Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jeleniuch

Marudny 4 miesięczny.

Polecane posty

Mam zagadkę... I problem jednocześnie. Mam 4-miesięcznego synka. Nigdy nie był marudny bez przyczyny. Płakał jedynie jak był głody i śpiący (oprócz tego po szczepieniu i ze 3 razy jak miał problem z wypróżnieniem). Nie miewał kolek. Od tygodnia jest bardzo marudny. Kwili, stęka, ale nie krzyczy nie płacze. Natomiast jest to nieustanne marudzenie, do tego stopnia, że nie jestem w stanie nic w domu zrobić... Nie ma problemów z wypróżnieniem, gorączki, braku apetytu itp... W nocy śpi jak wcześniej, z jedną przerwą na karmienie. Po prostu z dnia na dzień zmienił się nie do poznania. Czy ktoś ma pomysły co może być przyczyną takiej zmiany zachowania?

Gość gość
poczytaj o skokach rozwojowych;)

Gość gość
eeeeeeee... to moze byc naprawde wszystko. moze powoli zabki, maze skok. moja ma 8 miesiecy i nauczylam sie jednego: raz jest tak a potem tak. czasem zasypia sama (tak jak dzis) a czasem trzeba ja bujac. tydzien czasu bawi sie pieknie z usmiechem na twarzy a potem marudzi cale dnie bo wkurza sie ze nie moze sama usiasc czy czegos dosiegnac, a czasem drze sie godzine i nawet noszenie nie pomaga. kiedys poruszylam temat na kafe odnosnie zasypiania bo nie moglam sobie z nia poradzic od dwoch tygodni i od tego dnia sie zmienilo jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki. poki nie dostaje spazmow i sie nie zanosi to nie ma sie czym przejmowac. kiedys pewna mama napisala mi bardzo fajna i madra rzecz. przytulaj malucha, caluj i baw sie z nim jak najczesciej (nawet kosztem obowiazkow domowych), bo za pare lat przytulanie mamy to bedzie juz wstyd. wzielam sobie te slowa do serca i poswiecam mlodej chyba 90% czasu. wole jak sie usmiecha:)

pewnie skok..... u mnie ten skok trwa już rok :D

Gość gość
Ząbki :) Kup Dentinox, chyba najlepszy i posmaruj mu dziąsła. Przygotuj też schłodzone gryzaki. Ząbek wychodzi zwykle 1,5 miesiąca, więc spodziewaj się różnych zachować, z gorączką włącznie.

Gość gość
Dentinox xxx ja wczoraj swojej to kupilam ale nie jestem w stanie posmarowac jej dziasel:) ciagle "ciumka" palec. heh... smieszna jest:) nie da sobie pomoc.