Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Medycyna pracy, skierowanie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Dostalam oferte zatrudnienia w duzej, miedzynarodowej firmie. Mam skierowanie na badania wstepne przed rozpoczeciem pracy ( badania laboratoryjne z krwi, moczu i kału, testy narkotykowe, prześwietlenia klatki piersiowej i duzo innych dziwnych testow). To wszystko na skierowaniu jest po angielsku. Mam zrobic sobie te badania i potem dostane zwrot za nie. Pytanie gdzie mi przyjma takie ichniejsze firmowe skierowanie i to po angielsku. Macie pomysly? Najlepiej Wawa/Krakow

tam masz skierowanie do konkretnej przychodni prywatnej, nic za nie nie płacisz. Wszystko opłaca Ci firma, która chce Cie zatrudnic

Gość gość
Wlasnie nie mam do konkretnej. Mam takie na 8 stron. Gdzie lekarz wpisuje swoje dane itp. I ja pisze swoja historie chorob no i opisane sa wyniki wszystkich badan

Gość gość
skeirowanie do lekarza w Polsce po angielsku? dziwne jakies, nie powinni tego uznac w przychodni

Gość gość
To ja, autorka. Takie ma ta firma na calym swiecie. Pracowac mam takze po angielsku. Nie wiecie gdzie moga mi zrealizowac te badania z angielskiej listy i wypelnic te druki po angielsku? Waw/krk?

>>>To ja, autorka. Takie ma ta firma na calym swiecie. Pracowac mam takze po angielsku. Nie wiecie gdzie moga mi zrealizowac te badania z angielskiej listy i wypelnic te druki po angielsku? Waw/krk?<<< To, że Ty masz pracować, używając wyłącznie jezyka angielskiego nie oznacza jeszcze, że polski lekarz ma w tym języku wystawiać OFICJALNE DOKUMENTY. Z tego, co pamiętam, językiem urzędowym w Polsce jest (na razie jeszcze :) ) język polski i wyłącznie w tym języku, można sporządzać oficjalne dokumenty dotyczące zatrudnienia. Takie dokumenty można potem przekazać do przetłumaczenia tłumaczowi przysięgłemu. Wydaje mi się, że nawet podpisanie przez Ciebie umowy o pracę w języku angielskim (na terenie Polski) może być uznane za naruszenie przepisów prawa pracy.

Gość gość
wiem, ze badania z zakresu medycyny pracy można wykonać w katowicach tutaj - www.medis.pl/medycyna-pracy-badania-kierowcow.html - myślę,że bez problemu można się z nimi skontaktowac, wypytać o wszystko.