Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oczyscic organizm z toksyn?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Kilka dni temu postanowiłam przeprowadzić głodówkę, niestety z powodu bardzo złej reakcji organizmu (straciłam przytomność, w szpitalu okazało się, że mam hipoglikemie). Glodowalam tylko dwa dni, i obiecalam sobie, nigdy więcej! Tu chodzi nie tylko o moje zdrowie, ale i życie. Stąd moje pytanie, jak oczyścić (bezpiecznie!) organizm z toksyn? Może ktoras z was stosuje jakąś sprawdzona dietę oczyszczajaca, która pozwala pozbyć się wypryskow, podkrazonych oczu, obrzędów i celulitu. Oprócz niskiego poziomu cukru we krwi, nic innego mi nie dolega. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Gość gość
sauna, wypocisz się tak że wszystko z ciebie wypłynie, super oczyszcza

Gość gość
Poczytaj Tombaka - pisze o oczyszczaniu organizmu i metody jakie proponuje są, moim zdaniem, "niegroźne". POnadto podobno dieta warzywno-owocowa Dąbrowskiej ma także dzialanie oczyszczające i wiele osób sobie ją chwali, aczkolwiek ja po 6 tygodniach oprócz schudnięcia i dobrego samopoczucia nic więcej nie odczułam - tzn. cellulit mi nie zniknąl i przebarwienia na czole także nie. Na nic szczególnego nie chorowałam, więc nie mam odniesienia, ale babki twierdzą, ze im się wyniki badań polepszyły, stawy odciążyły i takie tam. Ale uważam tą dietą za dość restrykcyjną - mi na niej było bardzo zimno i czułam dyskomfort.

Gość gość
polecam głodówkę oczyszczającą Ewy Dąbrowskiej, tak samo skuteczna jak całkowita głodówka, a można jeść. poczytaj wątek dieta owocowo-warzywna, tam ją stosujemy

Gość gość
kasza jaglana oczyszcza organizm z toksyn, poczytaj jest tu wątek o niej, można jeść cały czas samą kaszę jaglaną lub krupnik z kaszy jaglanej, sama kasza jaglana oczyszcza organizm z toksyn i usuwa złogi z jelit

Gość gość
ciekawe co usuwa kamienie, złogi z nerek? macie jaka diete ?

Gość gość
tak, ale zebvy pewnie oczyscic nerki trzeba isc po kolei, najpierw watroba itp , a nie pisze czy mozna same nerki odrazu

Gość gość
Sauna dobrze oczyszcza organizm z toksyn i poprawia samopoczucie,szczególnie jak się trafi na naparzanie olejkami.Jeszcze burak i szałwia jest dobra jeśli nie możesz korzystać z sauny.

Gość dorotaaaa1
a owsianke tez mozna?

Gość dorotaaaa1
czy tu nie ma nikogo ?

Gość gość
Jeszcze seanse w saunie są naprawde świetne dla zdrowia i potrafią uatrakcyjnić wizytę w saunie. Nieodłączną częścią wizyty w saunarium są tzw. seanse saunowe, które Niemcy określają trafnie „aufgussami” (od słówka polewać). Wytwarza się wtedy zwiększona ilość pary, która ma doskonałe działanie inhalacyjne i pomaga oczyścić górne drogi oddechowe z wirusów i bakterii. Do najbardziej popularnych należą seanse zapachowe, podczas których wykorzystuje się olejki eteryczne – miętowe, owocowe, anyżowe, waniliowe itd. Modne są też „aufgussy” solne, podczas których rozgrzaną skórę naciera się solą z Morza Martwego

Gość gość
Sauna jest na prawdę bardzo dobra dla naszego zdrowia. Dzięki wizytom w saunie gruczoły łojowe odblokowują się, a organizm pozbywa się nadmiaru sebum - dlatego sauna sprzyja osobom odchudzającym się, pomaga również w walce z cellulitem i niedoskonałościami skóry. Z organizmu wraz z potem wydalana jest nadmierna ilość soli, co zapobiega zatrzymywaniu wody i puchnięciu, tkanki są lepiej ukrwione, a cera- dotleniona, skóra staje się gładka, organizm wolniej się starzeje. Podczas wizyty w saunie wydalamy nieczystości, metale ciężkie i toksyn. Dzięki wytwarzanej w saunie większej ilości endorfin jesteśmy bardziej zrelaksowane zastosowane po wyjściu z sauny kosmetyki lepiej się wchłaniają.

Gość ttyyy
Jest w obiegu sporo urządzeń do domowej magnetoterapii, ale większość to chińszczyzna, która daje co najwyżej efekt placebo. Taki naprawdę medyczny sprzęt to musi trochę kosztować niestety. Ja wzięłam MagnetON max od Noma Medica, trochę kosztowało, ale przynajmniej czuję działanie. Praktycznie problem migren czy bólu reumatycznego już mnie nie dotyczy.

Gość sdw
Do walki z grzybami i innymi pasożytami to ja proponuję kupić sobie MagnetON max. Sprzęt ma niewielkie gabaryty, ale wiele funkcjonalności. Poprawia samopoczucie, przyśpiesza regenerację, detoksykuje. Wszechstronnie.

Polecam 9 dniowy program Clean9 firmy forever. Przez 9 dni skupiamy się na swoim organizmie, przestrzegając zasad opisanych w książeczce dołączonej do Programu, pijemy aloes, wodę, zdrowe jedzenie przygotowane na ten czas. Ćwiczymy:) Dla tych, którzy nie lubią ćwiczyć, ważna informacja: chce się ćwiczyć! Chce się pić wodę! Nie jest to trudne. A z ciekawostego to, że Clean9 był najczęściej googlowany w 2014 roku jako 'dieta' i korzysta z niego wiele znanych osób. Efekty osób,które skorzystały z CleanC9 możesz zobaczyć na fb: Aloes-bądź FIT.