Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie zabezpieczenie na lodówkę

Polecane posty

Gość gość

Mój prawie 20 miesięczny synek nauczył się otwierać lodówkę, już raz rozlał mi mleko po całej kuchni :) Drogie Mamy jakie stosowałyście zabezpieczenia na lodówkę przed pociechami ?

Gość gość
każde takie zwykłe jak na szafkę jest dobre

Gość gość
Taki pasek narożny. Mamy taki z Ikei. Wady to upierdliwe odbezpieczanie (no bo powiedzmy sobie szczerze, lodówki używa się częściej niż jakiejkolwiek szafki czy szuflady), do tego klej może zostawić trudne do usunięcia ślady (jeszcze nie odlepialiśmy, ale już sobie wyobrażam jak to będzie wyglądało).

Oj tak zabezpieczenia zostawiają klej, a co więcej dość ciężko go zmyć ( u nas na szufladach tak było właśnie po tym pasku i Ikei). A wracając do tematu moja córka tez otwiera lodówkę z tekstem " Coś bym sobie przekasila" ale nigdy nie rozlewa nic. Za to kocha wyciągać szklane miski z szafki.

Gość gość
Nazywa się Patrull i jest tanie w porównaniu do wielu innych na rynku. Było w 2-paku.

Gość gość
No klej jest niefajny, ale gorsze są ślady drewno wkrętach, bo można je montować i w ten sposób (oczywiście nie na niezabudowanej lodówce, ale na frontach meblowych). Ja chyba będę go wycierała parafiną, albo jakąś inną mazią (oliwką, olejkiem, jakimś tłustym kremem). Ostatnio usuwałam ślady po naklejce z obudowy sokowirówki zwykłym klasycznym niebieskim kremem Nivea i też dał radę (ale nie tak szybko i nie bez wysiłku).

Gość gość
ślady po wkrętach