Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

taka sukienka na wesele????

Polecane posty

Gość gość
Po co ty w ogóle prosisz o opinię, skoro wszystkie opinie następnie negujesz i starasz się nam wytłumaczyć, że kiecka jest odpowiednia? Otóż odpowiednia nie jest, bo w pierwszym tańcu, przy którym partner cie okręci z ręką w górze będziesz miała całe du//psko na wierzchu.

Gość gość
no może masz racje, trochę neguje, to prawda. bo sukienka tak czy inaczej nadal mi się podoba. Tylko wy, pisząc, że sukienka jest mało elegancka, nie podajecie żadnego innego przykładu, jaka sukienka waszym zdaniem JEST elegancka. Także proszę o jakieś konkretne przykłady.

Gość gość
zresztą, wiecie co, w sumie pewnie i tak w niej pójde, no bo nic innego nie mam. może dodam tu jakieś zdjęcie już w całej okazałości, ze szpilkami, torebką, fryzurą.

Gość gość
Nie wiem po co pytasz nas o opinię jak już po ptokach :P trzeba było pytać zanim kupiłaś a nie po fakcie

Gość gość
haha no wiem, trza było, ale niestety :P nie będzie tak źle, zrobie ładną fryzurę, makijaż, może przejdzie

Gość gość
No ja osobiście bym wybrała coś troszke bardziej eleganckiego (oczywiście nie tandetę w stylu satynowej wściekłej sukienki na ramiączkach z kokardkami i falbankami) ale jak Tobie pasuje to okej. :P nie uważam, że jest okropna i nie wypada, najważniejsze żebyś Ty się czuła w tym dobrze i wygodnie :) myślę, że jak dodatki będą z klasą to będzie fajnie

Gość gość
gościu z 21.10 :) a może Ty poradzisz mi jakie właśnie dobrać dodatki żeby zdominowały trochę sukienkę i dodały elegancji? :)

Dla mnie to, czy sukienka jest elegancka, jest przede wszystkim kwestią długości. Jeśli coś jest tak krótkie, że równie dobrze mogłoby być koszulką oversize, to to nie jest elegancka sukienka. Albo przynajmniej trudno by było znaleźć coś, co jest jednocześnie bardzo krótkie i eleganckie. Najprędzej da się taki efekt osiągnąć, jeśli sukienka jest krótka, ale nie ma dekoltu i ma długi/dłuższy rękaw. IMO najlepsza długość na specjalne wyjścia to ta przed kolano, bo jest jednocześnie "bezpieczna" i korzystna dla figury (coś, co kończy się za kolanem, może pogrubiać optycznie łydkę itd.). A jeśli chodzi o fason, to mnie najbardziej podobają się sukienki dopasowane. Moim zdaniem ta sukienka (wybrałam pierwszą z brzegu) jest elegancka: http://www.zalando.pl/lipsy-sukienka-koktajlowa-bialy-li721c03h-003.html - część od pasa w dół dłuższa, niż od pasa w górę, ramiona zakryte przez krótkie rękawki, ładny dekolt. Nie mówię, że to moja wymarzona sukienka na wesele, ale z taką sukienką na oficjalnych okazjach na pewno nie ma żadnej wtopy, niezależnie od tego, co się komu podoba według własnego gustu. A takie fasony jak Ty wybrałaś na wesele to ja noszę po domu.

Gość gość
Ładna sukienka. Szkoda, że z plastiku. Kupiłabym sobie na lato jakby z bawełny była. Młoda jesteś, spoko możesz na wesele w niej iść. Kiedy krótkie sukienki nosić, jak nie w twoim wieku. Już nie przesadzajcie z tą elegancją, to nie bal, tylko przaśna zabawa prostych ludzi przy dźwiękach disco k***a polo.

Ale ogólnie zgadzam się z wypowiedziami powyżej - ma się Tobie podobać. A na weselach ludzie przychodzą w takich straszliwych "kreacjach", że na pewno nie będziesz się negatywnie wyróżniać... Tyle że jak następnym razem będziesz wybierać strój na kolację biznesową albo w ambasadzie to jednak wybierz coś dłuższego :p

Gość gość
Nie jestem gościem z 21.10, ale sukienkę obejrzałam i moim zdaniem dodatki w stylu etnicznym by tu pasowały, raczej większe i bardziej wyraziste, sukienka jest geometryczna, przełamały by ja koła, elipsy, metal-srebrny lub oksydowany, lub drewno-zdecydowanie ciemniejsze tak to widzę :)

Gość gośćautorka
dzięki za wszystkie wypowiedzi, pozytywne, negatywne :) za propozycje również. wezme to wszystko pod uwagę następnym razem

Gość gość
ehh mam piżame bardzo bardzo podobna do tej kiecki :D moge ci pozyczyc na to wesele :D

Gość gość
dodałabym jakieś cięższe dodatki, może z mosiądzu albo starego srebra, na pewno odpada wszelki plastik i kolorowe kamienie. Myślę, że pasowałaby jakaś elegancka, minimalistyczna fryzura (jakiś kok czy upięcie) i do tego duże kolczyki plus bransoletki i jakieś pierścionki. Mały dekolt sukienki, więc darowałabym sobie wisiorki. A odnośnie długości to zwróććie uwagę, że zawsze na modelki wybiera się wysokie babki z długimi nogami, więc bardzo prawdopodobne, że autorka będzie mieć sukienkę nieco niżej :) Ja zawsze mam dłuższą niż na zdjęciach :P