Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waga adekawtna do wzrostu

Polecane posty

Gość gość

Cześć:-) Chciałam się Was zapytać co sądzicie o mojej wadze w stosunku do wzrostu. Mam 158 cm i ważę 59 kg. Nigdy nie rodziłam i mam 27 lat. Pytam Was o to, bo jeszcze niespełna rok temu ważyłam 80kg i zastanawiam się czy jeszcze chudnąć czy starać utrzymać się aktualną wagę :-) Dziekuję za każdą odpowiedź :-)

Myślę że to dobra waga choć mogłabyś jeszcze ulżyć te parę kilogramów do 55 ;) Ja sam mam 70 kg przy 184 cm wzrostu. No i gratuluje wytrwałości i osiągnięcia celu, brawo !;)

Gość gość
Ja mam 26 lat 164cm wzrostu i 53kg i wcale jakaś chuda nie jestem

Zgadzam się z poprzedniczką. Ja bym chyba jeszcze spróbowała odrobinę schudnąć chociażby po to żeby dać organizmowi trochę zapasu do walki o utrzymanie wagi.

Gość gość
Dzięki za wypowiedzi:-) Ja jestem grubej kości, które też ważą. Inaczej te kg rozkładają się u osób drobnokostnych.

Gość gość
Czyli mówicie, ze jeszcze z 4-5 kg powinnam zrzucić? zobacze jak mi to bedzie szło:-) najważniejsze, to żeby nie przytyć.

To zależy też od budowy ciała i postrzegania samego siebie. Zresztą trudno ocenić to tak bez zdjęcia ale mieścisz się w normie

Wydaje mi się, że warto jest schudnąć ze 4 kg więcej niż zakłada plan. Przynajmniej przy dużym odchudzaniu - kilkanaście czy kilkadziesiąt kg. Bo utrzymując wagę trzeba liczyć się z tym, że na początku się te 2-4 kg przytyje.

Gość gość
jedni chcą przytyć a nie mogą, jedni schudnąć i też im to nie wychodzi. To postaram się jeszcze zrzucić te 4-5 kg...

Nie ma co oceniać na podstawie wagi i wzrostu, ponieważ ważna jest analiza składu ciała, ile masz mięśni, ile tłuszczu. Osoba, która ćwiczy siłowo i ma więcej mięśni niż osoba niećwicząca, będzie ważyć więcej, mimo że jej ciało będzie wyglądało dużo szczuplej i jędrniej niż osoby niećwiczącej ;) Dopiero na podstawie takiej analizy można by oceniać, czy powinnaś schudnąć, czy utrzymywać wagę, ale tak na prawdę wszystko zależy też od tego, jak Ty się czujesz z taką wagą jaką masz ;)