Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarskie cięcie powinno byc dla każdej która chce.

Polecane posty

Gość gość

Sorry ale p******a zacofana Polska. Dlaczego kobiera nie może podjąć sama tej decyzji? Ja miałam cc bo dziecko za duże, dzięki Bogu lekarz rozsądny! A leczenie bezpłatne(cc, itp). A mojej kuzynce lekarz nie wykonał cc. Męczyla sie z porodem i zamiast je wykonać to urodziła naturalnie. Bijcie brawo bo dala radę, szkoda tylko że dziecko miało nie dotlenienie mózgu , przez co rozwija się wolniej. Chory kraj. A mówiła prosiła o cc, bo czula ze nie daje rady i sie bała.

Gość gość
mieszkam w Holandii, jeżeli nie masz POWAŻNYCH wskazań do cc, to zapomnij o czymś takim, więc nie pisz o zacofanej Polsce

Gość gość
Jezeli nie masz! A niektóre kobiety mają problemy z naturalnym. Np. Ja. Tylko ja natrafiłam na fajnego i ok lekarza. A kuzynka? Jej dziecko mogło być w pełni zdrowe!

Gość gość
W Uk nie ma cc na zyczenie, zapomnij, musi byc zagrozenie zycia, tam rodzic ponad 4 kg to standard.

Gość gość
Miałam cesarkę na życzenie,bałam się zajść w ciąże,bo bałam się porodu,zaszłam przez przypadek i dzięki za cesarkę.

Gość gość
Ja nie rozumiem tu czegos, jak ktos mial cc to jest lepszym czlowiekiem czy co?

Gość gość
Nie chodzi o to kto lepszy a o to ze czasami cc powinno być bez dyskusji! A każdy wciaka sn a potem dzieci chore.

Gość gość
Napisz wprost, ze nie o dziecko chodzi a o to, ze wiadra sie boisz.

Gość gość
Autorko poza Polską duże dziecko nie jest wskazaniem do cc

Gość gość
U nas pastyka jest juz na nfz jak na zachodzie wiec mozecie juz rodzic, wiadro wam zszyja o wiele mniej inwazyjnym zabiegiem niz cc.

Rodziłam 2 razy sn ale też jestem zdania, że cc powinno być dostępne na życzenie, powinien być wybór. I założę się, że gdyby tak było to szpitali nie zalalaby fala kobiet chcących cc. Może byłoby trochę więcej ale nie do przesady. W Polsce waginoplastyka na nfz? Gdzie? Chyba ktoś tu ma złe infornacje

Gość gość
W DE tez robia cc za zyczenie, i dobrze !

Gość gość
Ta wredna zmien nick na ta niepoinformowana. Nfz refunduje plastyke wystarczy skierowanie od ginekologa. 50% kobiet po sn ma oslabione miesnie dna miednicy. Popuszczasz mocz, masz nizej szyjke macicy itp. Seks nie daje odczuc. Wtedy plastyka jest refundowana w kazdym szpitalu panstwowym.

Mój błąd. Zgadza się jeśli są wskazania jest refundowana. Nigdy o tym nie myślałam, bo po dwóch porodach sn nie mam problemów z nietrzymaniem moczu czy luźna pochwa ( ćwiczyłam i nadal ćwiczę mięśnie Kegla).

Gość gość
Ja mialam cc, ale nie wiem czy wiecie cc nie chroni przed rozluznieniem miesni dna miednicy, ciaza robi swoje. I z kazda kolejna nasza macica, szyjka, pochwa, dostaja w kosc. Dlatego kegla KAZDA po ciazy powinna cwiczyc. Ciemnogrod mysli, ze da w lape, zrobia cc i luzy z glowy. Nieprawda, niestety...

Gość gość
mięśnie Kegla to każda kobieta powinna całe życie ćwiczyć, bo nawet tym nierodzącym grozi nietrzymanie moczu

Gość gość
Tak kazda, bo pochwa z wiekiem flaczeje, prawda smutna dla mamusiek, ktore wydaly kupe kasy na cc na zyczenie.

Gość gość
Masz racje, dla mnie poród naturalny jest baardzo obrzydliwy. Te kobiety , które wszystko opisują w internecie i filmiki .... chyba bym wolała skoczyć z mostu niż sie tak męczyć :/

Gość gość
To skocz, czekamy na filmik :P

Gość gość
Ja nie wydalam ani zlotowki za cc na życzenie.cesarka byla cudowna,bolalo ale krótko.przy wypisie skalalam z radości doslownie bo bylam jak nowa.dwa miesiące po cc dzwigam wózek na 2 piętro:) cieniaski :P

Gość gość
Cc byla cudowna... Fajne masz fantazje sadomaso...

Gość gość
Nie nie mam fantazji zrzędo,po prostu mialam cesarkę bez komplikacji,dobrze zrobioną,nie lubię sie użalać nad sobą wiec mowie jak bylo.Nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie i tobie nic do tego;) dziecko tez mam zdrowiutkie,przynajmniej nie bylo wymęczone porodem czy niedotlenione.trzeba wiedzieć jak sie ustawic i u kogo sie leczyć żeby nic nie placic za cesarkę :)

2 tygodnie po porodzie wynosiłam wózek na 2 piętro wiec sorry gościu. 3 godziny po porodzie byłam już na nogach, nic nie bolało, poród trwał 40 minut od pierwszego skurczu wiec dziecko nie było wymeczone. Ale nie wychwalam sn pod niebiosa. Jestem za wyborem

Gość gość
Wnos dalej ten wozek to Ci po cc macica wypadnie na zewnatrz 🖐️ . nie slyszalas ze po cc nie powinno sie dzwigac przez pierwsze miesiace, bo narzad rodny sie obniza??

Wnos dalej ten wozek to Ci po cc macica wypadnie na zewnatrz x x no ja tez musialam od czasu do czasu ten wózek wnieść parę miesięcy po cc,a to dlatego ze u mnie w bloku nie ma windy a maz pracowal do pozna wiec co,mialam nie spacerować z dzieckiem? a niby tym po sn sie nie obniża? Hłe hłe na bank :D

Gość gość
Obniza, jak ktos o siebie nie dba tak jak ta wyzej po cc. No i Ty oczywiscie. Hłe hłe? Co to jest? :O dalas w lape 1000zl i myslisz, ze swiecisz? Tez mialam cc, ale mnie lekarz poinformowal, zadnego dzwigania, chyba ze chce miec problemy.

Gość gość
Mialam cc za darmo. Dziecko duże. Dobrze znioslam cc. Na drugi dzień lazilam po korytarzu z maluszkiem. Starałam sie unikać dzwigania ale bywalo ze nie dało rady. Minelo 4 lata a ja wspominam wejscie na stół jako najlepszy czas z porodu. A dodam ze meczylam sie prawie caly dzien. Jak ktoś moze sn ok. Ale nie każda moze. Kazda inaczej przechodzi porod. Na sali byla pani po sn i lezala, zle zniosla. Do domu wyszla pozniej niz ja. Ale byly tez inne kobiety. Każdej z nas organizm jest inny. To ze ja ok znioslam nie znaczy ze dasz 2000zl i tez dobrze zniesiesz cc.

Gość gość
cc to godny poród a naturalnie to krew pot łzy krzyk masakra. Nie dość że kilkanaście godzin wyjesz z bólu to potem wypychanie arbuza przez dziurkę od klucza a potem nacinanie krocza i jeszcze zszywanie co też boli dodatkowy bonus, nie mówiac już o komplikacjach krwotokach itp. oraz uszkodzenia dziecka