szwów nie pomoge bo nie wiem U nas bardzo ciężka noc. Pobudki co godzinę. Od 19 do 23 jeden wielki płacz . już nie wiedziałam co robić bo kupy normalne robił w tym czasie i bąki. Z tego wszystkiego zadzwoniłam do położnej i brzuszek go bolal od soku jabłkowego. A ją normalnie pilam codziennie a nagle taki atak. Do tego jak budził się tak często to ssal pierś 5min i więcej nie chciał. Dopiero teraz wszystko wraca do normy Jesteśmy wszyscy umeczeni maluszek przede wszystkim biedaczek. Tulipka- mi mama też dużo pomaga. Nic się nie martw. Gdybyś zobaczyła mnie tydzień temu. Nawet z praniem sobie nie radzilam tyle tego było. Teraz niby ok. To zależy od dziecka dużo. Jak są takie chwilę jak dzisiejsza noc to nie masz szans się ogarnąć...

(29 dni) Mój maluszek dziś w nocy też płakał z powodu brzuszka. Kropelki czeskie się skończyły i czekam na dostawę, a podaje mu teraz esputikon. Ja dodatkowo jestem strasznie wymęczona katarem alergicznym z tego powodu boli mnie już 3 dzień i noc głowa :/ Zaczyna mnie też krzyż boleć, a po porodzie nic nie bolało :( Moja sunia wczoraj się oszczeniła, miała jednego szczeniaka i go zjadła... Od tej pory chodzi po domu i piszczy. No ciężki dzień za mną, a przede mną nie lepszy :(

Gość Mania1989
Rockowa mnie zdjęcie szwów w ogóle nie bolało. Lekarka naciela z jednej strony, naciela z drugiej, pociągnęła i gotowe. Nawet nie wiem czy 10 sekund to trwało. Także nie ma się co stresować na zapas (choć ja też się stresowalam).

Gość Wera33
Wy piszecie o szwach przy nacięciu przy porodzie SN? To nie zakładają rozpuszczalnych?

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie. Czy jak wychodzićie na spacery odkrywacie jakoś dodatkowo piersi?

Ja pisałam o ściągnięciu szwów po cięciu ale cesarskim. Dziewczyny zastanawiam się nad daniem mojej małej mm. Od dwóch dni ciągle wisi na cycu, co pol godziny a jak ja tylko odloze to ciągnie cumla jakby była glodna i tak w kolko. W ciągu dnia w ogóle nie śpi tylko ciumka pierś albo cumla. A w międzyczasie jest płacz i złości. dzis dopiero teraz zasnela. I nie wiem czy to przez pokarm (może mam zbyt mało sycacy?) czy przez te upały. No i mam dylemat bo chciałabym karmić piersią ale jeśli małej mój pokarm nie wystarcza to będę musiała przejść na mm.

Gość gość
Mania mala wisi na cycu przez upały. Pierwsze mleczko jest do napicia się i dlatego teraz tyle dzieci go potrzebują. Dodatkowo organizm sam wie kiedy mleko ma mieć sklad do pojenia a kiedy do nasycenia. Moja coreczka ma 5 tyg. Wczoraj nie wyszłam z nią do wieczora to ciągle na cycu. Dzis wyszłam to w miare normalny dzień bo kocha spac w wózku który jest w ruchu.

Gość Wera33
Mania z tego co pamietam rockowa miała poród SN dlatego zadałam pyt bo skad ta krew przy szwie??? Mania moze masz kryzys laktacyjny. Mi tez Sara wisi na cycku non stop ale noce przesypia na szczęście . Dzis moze miała 2 dłuższe przerwy a tak to cały czas pierś.

Gość VERUSIAA
(8 dni) jej dziewczyny co za masakra! jasiek od wczorajszego wieczoru nie spal chyba wogole! mysle ze to może przez upal alenu nas w mieszkaniu akurat nie jest jakos goraco.. ja juz mam kryzus na maxa non stop albo cyc albo butelka a jak już wydaje mi sie ze ululalam to lezy i sie kręci i macha raczkami albo placze.. smoczka raz chce raz wypluwa. myślicie ze to może byc wina mojego pokarmu? wcześniej byl wiecej na mm a teraz jakos od wczoraj ja mam więcej pokarmu i jest głównie na moim

Gość gość werkaaaa
Lena (18dni) Któraś pytała o szwy po an.noe Joli a zaszczepie tylko ,ale potem jaka ulga.

Gość gość werkaaaa
Któraś pytała o szwy . nie boli tylko zaszczepić może ale jaka ulga.

Gość Wera33
Sara (23 dni, tylko kp) Verusia moze podaj te espumisamy? Moze brzuszek boli. Moja tez cała nd na cycu ale noc super przespała, 2 pobudki tylko na karmienie. W nocy ja biore do łóżka i spi juz ze mną bo karmie ja bokiem na leżąco ( nie mam siły juz siedzieć szczeg w nocy). Dodam ze karmie tylko piersią i jem prawie wszystko. I małej sie kupy poprawiły juz nie ma zielonych tylko ładne żółte:)

(Martyna 13 dni) Jednak nie dałam mm. Stwierdziłam, ze to pewno przez upały Tak ciągle wisi na piersi. W nocy jak się ochlodzilo to ładnie jadła i cala noc spala. Także kilka dni upalnych będziemy musiały wytrzymać z dzieckiem przy piersi. Gorzej ze wtedy się nic nie da zrobić ale trudno. Na bolacy brzuszek polecam na początek espumisann - u nas się sprawdza. I masaże brzuszka. Jejku dziewczyny kiedy te upały się skończą. Skoro nam dorosłym jest tak gorąco to co dopiero musi być tym maluszkom, które cały czas leżą. u mnie juz jest 30 stopni w cieniu a gdzie tam do południa.