Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie może sposób na pozółkłe paznokcie??? Ratujcie.

Polecane posty

Gość gość

Mam strasznie pożółkłe paznokcie, do tego stopnia, że nie chodzę bez pomalowania ich lakierem ale mysle że to błędne koło. Ale bez tego wstyd je pokazać. Poza tym są ładne, nie rozdwajają się, nie łamią, nie wiem co robić. Byłabym wdzięczna za jakąś radę ;)

Gość gość
Spróbuj wymoczyć w kwasku cytrynowym. Tylko woda musi być gorąca, jak do kąpieli. Ze 3 takie zabiegi i powinny być bielsze. Nie maluj na kolorowo, jeśli już to zrób podkład z bezbarwnego lakieru. Jeśli to nie pomoże to będziesz musiała się przebadać. Serce, wątroba. Zawsze możesz jeszcze włączyć coś wspomagającego wątrobę.

Gość gość
może masz grzyba

Gość gość
Są lakiery wybielające płytkę paznokcia i zmywacze również ;) poszukaj w sklepach

Gość EIiza
Ja mam to samo! Przez lakiery z mocnymi kolorami. Też już nie wyjdę z niepomalowanymi pazznokciami, gdzieś od roku maluję non stop i nie daję im odpocząć, bo jak - skoro mam tak odbarwione :/ Nie słyszałam o lakierch takich.

Gość gość
Kup sobie pilniczek z polerką i delikatnie zetrzyj pożółkłą warstwę, a potem wypoleruj. Nie maluj paznokci mocnymi kolorami bez podkładu

Gość gość
Malowalam paznokcie prawie non stop i lubię ciemne lakiery, no ale w tej chwili to juz nie mogę nawet nie malować, bo obciach ;) Każdy się zachwyca bo mam piekny kształt, sa fajne a nikt nie wie co jest pod spodem ;( mam dość. Całe życie mam ciemno lakierować ? ;)

Gość gość
Też tam mam. Wątroba??? nie spotkałam sie z tym...chyba musze poczytac

Gość EIiza
Ja też tak to mam pazonckie duże, zdrowe i długie kształt super, ale są mega żółte. Ciemnymi kolorami w sensie czarny czy coś nigdy nie malowałam, ale lubię ciemny różówy , fioletowy i granatowy i od nich mi się tak przebarwiło.

Gość gość
Gdzies wyczytałam że ten ponoć dobry Biedronkowy zmywacz tak niszczy i doprowadza do takiego koloru. A ja właśnie go uzywam. Czytałam o soku z zielonego ogórka i cytryn, ale to czasochłonne, chyba musiałabym urlop wziąć, bo stosować terapie i co ? malować przed wyjściem ?

Gość gość
gość dziś Też tam mam. Wątroba??? nie spotkałam sie z tym...chyba musze poczytac xxxx Jak zabiegi "wybielające" nie pomagają, tzn, że coś jest od wewnątrz. Kupę chorób widać właśnie na paznokciach. Osobiście jak wzmacniam wątrobę to paznokcie robią się białe i jakby mniej są podatne na brudzenie. Gość 21:45 ja czytałam, że czerwony lakier potrafi tak zeżółcić paznokcie. Eee nie trzeba kupy czasu. W kwasku moczysz z 15 minut. A jak malujesz to jak już napisałam wczesniej ja i jeszcze jedna z dziewcząt, robisz podkład z bezbarwnego i dopiero wtedy nakładasz kolor.