Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Dlaczego, mimo iż większość fanów metalu to ludzie dorośli, to idioci uważają

Polecane posty

metal za infantylną muzyke dla małolatów? Przecież zawsze na koncertach metalowych jest sporo osób po 30 i 40, na niektórych nawet stanowią większośc osób 🖐️ To skąd upośledzone ułomy biorą tą teze, ze z metalu, sie "wyrasta"?

Gość gość
bo większości dzieciaków nie stać na bilety na te koncerty, nie mówiąc o dojeździe czy pozwoleniu rodziców

"bo większości dzieciaków nie stać na bilety na te koncerty, nie mówiąc o dojeździe czy pozwoleniu rodziców" No ale skąd ci ludzie w tym wieku na koncertach metalowych, skoro z metalu sie ponoć "wyrasta", co? :)

no czekam na odpowiedź, zwłaszcza, ze strony tego idioty, co napisał ten post w skasowanym temacie: "myslisz ze im bardziej lewacka i alternatywna jestes, tym bardziej jestes z***b.sta? to nie tak dziala dziecko, nie martw sie kiedys ci to przejdzie, wszelkie subkultury typu emo, punk, metaloowy, hip-hop dresy i inne lajzy to zbiory osobnikow, ktore nie potrafia sie odnalezc w spoleczenstwie, czuja sie za slabe, wiec szukaja swojej niszy, troche z perspektywy lat sie to zalosne wydaje, ale takie sa prawa mlodosci, mialem pelno kolegow, ktorzy tego belkotu sluchali, po 30-stce juz zaden nie ma nic z tym wspolnego"

Gość gość
Myślę, że ten stereotyp bierze się stąd, że metal powszechnie uważany jest za muzykę buntu, a buntowanie się to domena nastolatków.

"Myślę, że ten stereotyp bierze się stąd, że metal powszechnie uważany jest za muzykę buntu, a buntowanie się to domena nastolatków." No cóż, skoro tak płytko postrzegają tą muzyke... Ale nie wierzę, żeby nie znali żadnej dorosłej osoby sluchającej tej muzyki, nawet mój nauczyciel z liceum słuchał metalu. To o muzyce buntu było aktualne w latach 80 i 90, teraz zbuntowane nastolatki stanowią mniejszą częśc fanów.

Gość gość
Jestem po 30 lubie te klimaty, nawet sama gram na git.elektrycznej ale to wiadomo, ze to już nie jest to jakby sie mialo 10 lat mniej.. czlowiek musi sie martwic o swoja przyszlosc..zdarza sie ze nia ma czasu na swoje hobby..:(

Gość Taki_jeden_964
podnosze, by idioci zauważyli xxx Zauważyłem i odpowiadam. Metalu słuchałem jak bylem mały, teraz rzadko słucham.

Gość Taki_jeden_964
Odpowiedziałem.

Gość Taki_jeden_964
Odpowiedziałem za siebie nie za wszystkich.

P.S. to ty napisałeś ten post? : "myslisz ze im bardziej lewacka i alternatywna jestes, tym bardziej jestes z***b.sta? to nie tak dziala dziecko, nie martw sie kiedys ci to przejdzie, wszelkie subkultury typu emo, punk, metaloowy, hip-hop dresy i inne lajzy to zbiory osobnikow, ktore nie potrafia sie odnalezc w spoleczenstwie, czuja sie za slabe, wiec szukaja swojej niszy, troche z perspektywy lat sie to zalosne wydaje, ale takie sa prawa mlodosci, mialem pelno kolegow, ktorzy tego belkotu sluchali, po 30-stce juz zaden nie ma nic z tym wspolnego"

"Odpowiedziałem za siebie nie za wszystkich." ale ja sie nie pytam o osobiste przezycia, tylko pytam dlaczego niektórzy wbrew faktom twierdza, ze wszyscy ludzie "wyrastają" z słuchania metalu i, że słuchają tego tylko małolaty :)

Gość gość dziś 21_19
ale słuchasz, a według tych pseudomądrych buców co mnie skłonili do załozenia tego tematu, powinnaś już z tego "wyrosnąć" i "nie miec już nic wspólnego z tym bełkotem" Moim zdaniem ze swojej ulubionej muzyki sie nie wyrasta. Tez piszą osoby tutaj, ktore sie "mentalnie zestarzaly" i one wyrosły może, wiesz..to takie podejscie typu "bo co sobie ludzie pomyslą" o oni sie juz boja co sobie o nich ktos pomysli.. mnie np. to wali co sobie sąsiedzi pomyslą, męża nie mam ani dzieci.. nie chce zyc w schemacie pomimo tego ze mam tyle lat ile mam. Ale takich osob jak ja to chyba nie ma za wiele ; P

Gość Taki_jeden_964
Każdy słucha co chce, po co prowokujesz jak gimnazjalistka ?

"Każdy słucha co chce, po co prowokujesz jak gimnazjalistka ?" A po co oni piszą mi takie posty, jak ten co zacytowałam wyżej? Oni nie uważają, ze każdy słucha, czego chce, tylko uważają ze jakiegos powodu nie powinno sie słuchac metalu w wieku dorosłym, i że nikt tak nie robi "Moim zdaniem ze swojej ulubionej muzyki sie nie wyrasta. Tez piszą osoby tutaj, ktore sie "mentalnie zestarzaly" i one wyrosły może, wiesz..to takie podejscie typu "bo co sobie ludzie pomyslą" o oni sie juz boja co sobie o nich ktos pomysli.. mnie np. to wali co sobie sąsiedzi pomyslą, męża nie mam ani dzieci.. nie chce zyc w schemacie pomimo tego ze mam tyle lat ile mam. Ale takich osob jak ja to chyba nie ma za wiele ; P" Oj, jest wiele, tylko po prostu tych mentalnie zestarzałych jeszcze więcej :) Sama chce mieć dzieci ale też nie chce żyć w schemacie :) no to powodzenia :)