Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza kanapka dla niemowlaka kiedy i z czym

Polecane posty

Gość gość

hej, mała ma 10 mcy i chciałabym wprowadzić kanapki. Zacząć od bułki czy chleba? Z czym ( twaróg, szynka,ser żółty?). Na razie je : - po przebudzeniu mleko z kleikiem (210ml) - ok 10 kolejne mleko i ten posiłek chce zastąpić czymś treściwszym tj np kanapkami - ok 14 je obiad ( mięso+warzywa+ ziemniaki/ryż/makaron/kasza - ok 18 je kaszkę manną z owocami - ok 20-21 mleko ( 240ml) poradzicie cosik?

Gość gość
Ja zaczynałam od bułki grahamki, cienkie kromeczki smarowałam troszkę dobrym masłem, na to plasterek pieczonego w domu mięska (taki cieniutki) albo naprawdę dobrej szynki. Twarogu córka nie lubiła nigdy, ser żółty wprowadziłam po roku.

Gość gość
a jakie to wg ciebie dobre masło? - my nie jadamy ani masła ani margaryny więc się nie znam :) ile tych kromek/bułek? Podałam kromkę chleba ( bez skórki) z twarogiem naturalnym zrobiłam pokroiłam w kosteczki zjadła ładnie chyba jedna kromka spokojnie wystarczy...? Jak dorosły je 1-2 to niemowlak tym bardziej się naje

Gość gość
Masło takie z najprostszym składem, minimum 82 procent tłuszczu, patrz na takie gdzie jak najmniej jest dodatków, z lokalnych małych mleczarni najlepiej, nie marketówki choć to też zależy. Ja od 1 kromki zaczynałam, wystarczało, jak zjadała całą i wołała jeszcze to podawałam jeszcze, czasem ze 2 małe kromki wrąbała :D

Gość gość
najważniejsze żeby pisało maslo a nie miks czy inny masmix z dodatkiem margaryny

Gość gość
Dziekuje za podpowiedzi ;)

Gość gość
najlepiej w ogole nie uczyc dziecka zapychac sie chlebem a juz w szczegolnosci bialym