Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiak0802

Wynik beta proszę o poradę

Polecane posty

Witam, w ciągu 7 dniowej przerwy nie wystąpiło u mnie krawawienie.również odbył się stosunek. Po rozpoczęciu opakowania tabletek wykonałam test i wyszedł negatywny. Mineło 14 dni od stosunku poszłam na betę wynik 0,1 mIU/ml Oznacza to że raczej ciąży nie ma. Ale czy to jest już wiarygodne ? Cały czas mam śluż żółto-biały, na piercach koło brodawek takie baiłe krosteczki opisywane jako początek ciąży. już sama nie wiem. Proszę o poradę czy ten wynik po 14 dniach od stosunku jest wiarygodny ?

Gość gość
Jest wiarygodny. Poza tym objawy ciąży są spowodowane zmianami hormonalnymi, które zachodzą po zagnieżdżeniu zarodka. Hormon bHCG musiałby już być obecny we krwi, żeby spowodować objawy ciąży. Więc "łopatologicznie": nie można mieć prawdziwych objawów ciąży, jeśli we krwi nie ma jeszcze hormonu ciążowego.

Gość gość2w2
Jest na 100% wiarygodny. Rzadko zdarzają się ciąze w trakcie siedmiodniowej przerwy między tabletkami, oczywiscie jesli wszystkie tabletki z opakowania wzięłaś prawidłowo, nie pominęłaś żadnej itp.

Raz w jednym tygodniu zapomniałam wziąć tabletki, ale nie minęło 12 godzin, wizełam zapomnianą i potem kolejną. Ale od stosunku minęło już 14 dni i beta zrobiona po takim czasie. Mam się martwić