Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu kobiety, które miały niezdiagnozowaną lub nieleczoną cukrzycę ciążową?

Polecane posty

Gość gość

Boje się o zdrowie dziecka. Jestem w 34 tc. W 29 miala test obciazenia glukoza, normy przekroczone o 3. Lekarz nie kazal z tym nic robic, powiedzial, ze to nietolerancja. Ale kiepsko sie czulam, czesto krecilo mi sie w glowie i powtorzylam test. Teraz w 34 tc normy przekroczone juz o 40... Poszlam do diabetologa, ta lekarka stwierdzila, ze najpewniej mam cukrzyce od poczatku ciazy - sporo przytylam (przed ciaza 45 kg, teraz prawie 20 wiecej) mimo, ze sie nie objadalam. Mierze cukier, skacze nawet po zwyklych kanapkach na sniadanie. Cala ciaze przechodzilam z cukrzyca, co z dzieckiem? :( Teraz nie jest duze, wazy 2700, ale boje sie czy jest zdrowe. :(

Gość gość
ja w pierwszej ciąży nie miałam robionej krzywej, lekarz przeoczył, w 2 miałam przekroczoną o 8 i miałam cukrzyce trzymalam diete itp. nie wiem czy w pierwszej ciąży miałam, mały ur, się bardzo mały i chudy 38 tc 2600, i niestety w późniejszym okresie miał problemy neurologiczne, aczkolwiek nie wiem czy można to powiązać....

Gość gość
nie mialam badanego cukru w ciazy -to juz pare lat temu bylo, a wyszla cukrzyca w rodzinie, ktos mi mowil, ze nie leczony cukrzyca ciazowa to bankowa cukrzyca w wieku pozniejszym :/

Gość gość
kanapek mam nadzieje nie jesz ze swiezym chlebem tylko co najmniej jednodniowym

Gość mckaffe
7 lat temu tez miałam nie zdiagnozowaną cukrzycę ciążową,jedynym tego skutkiem była duża masa urodzeniowa syna 5 kg ale oprucz tego zdrowy chłopiec dobrze sie rozwija,w drugiej ciąży cukier wyskoczył mi już w 16 tyg i od poczatku prawie byłam na insulinie bo dieta nie pomagała zreszta z ta insulina tez było różnie raz miałam 100 a raz 200 cukru po posiłku i tak do konca ciąży w styczniu urodziłam zdrowego syna 3740,uważaj teraz na dietę i tyle bardziej niż tym cukrem to tym stresem zaszkodzisz dzidziusiowi