Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak jej mówić?

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę od tak przejść z 11 lat starszą kobietą szefem na Ty? Niezrecznie jest bo nie mówię do niej ani po imieniu ani na Pani tylko jak coś chcę to podchodzę i mówie czego chcę, jak down. Jak to zmienić?

Mów do niej Pani to wkońcu Twoja szefowa, a jesli juz to ona zapoponuje zebyscie przeszli na "TY"

Gość gość
Weźmie mnie za de/bila jak jej powiem 'Pani'.

po pierwsze nie za debila tylko za człowieka z kulturą, gdzie pracujesz? Bo to tez zalezy od miejsca pracy jak masz się zwracać

Gość gość
W sklepie. Ale znamy się 8 msc a ja jej nigdy nie powiedziałem na Pani ani na Ty. I jak teraz tak jej na Pani powiem to trochę wstyd..

jaki wstyd??? Jesli nie bedzie jej to odpowiadało to Poprosi Cie żebyś jej mówił po imieniu

Gość gość
Wpadlem na pomysł żeby zadać jej takie pytanie "Szefowo (bezpieczne słowo) jak ja mam do Ciebie mówić na Pani czy po imieniu, bo czuje się niezrecznie w tej sytuacji?" Co o tym myślicie może być czy glupio to wyjdzie?

Gość gość
zacznij od: te lala bucik ci sie rozwala :D

Gość gość
Jaka Pani, ona nie ma męża wiec jak juz to Panna. Poza tym inni pracownicy może troche starsi ale bez ceregieli mowia jej po imieniu a ja wychodze na frajera! Ja chce ja tylko zapytac mi to tam zwisa co se wybierze ale sama powinna mi cos zaproponowac kiedy widzi ze mam z yym problem a nie pozwalac zebym robil z siebie glupka : /

Gość gość
d**e ci tez powinna wytrzec? czy z tym sobie sam radzisz?

Powariowaliscie z tym 'mowieniem na Ty'? Po co ta wielka litera? Myslcie, ludzie, co piszecie, i dlaczego.

Gość gość
No jak inni mi pisza ze to ona ma wyjść z inicjatywa to czego się rzucasz? Mam mętlik nie wiem nic.

pracują dłużej. nie możesz nikogo w pracy podpytać jak z nią przeszli na mówienie po imieniu? nie robisz z siebie nigdy debila zachowując się jak człowiek kulturalny i mówiąc tak jak wypada czyli na pani...

Gość gość
Wlasnie niektórzy pracuja krócej i od razu jej mowili na Ty bo z racji tego że są w podobnym wieku od razu mówili jej po imieniu. Nir mam kogo zapytać bo większość tak bez pytania zaczęła i już. .

Gość gość
ile jeszcze takich tematow zalozysz? co z ciebie za c***a, ze musisz sie pytac obcych ludzi na forum o takie p*****ly? czy ty nie masz za grosz rozumu i pojecia o tym jak sie zachowywac w pracy? przyznaj sie po prostu, ze lecisz na nia i juz marzysz o bzykanku :O

Gość gość
No bo nie chce wyjsc na deb/ila. A o bzykanku nie marze. Mnie rodzice nie nauczyli jak się zachowac nic mi nie wpoili to nie wiem ku/rwa. Moja wina ze mam matke de/bilke a ojca nie mialem ? :O

Gość gość
debilem juz jestes, bo normalny czlowiek nie ma takich dylematow! :O ludzie c***isza zebys sie zwracal do niej na pani, bo tego wymaga kultura osobista i sytuacja (jestes w pracy i jestes jej podwladnym), a ty ciagle swoje. jak ci glupio mowic do niej na pani, bo nawet meza nie ma, wiec to nie pani tylko panna (co za idiotyzm) to sprobuj raz do niej powiedziec na ty i zobaczysz jaka bedzie reakcja.

Gość gość
Będzie się śmiała pewnie. Ona się śmieje ze wszystkiego.

Gość gość
to po co pytasz na forum jak sie do niej zwracac skoro uwazasz mowienie jej na pani za glupote. to mow jej na ty i nie zadawaj glupich pytan! do szefa czy szefowej zawsze na pani gdyby jej to nie odpowiadalo to wtedy na ty.

Gość gość
No spoko. To nie problem dla mnie, bo do pozostalych szefów mówię Pani tylko z nią mam problem, nie wiem skąd mi się to wzięło. Równe odpały się ludziom zdarzają. Chodzi o to że tak długo zwracalem się do niej nijak że teraz tak na Pani nie wypada/głupio mi a na Ty to wyjdzie że się spoufalam albo podrywam a nie chce żeby tak wyszło..