Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8tydz ciazy pomocy ;(

Polecane posty

Gość gość

Witam byłam 26.09 na badaniu usg i crl ma 3,66 mm . Ostatnia miesiączka zaczęła mi sie 5 .08 czy to normalny rozmiar jak na ten tydzień ciazy jakie wy mialyscie normy :( Marzena

Gość przestraszona ciezarowka88
Ja ostatnia miesiaczke mialam 14 sierpnia wiec wg niej bylby juz siodmy tydzien ciazy.Dzis bylam na usg i lekarz stwierdzil wg.niego tydzien szosty.A crl na wydruku wynosi:0,67mm Czyli tyle ma zarodek.Widac juz bylo malenkie,bijace serduszko.No wiec wydaje mi sie ze u ciebie wszystko jak najbardziej w normie.Nie martw sie:-)

Mialo byc 0,67 cm. A malenstwa rozwijaja sie w roznym tempie. Tym bardziej ze zadko jest sie pewnym dokladnej daty zaplodnienia.Ciaza moze byc krotsza niz wykazuje data oatatniej miesiaczki.

Gość gość
Ale ty masz dwa razy więcej

Gość gość
No ja z miskiem kochałam sie tak miedzy 13 a 17 do konca

Gość gość
Tylko mnie tak brzuch bardzo boli ze szok

Ale bylas u lekarza na usg i nie zauwazyl nic niepokojacego?Mnie brzuch bolal rozwniez ale to z powodu krwiaka ktory widoczny byl na usg.Dostalam dufaston,wylezalam i krwiakow ani bolu brzucha juz nie ma. Jesli brzuch mocno ci dokucza idz znow do lekarza.Tym bardziej jesli bole zaczely sie po wizycie.Byc moze to normalne bole,fizjologiczne ale lepiej sprawdzic. Jesli lekarz stwierdzil ze jest echo i zarodek zyje nie ma co sie przejmowac jego wielkoscia.W takich chwilach kazdy dzien robi roznice.

Gość gość
No wiem a nie wiesz jak to jest jak sie tabletki anty odstawi to pylące normalnie sie liczy mniej więcej 14 dni po okresie ? Czy sie mylę

Gość gość
Owulacje kurcze

Gość gość
No jak byłam na usg po za echem zarodka noc nie było widać i pecherYkiem zero krwiaki itp ale mnie kłuje tak w jajniki lewym ze nie do Zniesienia to jest a do tego brzuch boli jak na okres :(

Z tym moze byc roznie.Ja tez zaszlam juz w druga ciaze natychmiast po odstawieniu antykoncepcji.Tzn.w pierwszym cyklu.Owulacja moze wystapic wtedy o wiele pozniej niz nam sie wydaje.

A silne bole brzucha nie sa normalne wiec powinnas wybrac sie do lekarza.

Piszesz ze echo zarodka bylo juz widoczne.W takim razie nie ma co sie martwic jego wielkoscia.Lekarz tez nie powiedzial c***ewnie ze cos moze byc nie tak.Tylko te bole brzucha skonsultuj.

Gość gość
Idź do lekarza i nie dawaj się zbyć. Ja pierwszą ciążę straciłam, bo dałam sobie wmówić, że takie bóle są normalne.

Gość gość
No ale jak ktoś kilka dni bierze tylko tablety a cykle ma regularne to co wtedy? Owulacja może być w tym czasie 14 dni od okresu końca cY wcześniej?

Gość gość
A w którym tyg straciłas przykro mi :(

Gość gość
No wiem ja chyba sie przedzwignelam bo przesunęłam dziś łóżko a pózniej mnie tak z***balo w krzyżu i w jajnikach przepraszam ze klne

Gość gość
Nie wiem jak sobie tak liczę i myśle i patrzę na normy crl to u mnie wychodzi. 6 tydz nie prawie 9:)

Kochana O wszystko dokladnie powinnas dopytac lekarza zeby nie miec zadnych watpliwosci. Jesli lekarz powiedzial ze wszystko gra to nie mysl o terminie owulacji tylko czekaj spokojnie az dzidzius urosnie. A jesli martwia cie bole brzucha to szybko do lekarza zeby sie uspokoic.

Normy sa tylko orjentacyjne.To jak rosnie zarodek jest sprawa indywidualna.

Gość gość
No martwią bo dZis aż okrakiem chodziłam i misiu mój patrzył na mnie tak dziwnie bo sie martwił a ja mu gadałam ze ok jest ale bolało jak cholera a noszą nie pomaga

Gość gość
Dokładnie w ósmym. Potem w 25 tygodniu.

Gość gość
A jakie miałaś objawy poronienia ? Bolało bardzo

Gość gość
A wiesz co było tego przyczyna? Co mogło

http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html Tu jest link odpowiedniego przyrostu zarodka w poszczegolnych tyg.ciazy.Twoje malenstwo wiec jak najbardziej miesci sie w normie.A jesli chodzi o bole?Idz do lekarza jak najszybciej i najlepiej prywatnie by byl dobrej jakosci sprzet usg.Mojego krwiaka nie bylo widac na usg w gabinecie nfz.Dopiero w prtwatnym.

Gość gość
Tak, bolało. Przedwczesna czynność skurczowa macicy i szyjka się skróciła. W trzeciej ciąży leżałam, brałam leki na podtrzymanie i udało się.

Gość gość
Nie wchodzi mi na to

Nie wiem dlaczego jak otwiera sie strone z linka nie zawiera ona tresci.W kazdym badz razie crl na 7-my tydzien ciazy to jakies 3-9mm