Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziebiona. 9 mies

Polecane posty

Gość gość

Corka moja jest przeziebiona , ma katar I marudzi. Znacie jakies sposoby zeby to wyleczyc. To jej pierwsze przeziebienie , bardzo sie martwie o nia ma 9 mies

Gość gość
Jak sie robi tei inhalacje. Bo niewiem

Najlepiej kupić inhalator . Ale trzeba wybrać odpowiednią ( rozmiar dla niemowląt / małych dzieci ) którą założymy na buzię dziecku. Do inhalatora wlewamy odpowiednie kropelki - tu akurat zawsze radziłam się pediatry.I gotowe. Można też zrobić to domową metodą - zagotować wodę - dać zioła lub kropelki.Przykryć talerzykiem by się zaparzyło,a potem (najlepiej jak dziecko śpi ) położyć garnuszek przy łóżeczku i kierować parę na twarz malucha.

Albo idź do apteki i zapytaj się o plasterki na piżamkę / ciuszek ( są takie na katar,ale nie wiem od ilu miesięcy/lat) lub kropelki które możesz dać na poduszkę/ciuszek. Możesz też kupić sól fizjologiczną do noska.

Gość gość
Przede wszystkim sól morska do nosa i odciąganie kataru aspiratorem. Jeżeli dziecko nie może spać, to można tak jak Monika pisze również olejki eteryczne np. na piżamkę lub maść majerankowa pod nosek. Jeżeli jest gorączka/kaszel czy inne objawy to wizyta u pediatry niezbędna.

Gość gość
Tylko katar? Ja po konsultacji z pediatrą dawałam trochę olejku eukaliptusowego, dosłownie kropelkę na ubranko albo dwie pod poduszkę, ale to kiedy kaszlu nie było. Z domowych sposobów syrop cebulowy, ale to po roczku raczej. Nie odciągaj kataru zbyt często, bo to też podrażnia śluzówkę, dbaj o to żeby nie było suchego powietrza- niektórzy już ogrzewali mieszkania, zawsze przed odciąganiem przepłukaj nos wodą morską.