Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile śpią Wasze 2 letnie dzieci? Bo moja córka to chyba cyborg...

Polecane posty

Gość gość

Zasypia o 21, wstaje o 6, ma X pobudek nocą (czasem 2, czasem 10, robilam chyba wszystkie mozliwe badania), a w ciągu dnia śpi 1.5 h. Tego wszystkiego wychodzi więc w sumie ok 9.5 h na dobę. O której wstają Wasze dzieci? O ktorej zasypiaja wieczorem? Budza sie w nocy? Ile spia w dzien?

Gość gość
:)jo byla juz na ten temat sonda uliczna no ale ludzie to nie wiedza jak sie wypowiadac i w ogole jak myslec samodzielnie 555 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Powiem że niektóre dzieci tak po prostu mają, wiem marne pocieszenie ;) Mój zasypia najczęściej do 19.30, czasem się budzi i przychodzi do nas czasem nie i śpi różnie, średnio do 7. W dzień śpi najczęściej godzinę.

Gość gość
moja ma 2,5 roku zasypia ok 22, wstaje o 7 rano tzn budzę ją do przedszkola, później śpi tak od 14.30 do 16.30. we wakacje spała jeszcze więcej bo od 22 do 9 rano. ale moja od małego była takim śpiochem. Na pocieszenie ci napiszę, że mojej sąsiadki synek odkąd się urodził spał od 23 do 3 w nocy a w dzień max 40 minut i jemu tyle snu było potrzebne. sąsiadka nie ma nawet 30tki a wygląda na 40tkę, włosy siwe, wory pod oczami, zmarszczki itd wszystko z niewyspania.

Gość gość
mój synek spi od 19 do 7 i potem w dzień od 11 do 13:30

A to mało? Synek ma 14 mcy zasypia ok 20-21 i wstaje ok 7 w dzień śpi tylko raz do 1,5 h.

Gość gość
Moja zasypia o 20 wstaje 7-8. w dzień teraz śpi około 1,5h a potrafiła jeszcze 2 tyg temu spać po 4. W nocy raczej się nie wybudza no chyba, że coś jej dokucza lub np. zmarznie, ale zapłacze i zaraz zasypia choć zdarzają się takie noce, że 3 h non stop wędruje od siebie do nas do łóżka.

Gość gość
Moja w wieku 2 lat przestała sypiać w dzień. Po prostu nie chciała choć próbowałam ją uśpić by mieć choć 1 godzinę spokoju. Ale nie dała się :D

Gość gość
Nie pociesze cie. Moj syn ma 3.5 roku i tez kiepsko ze spaniem bylo od poczatku. Jak mial 18m to w dzien juz nie spal. Wstawal ok 6 i zasypial 21-22 a zdazalo sie ze potrafil wstac o 4 rano. Milion pobudek w nocy z niewiadomego powodu. Odkad wrocilam do pracy chodze jak zombi

Gość gość
mój ma 2,4 l. - zasypia ok. 21, dośc szybko przy mnie...wstaje m. 5-6. W nocy zawsze przychodzi do nas, czesto się kręci, nie może spać. W dzień spi ok. 2 h.

Gość gość
Skad ja to znam. Do niedawna byl spioch. A teraz nie wiem co sie dzieje,moze jakies zeby dokuczaja mu,moze 5 zacynaja isc,bo od miesiaca zasypia o 22,w nocy potrafi nie spac 2 h,albo cala sie kreci i co 15 min pobudka,wstaje o 7. W dzien spi ok 1,5-2 h do 3. Chociaz po ostatniej hardcorowej nocy odsypial w poludnie 4h. Ma18 m.

Gość gość
U nas ma 2.5roku zasypia o 22 do 8 rano i w dzień od 14 do 17 przeważnie czasami do 18. Ale te 3h w dzień musi się przespać, jesli sie nie prześpi w dzień śpi od 19/20 do 7/8 rano. W nocy budzi się na siku raz lub dwa, ale ma nocnik w pokoju także sam się obsłuży i idzie spać dalej.

Gość gość
Ha ! to mój 2.5 latek zapysia o 21 wstaje o 7/8 a w dzień śpi od 12 do 15 :))

Gość gość
Na pewno autorko twoja córa za mało śpi, w tym wieku dziecko powinno 12-13 godz. na dobę spać. Moja 2latka zasypia około 21, śpi do ok. 8-9. W ciągu dnia śpi około 1-1,5 godziny. Zwykle przesypia całą noc, chyba że ma za dużo wrażeń w ciągu dnia, albo obudzi ja koza w nosku ;-P Ale wystarczy wtedy dać piciu i po kwadransie usypia. A jak wyglądają pobudki u ciebie autorko?

Gość gość
Mój 2 latek zasypia ok 21,wstaje o 7 i od co najmniej pół roku nie spi w ogóle w dzień.Od urodzenia nie jest dzieckiem chętnym do spania.W nocy bywa różnie.Teraz wychodzą 5 więc jest marudzenie ;)

Gość gość
Pobudki sa krotkie, 2-5 min i dziecko spi dalej. Ale jesli ich jest 10 to i tak to odczuwamy. Poczatkowo spala w lozeczku, przestawialam je w roznych kierunkach. Wzielam do siebie, spala z tata, spala z nami, spala u siebie na tapczanie, nic, ciagle sie budzi. Przetestowalam milion wariantow kolacji, por spania, z drzemka w dzien, bez drzemki. pediatrow, badania. Ona budzi sie z placzem i koniec. Nie wiem czy to koszmary ale chyba nie, bo bywa, ze uspie ja a ona za 5 min znow placze, chyba tak szybko w faze snu by nie przeszla.

Gość Hewja
Mój syn ma podobnie. Jestem w drugiej ciąży z czego bardzo się cieszę, ale jak jeszcze córka nie będzie spała to oszaleje :(

Gość Jedynaczka4
Moja 2,5 letnia córka śpi całą noc.Druga córeczka ma 15 miesięcy i śpi podobnie.Obie dziewczynki kładziemy spać o godz.19, 30 budzą się około 6 a czasami po godzinie 7 rano. Młodsza czasami budzi się bo wypadł z buzi smoczek

Gość gośćMagda
Częste pobudki z płaczem w nocy świadczą o przemęczeniu. Spróbuj kłaść dziecko wcześniej na noc.

Gość mama423
Mój 2,5 latek spał idealnie, kładłam w dzień o 11:00 i do 13:00 spał, potem szedł spać 19-20:00 na całą noc, ale to czas przeszły.. Babcia go wzięła na tydzień, ponoć świetnie się u niej czuł, tyle że od kiedy wrócił, nie śpi w dzień w ogóle i kładzie się spać 23-00:00, czasami 1:00 i śpi do 8:00... jestem wykończona i wkurzona, żałuję że dałam go do niej, zawsze coś było nie tak jak wracał, złe zachowanie, ale mijało po kilku dniach, ale z tym jego spaniem teraz to masakra... A mam jeszcze 3,5 latka i roczniaka w domu, na szczęście z nimi takich problemów nie ma, jednak nie jest łatwo mi utrzymać ciszę, jak rodzeństwo śpi, nie zawsze da się, a jak mąż śpi, bo ma na rano, to przecież nie zostawię ich, by iść z nim na spacer, bo mąż nie obudzi się jak dziecko czegoś potrzebuje tylko porządnie drzeć by się musiało.. Także mój sen teraz to 2-4 godzin na dobę z przerwami, bo muszę wstać do najmłodszego raz, dwa razy. Czasami w ogóle nie śpię, a czasami łapię się na tym, że potrafię zasnąć na siedząco, na kanapie np podczas składania prania... Nie wiem co robić i ile to ma jeszcze trwać..

Gość gość
Jest 23 30 a mój dwulatek nie śpi . Wstanie zapewne o ósmej i spać w południe pójdzie "jak mu się chce " uważam ze to jest również cyborg robot. Mam dość . W dzień cały czas biega, broi wszyztko niszczy . Wyć mi się chce . Mimo że staram się go naprawdę konsekwentnie wychowywać. On ma wszystko w d***e i śmieje się pod nosem .

Gość gość
Ah i wnocy pobudka z rykiem kolo 3-4 . Nieraz po kilka razy czasem raz.

Gość Mama 2 plus 2
Mój prawie 2 latek idzie spać 22-23 i śpi ciągiem bez pobudek do 9, czasami nawet trochę dłużej. A w ciągu dnia ma jedną 3 godzinna drzemkę. Zazwyczaj 15-18.

Gość gość
Byľam taka zadowolona, że Mała szła spać o 20.00, najpóźniej 20.30 i wystawa łatwo o 6.00 - 6.30. Do tego drzemka w dzień od 12.00 - 15:00 czasem 16.00. Tak było i się skończyło. Od tygodnia chodzi około 21.30 spać. Wczoraj, o zgrozo o 22.30. Chodzę jak zombie, bo nie zawsze uda mu się zdrzemnąć w czasie jej popołudniowe drzemki. Dla mnie masakra, łudzę się że to może zęby i wszystko wróci do starej normy.