Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy codziennie po kapieli nakladacie dziecku nowa pizame?

Polecane posty

Gość gość
Nie higieniczniej. Ciało w nocy ma odpocząć od gum i innych ucisków, powinien być dostęp świeżego powietrza.

Gość gość
Chore,zeby z takiego tematu robila sie klotnia. Wy chyba nie macie nic ciekawego do roboty? Tylko klocic siebo glupoty? W tym czasie puscilybyscie pranie:P a wracajac do tematu. Zmieniam dziecku pizame codziennie,ew.co drugi dzien. Nie mam przez to wiecej roboty,bo pizamki,pajace czy co tam mu wloze na noc,jest malego rozmiaru 92-98 i nie zajmuje calej pralki. I robie pranie 2-3 razy w tyg. Raz puszcze biale,raz czarne,raz kolorowe. Nie czuje sie zasypana praniem. Nie prasuje,nigdy tego nie robilam,bo rowno rozwieszam,potem skladam i to wszystko nie wymaga prasowania,ew.pojedyncze rzeczy. Pracuje i gotuje raz na dwa dni i mam czas dla meza i dziecka i na odpoczynek. I mam zamiar zmieniac pizame sobie i dziecku i maz sobei wtedy kiedy bedziemy uwazali to za stosowne a nie jak ktos uwaza na kafeterii:D

Gość gość
Właśnie tak piorę. 2-3 razy w tygodniu, białe i czarne na zmianę, kolorowe zawsze, bo najwięcej.

Gość gość
A za prąd ile placicie? Czy ręcznie codziennie?

Gość gość
Zmieniam dziecku jak potrzeba (2--3dni). Jak sie zsika w nocy, zaleje piciem odrazu do prania (jak mozna dziecko trzymać w smierdzacym ubraniu moczem). Ciemne osobno a biale z kolorowymi (malo ich mam). Rzadko prasuje. Do pralki wrzucam tyle ile da radę. 2-4 pran na tydzień. Pisze prawdę nie koloryzuje dla pan z kafe. Nikt nie jest ideałem. Dziecko ma 2 piżamy. A tak spi w spodenkach domowych, bokserkach, ,majtkach, koszulkach.

Gość gość
Codziennie zmieniam pościel pizmy. Mam kase to mnie stać. A was biedaki? Oszczedzacie na wodzie dla dzieci z Afryki?

Gość gość
"pościel pizmy"zmieniasz? Buhahaha :P

Gość gość
U mnie na pidzamy mówi sie pizmy. Zdziwiona? Taka tradycja bogatej rodziny biedaku.

Gość gość
Ja piore w zimnej wodzie to moge prac ile chce ręcznie. Nie pracuje to mam caly dzien.

Gość gość
Ja robie w tygodniu 6 pran: jasne dziecka, ciemne dziecka. Potem reczniki/scierki/posciel. Potem nasze jeansy/ciemne spodnie. Potem nasze ciemne pozostale, nasze jasne, nasze kolorowe. A to przepraszam 7. Pranie leci u nas pt/sb. Prasujemy na raz tylko rzeczy dziecka plus te posciele, reczniki. Pozostale rzeczy prasujemy przed zalozeniem, jesli tego wymagaja. Xxxxx Dziecku 1.5 rocxnemu zmieniamy spioszki raz na 2-3 dni chyba, ze sie obsika lub poplami, to wiadomo od razu.

Gość gość
"U mnie na pidzamy mówi sie pizmy. Zdziwiona? Taka tradycja bogatej rodziny biedaku." :D A u mnie na takich jak ty, mowi sie debile :D

Gość gość
Pewnie dlatego tak sie mówi bo sie kasy zazdrości :-P biedaku wiejski

Gość gość
Najgorsza bieda to mentalna, co z tego ze mozesz jezdzic ferrari jak sloma ci z butow wystaje. Prostak nawet z milionami dalej jest prostakiem

Gość gość
U mnie na pidzamy mówi sie pizmy. Zdziwiona? Taka tradycja bogatej rodziny biedaku. x Jesteś głupsza, niż ustawa przewiduje :P

Gość gość
"Pewnie dlatego tak sie mówi bo sie kasy zazdrości jezyk.gif biedaku wiejski" Nie odcinaj się tak radykalnie od własnych korzeni i statusu :P

Gość gość
Pewnie dlatego tak sie mówi bo sie kasy zazdrości jezyk.gif biedaku wiejski x O, lumpenproletariat się odezwał :D

Gość gość
"Pewnie dlatego tak sie mówi bo sie kasy zazdrości biedaku wiejski" :D Ty moze masz i kase. Ja mam kase i klase wiec takie jak ty do piet mi nie dorastaja :P Oj, ty "pizmo" ze sloma w butach :D