Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

będziecie obchodzić Halloween?

Polecane posty

Gość gość

bo ja pierwszy raz od stuleci mam zamiar... :)

Gość slodka i powabna
:D bedziesz szantazowac o slodycze? :D

Gość Ananstazja40
Obchodzić to może za duże słowo, ale domówkę z przebierankami chcemy zrobić, czemu nie.

Gość gość
nie bo mnie juz drazni to małpowanie od Amerykanow ... ich swieto ich sprawa ....my mamy swoje swieta ,kulture zasady ....chociazby sw. zmarłych troche szacunku dla zmarłych wkoncu odwiedzamy rodziny osoby ktore odeszły od nas .... zachwile co wielkanoc bedzie z indykiem zamiast jajek swieconek ilanego poniedziałku ..bo amerykancy tak robia ...???? masakra

Oczywiście, że tak. :D Nie muszę się przebierać, bo 365 dni w roku wyglądam, jakbym wybierała się na imprezę halloweenową. Libacja alkoholowa w gronie znajomych i straszenie małych dzieci - obowiązkowo.

Gość gość
Nie obchodze bo po chüj.

Gość gość
Halloween święto potępionych nie najwyzej sw wszystkich sw

Gość gość
ja tak bo mam urodziny :classic_cool:

Gość Aleksandra36
A ja w sumie uważam, że jak ktoś lubi się tak bawić, to niech się bawi, w końcu to całkiem ciekawa forma rozrywki - bez dorabiania do tego filozofii:) U nas robimy imprezę z sąsiadami - stroje mamy raczej proste, ale tematyczne (coś jak te z http://lolle.pl/ ) - ale raczej bez mocno śmiertelnych klimatów, no i cóż, jedzonko, muzyka, mała integracja sąsiedzka i już. W końcu chodzi o to, żeby się fajnie bawić.

Gość gość
Ja nie, ale syn w szkole ma bal halloween i będą robić lampiony z dyni, więc sobie wymyślił, że w domu też zrobimy takiego wielkiego lampiona z dyni i postawimy na schodach:) Widział coś takiego w tamtym roku i mu sie podobało. Czemu nie, ja jestem otwarta na nowości. Można zrobić lampiony i się przebrać na halloween i iść odwiedzić groby na Wszystkich Swiętych :)

Gość gość
obchodzicie, bo sie wam te durnowate stroje podobaja, jakby to swieto mialo inna nazwe np dzien diabla i bylo takie malownicze tez byscie obchodzili?

Gość gość
nie obchodze, bo jestem swiadkiem jehowy

Gość gość
gość 2014.10.18 obchodzicie, bo sie wam te durnowate stroje podobaja, jakby to swieto mialo inna nazwe np dzien diabla i bylo takie malownicze tez byscie obchodzili? X W Meksyku obchodzi się św. zmarłych poprzez fastiwal i ucztowanie przy grobach oraz dekorowanie szkieletami i czym popadnie groby i ołtarzyki w domach. A swoją drogą (cytuję) " Kościół katolicki początkowo próbował stłumić te celtycke wierzenia, ale ostatecznie stworzył Dzień Wszystkich Świętych (All Hallows Day) w VII wieku, aby skorzystać z istniejącego festiwalu i chrystianizacji ". P.S. Nikt nikomu nie każe cokolwiek małpować od Ameryki. Chcą to małpują bo im wolno, a jak ci nie pasuje to twój problem.

Gość gość
maaaaaamooooooooooooooo ! jacyś poganie tu przyszli!

Gość gość
Nie, nie będę obchodzić.

Gość gość
to święto potępionych zła a za kogo sie bedziecie przebierac za gwałcicieli czy pedofilów a kosciuł świętuje którzy sa w niebie i w czyscu

Gość gość
Do 14:41 "kościuł" (coś ci nie po drodze z nauką) może mnie w doooopę pocałować na zmianę z tobą. No już! zacznij "cmokać", tylko dobrze i dokładnie!!!

Gość gość
Ja mieszkam w UK wiec tutaj na calego atakują Cie halloween'owym nastrojem juz od poczatku pazdziernika :) w piatek przebieramy sie do pracy (caly zaklad tradycyjnie), a w sobote ide na impreze i tam to już wszyscy sie przebieraja w najdziksze stroje :) ogolnie lubię ten dzień, zawsze to cos innego, a nie wiem czemu ludzie tak psiocza, ze przejmujemy to od Amerykanow.. Walentynki obchodzicie? Obchodzicie pewnie, a to swieto tez przejelismy ;) poza tym uwielbiam dzieci tak slodko poprzebierane, wymalowane jak pukaja co 10 minut po cukierki :D

Gość rabatka
Może paru znajomych, żadnych specjalnych obchodów. Jeżeli ktoś lubi horrory to w telewizji będzie ich pełno. W Ale kino+ klasyka Frankenstein" i "Drakula". Dla każdego coś miłego.