Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudek

Gitara dla początkującego

Polecane posty

Gość rudek

Witam wszystkich, przychodzę do was z pytaniem następującym.. Mój luby ma wkrótce swoje święto, nie dawno coś wspominał że chciałby wrócić do gry na gitarze. Wiem, że kiedyś pogrywał sobie amatorsko i chciała bym mu sprawić jakąś ładną gitarkę. I tu jest problem bo kompletnie się na tym nie znam.. Jaką wybrać klasyczną czy elektryczną ? Ktoś podrzuci jakiś pomysł ?

Gość gość
Wybrać gitarę nie jest tak łatwo. Zależne jest to od wielu czynników, jakimi środkami finansowymi dysponujemy, jaką muzykę chcemy grać. Mamy do wyboru elektryczną, klasyczną i akustyczną. Elektryczna do pełnego dźwięku potrzebuje pieca a co za tym idzie kabla. Elektryczna tak jak i akustyczna na struny metalowe. Klasyczna gitara ma struny nylonowe. Dowiedz się więcej, na jakiej gitarze grał, co grał i jaką muzykę lubi, coś się doradzi,

Gość rudek
Nie chciała bym za bardzo go wypytywać żeby się nie zoorientował jaki prezent chce mu sprawić... :) Lubi różną muzykę od KATa po jakieś punkowe kapele. Cena.. też nie wiem co napisać bo nie wiem ile kosztują takie sprzęty, myślę raczej o czymś ze średniej półki cenowej.

Gość gość
Do nauki najlepsza klasyczna

Gość gość
Jak KAT i punkowe kapele to dobra będzie elektryczna. Srednia półka cenowa w gitarach to mniej więcej 1.5 tysiąca. Poleciłbym ci takie firmy jak Yamaha, starsze Mayonesy, Jackson w takim przedziale cenowym jaki cie interesuje. Jeśli sie gościowi spodoba to można dokupić do tego jakiś piecyk. Na każdej gitarze można się nauczyć, wyssane z palca są takie zasady że żeby nauczyć się grać trzeba zacząć od klasyka lub akustyka. Dla chcącego nie robi to różnicy.

Gość gość
Raczej klasyczna zwłaśżcza że grał tylko amatorsko. Natomiast jeśli chciałby jakoś powiększyć swoje możliwości to zaproponuj mu może zapisanie się do szkoły muzycznej. Mój chłopak, który przez długi czas grał ot tak do czasu do czasu, dwa lata temu zapisał się do http://www.akademiamr.com/wydzial-instrumentalny.html gdzie znalazł ludzi z którymi teraz wspólnie gra i planują z tym zrobić coś więcej.

Gość franiuszka
Można znaleźć wiele ciekawych poradników w sieci. Swoim talentem również jest się warto pochwalić na fajnym portalu www.utalentowani.pl, gdzie można się pochwalić swoim talentem i nie tylko :)

Gość gość
moim zdaniem akustyk, bo może nie lubić elektryków, a klasyczna raczej odpada, a dokładniej mam na myśli elektroakustyczną :-)