Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żeby zmniejszyć bezrobocie

Polecane posty

Gość gość

Powinni wprowadzić podatek od bezrobocia, a nie zasiłki p*********m leniom dawać.

Gość gość
tuskowej hołocie sk******alej pozabierać diety i zanizyc wypłaty !

Gość gość
i podatek od takiego zrytego beretu jak ty masz, to w koncu zastanowiłbys sie czy pisac takie g.Uwno czy nie.

Gość Palikarp
aby zmniejszyć bezrobocie to jest potrzebny przemysł i rozwój gospodarczy i budownictwo jednorodzinne, które zlikwidowano dzięki wprowadzeniu podatku VAT 23 procent na materiały budowlane i żadnych ulg i przywileji , nie ma przemysłu, nie ma budownictwa i panuje bieda, ministrowie i w ministerstwach tylko papierki przekładają z szuflady do szuflady, posłowie i senatorowie udają, że w Sejmie głosują biorąc za to grube pieniądze i NIKT nie ma pomysłu co dalej ? więc Wam podpowiem , obniżcie VAT na materiały budowlane do 7 procent, obniżcie akcyzę na wódkę i papierosy , i popatrzcie , w krajach zachodnich w każdym mieście przy rzece jest zagospodarowany każdy metr nadbrzeża , port, statki , małe kawiarenki, parasole z reklamą browaru , pizza , hot-dogi, prażonki, wata cukrowa, sezamki, rogaliki , i kolorowe jarmarki jak w piosence wykonaną przez Marylę Rodowicz i wszystko tego żal, żal, ponieważ to już było i dla każdego miasta przynosiło ogromne wpływy z podatków a teraz jak widać, słychać i czuć to nikogo to nie interesuje a poseł lub senator i tak dietę pobierze ! KRZYCZĘ do WAS rządzących !

Gość gość
obniżcie VAT na materiały budowlane do 7 procent, obniżcie akcyzę na wódkę i papierosy , x x a myslisz, ze jakby to było takie proste, to by tego nie zrobiono? I z czego zapłacisz potem pensje nauczycielom czy pielegniarkom, skąd wezmiesz kase zeby zapełnic te dziure co powstałaby? Jesli juz to pierwsza prosta sprawa- wycofanie religii ze szkol dałoby miliard zl oszczednosci rocznie

Gość Palikarp
to popatrzmy na miasto Warszawa, tu się urodziłem, wychowałem i tu pracuję i jadę z serwisantami z Niemiec na Stare Miasto , czyli na starówkę , nic nie wspominam, że to Wasi dziadkowie byli barbarzyńcami i zburzyli starówkę i koledzy z Niemiec gwarnie rozmawiają, komentują podziwiają , po godzinie spaceru prowadzę do restauracji rycerskiej na kolacją a Niemcy mnie pytają , czy to już koniec wycieczki , czy to cała starówka ? a wiem jak życie wygląda w innych miastach i nie chcę porównywać Warszawy z Londynem, ponieważ nie ma porównania a jak wszyscy wiemy przy Tamizie jest nawet ogromna karuzela, statki turystyczne , most za mostem i co chwilę coś ciekawego się dzieje przy rzece a w Warszawie to jest jedna godzina zwiedzania i do knajpy , wiem - mieszkam na wsi dzięki naszym rządzącym !

Gość gość
wg mnie w POlsce to ludzie czyli naród jest w wiekszosci marny, zwłaszcza ci starej daty. Panuje zwyczaj narzekania na rzadzacych, szczególnie jak zrobia jakies pozyteczne reformy, ale ogólnie to obojetnie jaki rzad by nie był, zawsze sie zwala wine na niego, bo ludzie myslą, ze to nie oni maja zarabiac, tylko rzad ma im dac

Gość gość
aby zmniejszyć bezrobocie trzeba z tego kraju wyjechać - co uczyniłam 8 lat temu