Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o takim menu na kolacje towarzysko biznesową?

Polecane posty

Gość gość
i jak nie chcesz dyniowej, to moze paprykowa? albo grzybowa? teraz sezon, na topie :P

Gość gość
jesli papka to nie. Nie uznaje papek jako zup. A jak to jeść elgancko ryż? Nie załamujcie mnie, ryż je się normalnie. Już rozumiem makaron, bo nie każdy je łyżką i widelcem, ale ryż? Autorka

Gość gość
grzybowej nie zaryzykuje a paprykowej nie znam, bo jesli to papka to nie chcę Autorka

Gość gość
a ewentualnie zupa gulaszowa? (nie, to nie jest papka)z wołowiną, papryką,na ostro;) przepyszna... co do uwag o eleganckim jedzeniu ryżu - nie przejmuj sie tym za bardzo, bo idąc ta droga można by powoli kwestionować wszystko, bo na sile to do wszystkiego można się przyczepić.

Gość gość
gulaszową umiem robić i lubię:) Tylko zastanawiam się czy nie będzie zbyt sycąca na przystawkę... Autorka

Gość gość
Jak będzie na ostro, to jeszcze wzmożysz apetyty :)

Gość gość jjnb
Ja bym podała pomidorowa ale jak ktoś wcześniej wspominał z pieczonych pomidorów, sama czasami robię i jest rewelacyjna, z ziołami i grzankami super. Gulaszowa bym podała tylko jeśli na drugie byłoby danie bezmięsne i łosoś do gulaszowej nie pasuje, dużo lepsza ta pomidorowa!

Gość gość
a jak się robi tą pomidorową pieczonych pomidorów? Będę wdzięczna za przepis:) Autorka

Gość gość
Często podejmuję ludzi na takich obiadkach i kolacjach. Proponuję Ci przystawkę kanapeczki małe z guacamole wersja z minimalna ilością czosnku, czyli rozgniecione b.miękkie awokado z odrobiną czosnku i ostrej papryki z oliwą i solą. Kanapki z jajkiem i kawiorem (mozna kupic małą puszeczkę niedrogo), i kawałki cytryny. Do tego zupa krem z grzankami. Może byc krem z brokułów. Danie główne bombowe i deser też. Ale jak zamierzacie potem wypić i podyskutowac to trzeba mieć coś jeszcze potem, np. tatar, koreczki, śledzik, jedna sałatka. W niewielkich ilościach, ale stół nie może byc pusty.

Gość gość
Po pierwsze nie podam nic z jajkiem, bo to mnie brzydzi i nie jem jajek gotowanych, smażonych itp. Po drugie zupa krem to nie zupa, a papka i nie chcę tego podawać. Po trzecie co znaczy "bombowe", bo skoro masz w tym takie doświadczenie to może napisz konkretnie. Autorka

Gość gość
Zgłosiłam antyreklamę www.hotelcristal.com.pl do marta.urbiel@cristal.com.pl napisałam też do sebastian.pr*****ak@cristal.com.pl niech zobaczą jak działa marketing w tym hotelu.Wstawiasz bez ładu bez składu, bez sensu adres, na szmatławych forum.Chyba wiesz jakie to ma konsekwencje i obiór proponowanej usługi.Myśl na przyszłość to nie boli.