Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dom, lozeczko na gorze a co na dol kupic dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy w domu, na gorze w sypialni bedziemy miec drewniane lozeczko natomiast nie wiem co kupic na dol. Na pewno sporo czasu maluch bedzie spedzal tez na dole i nie wyobrazam sobies zeby lezal na sofie. Wiem, ze musze cos kupic ale nie wiem co. Lozeczko turystyczne wydaje mi sie za duze i nie bedzie fajnie chyba wygaldac jak bedzie na stale w salonie. Kolyska fajna ale chyba droga i pewnie wystarcza na krotko. Macie jakies pomysly? Bujaczki i foteliki odpadaja bo chce zeby mial wygonie i lezal na plasko. Z gory dziekuje za pomoc.

Gość gość
Uważam że turystyczne jest fajne, łatwo przestawić czy złożyć kiedy potrzeba, ale jak Ci się nie podoba to kup po prostu drugie drewniane, samo łóżeczko od ok. 120 zł można kupić, to nie jest duży problem.

Gość gość
Poszukaj może jakiegoś kojca? Wiem, okropnie to brzmi. Ale myślę że się sprawdzi.

Gość gość
a co myslicie o koszu mojrzesza? mial ktos?

Gość gość
Tez mam taki dylemat,wlasnie moze ten kosz?na jak długo posluzy?

Gość gość
podobno 4 mies ale i tak chyba warto, zalezy w jeszcze w jakiej cenie sa..

Gość gość
masz rozne leaczki czy pufy w ktorych dizecko ma pozycje ergonomiczna albo rzkladane na plasko. zreszta okolo 6 miesiaca dzieko juz zaczyna sie turlac i wtedy najlepij na podlodze. Od 2-3 mca zycia moze lezec a macie na podlodze.

Gość gość
Mozesz klasc przeciez w wozku w gondoli, ja kladlam na sofie narozniku albo wjezdzalam wozkiem do pokoju - mam duzy salon polaczony z kuchnia wlasnie na parterze domu. stamtad tez sie wychodzi do ogrodu, wiec czasem tam wozek wystawialam.

Gość malinoowka
u mnie identyczna sytuacja- dom, lozeczko na pietrze w sypialni. Tak do 3 mcy synek przelezal w wozku jak bylismy na dole- bylo to wygodne bo jak np szlam gotowac obiad to wozek ze mna. A pozniej mial juz mate edukacyjna na podlodze w salonie, a teraz ma juz wielki spiwor i na to koc (mata juz za mala bo zaczyna pelzac i musialam polozyc cos wiekszego na podloge zeby guzow nie ponabijal)

Gość gość
Ja mam dwupoziomowe mieszk. i na dole mam drewniany kojec Geuthera (kwadratowy na kółkach) z regulowaną wysokością. Matę/kołderkę wyścielającą podłoże dokupowałam osobno innej firmy (mamy akurat Baby Boum, ale są też inne tańsze i ostatnio nawet polskie widziałam chyba Poofi). Doczepiliśmy do niego karuzelę i pluszową spiralę z zabawkami, podoczepialiśmy różne grzechoczące zawieszki, pozytywki i jest cacy. Jesteśmy zadowoleni. Polecam.

Gość gość
Można nawet doczepić do niego hamak dla niemowląt Babylonia, ale nigdy tego nie próbowaliśmy. Może przy drugim dziecku kupimy. Zaletą takiego drewniaka w porównaniu do łóżeczka turystycznego jest to, że nie szpeci wnętrza.

Gość gość
Ja tez w sypialni mam drewniane lozeczko, a ze cały dzien jestem z mała na dole to pierwszy miesiąc leżała na narożniku rozłożonym, po mies gdy juz więcej *****iuwa była w wózku w gondoli dobry pomyśl bo wózek wędrował ze mną do kuchni:-) jak miala 4 mies kupilam turystyczne i jest super teraz ma 9 mies i w sumie cały dzień spędza na podłodze ale gdy SPI wkladam do lozeczka bo bezpieczniej. Siostra kupiła ten kosz porażka., drogi ładnie wygląda fakt, ale Malý urodził się z waga 3250 i 55 cm wiec przeciętnie a kosz posłużył jej tylko 3 mies i był ciasny, zbędny wydatek