Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROBLEM ze wspolokatorem DORADZCIE Cos

Polecane posty

Gość gość

Wynajmuje mu pokoj i za 3 tygodnie wyprowadza sie ,a za 2 dni ma przyjsc ktos obejrzec pokoj,mowie mu o tym ,a on" ze o nie chce zeby ogladal ktos obcy pokoj ,jak jego nie ma... przeciez ja przy tym bede jak ktos obcyn przyjdzie-bedzie ogladal pokoj...Nikt z nas nie zamyka drzwi na klucz mieszkamy razem juz 6 miesiecy i w miare sobie ufamy,jesli to tak mozna nazwac.. Nie wiem co mu az tak badzo niesamowicie przeszkadza,ze ktos przyjdzie zobaczyc na chwile pokoj ,przy czym wczesniej powiadomie go o tym fakcie ...

Gość gość
Ja mam w umowie ze jesli wypowiem umowe, to wlasciciel ma prawo pokazywac moj pokoj.

Gość gość
To jest normalne ,ze ktos wczesniej szuka nowego wspolokatora, a,nie dopiero jak obecny wspolokator sie wyprowadzi,bo przeciez tez trzeba miec czas na znaleznie odpowiedniej osoby..

Gość gość
Po co ko9lejny raz pytasz o to samo? Już rano ludzie c***isali co o tym sądzą - myślisz, że nagle zmienili zdanie i teraz będą pisać co innego? Otóż nie. Facet ma rację - wynajmuje, płaci i do ostatniego dnia wynajmu ma prawo do prywatności. Jasne???

Gość gość
Przeciez ja jeste tu szefowa,ja tu rzadze... a co on chce tu zasady ustalac?

Gość gość
hahahaha hahahaha buhahahhaa rozśmieszyłaś mnie :)

Gość gość
nie rozsmieszylam,tylko taka prawda ja decyduje kogo przyjmuje :)

Gość gość
napiszcie cos konkretnego

Gość gość
"nie rozsmieszylam,tylko taka prawda ja decyduje kogo przyjmuje " x mylisz sie i to bardzo - jesli wprowadzisz kogokolwiek pod jego nieobecnośc do pokoju, w którym on trzyma swoje osobiste rzeczy, facet może wezwać policję i narobić ci smrodu - Pani Kierowniczko Od Siedmiu Boleści

Gość gość
Chyba zartujesz ja jestem wlasciciwlka i ja tu ustalam zasady :) i musze pokazywac ludziom zainteresowanym pokoj,to normalne

Gość gość
Tak, Ty pokazujesz ale umawiacie się, że wyłącznie pod jego obecność. wtedy wszystko jest jasne. To chyba oczywiste. x Bierz pod uwagę, że nowi współlokatorzy zniechęca się gdy np. ty będziesz pokazywac pokój, wróci on i zapyta się jakim prawem bez jego wiedzy łazicie mu po pokoju.

Gość gość
Wczesiej poinforuje ,mojego obecnego wspolokatora,ze przyjdzie ktos ogladac pokoj.

Gość gość
Ty jesteś jakaś wolno mysląca? W JEGO OBECNOŚCI oględziny powinny się odbywać.

Gość gość
ale nie rozumiem,co gossciowi tak bardzoo przeszkadza ,ze ktos przyjdzie na chwilke i obejrzy pokoj !! przeciez to zwykla zlosliwosc !!

Gość gość
To jestes kretynka i nie dziwię się że nie wytrzymał dłużej niż 6 miesięcy. x Kumasz ze można nie chciec każdego j******o dnia sie zastanawiać czy OSOBISTE rzeczy trzeba schowac do szafki, cenne rzeczy zabierać bo taka pipa jak Ty mu powie "przyprowadzam kogoś"? x ja nie wiem co Ty masz za problem dogadać się z nim i umawiac tak oględziny pokoju. TO JEST ZŁOSLIWOŚĆ

Gość gość
AUTORKO myslisz ,ze on ten twoj obecny wspolokator ,by sie zastanawial ,czy Ci by to pasowalo czy nie ? nie sadze,by myslal tylko o swoim biznesie,co dla niego lepsze ,nie dla Ciebie !! On jest zlosliwy ,Ty masz wladze ty ustalaj zasade jak byc pwoinno,a nie jak to sie jemu podoba !! uwierz mi o by o Tobie nie pomyslal!!

Gość gość
on jest na 6 iesiecy tylko na tyle ma kontrakt,tylko na taki okres czasu,po czym wyjezdza

Gość gość
Skoro w umowie (choćby ustnej) nie było mowy, ze właściciel ma prawo wchodzic kiedy chce do pokoju to autorka NIE MA PRAWA robić co się jej zywnie podoba.

Gość gość
Ja bylam elastyczna wzgledem jego ,paru kwesti ,a on teraz nie moze byc troche elastyczy wzgledem moich potrzeb ?

Gość gość
A powiedziałaś mu "okej, to umowię na wieczór jak będziesz"? Pewnie nie, bo po co, bo to on jest złosliwy gdy nie chce (i ma do tego pełne prawo) by obcy ludzie w butach oglądali jego osobiste rzeczy i może jeszcze siadali na jego kocu, pościeli itd. EOT.

Gość gość
NIE CHCE BYC ELASTYCZNY wzgledem ciebie ,bo to cwaniaczek,egosita,zlosliwiec !!

Gość gość
MYSL o sobie ,on by o tobie nie pomyslal !!! zlosliwiec z niego i nic wiecej !

Gość gość
Nikt nie bedzie siadal na jego kocu...ludzie...chodzi tylko ,zeby ktos na chwile zprzyszedl ogladal pokoj ,w mojej obecnosci !! Poza tym ten pokoj to nie jego wlasnosc,tylko go wynajmuje..

Gość gość
Autorko skoro masz wladze nad mieszkaniej,rob jak tobie pasuje,a nie jakiemus zlosliwcowi dogadzac ! on by tez tylko o sobie myslal ,jak by byla sytuacja na odrwot zaufaj :)

Gość gość
Ja udostepnilam mu swoje rzeczy z ktorych sobie korzystal nie musial kupowac,... a jak ja teraz cos potrzebuje ,to nie ? ..ehhh

Gość gość
No to widzisz sama jaki z niego cwaniaczek,egoista...

Gość gość
jak mu sie nie podoba,nie akceotuje twoich zasad ,tym bardziej ze ty rzadzisz w tym mieszkaniu,to niech sie wyprowadza od zaraz..

Gość gość
a dlaczego on sobie decyduje ??? przeciez on tylko pokoik wynajmuje ? a co on ustala zasady ?