Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie emerytka

Do widzenia emerycie!

Polecane posty

Gość gość
jeśli ktoś k***i się z innym żonatym to niech nie myśl,że........ NIE MAM SZACUNKU DLA SZMAT!

Gość gość
co? chłopa ci odbiła?

Gość gość
22:46 chyba poczuwasz się do łajdactwa" uderz w stół,a nożyce ..." piszemy o tym,ze starzy; zamężne kobiety i żonaci mężczyźni k***ią się,piją w pracy, sieją zgorszenie, firmie przynoszą hańbę, trzeba przyznać,że to właśnie oni powinni brać przykład z młodych;u nas jest jasne;jeśli związek,to uczciwość i lojalność względem partnera,uczcie się od nas seniorzy!

Gość gość
"na szacunek trzeba sobie zasłużyć! " potwierdzam w 100%

Gość gość
22:46 chyba poczuwasz się do łajdactwa" uderz w stół,a nożyce ..." piszemy o tym,ze starzy; zamężne kobiety i żonaci mężczyźni k***ią się,piją w pracy, sieją zgorszenie, firmie przynoszą hańbę, trzeba przyznać,że to właśnie oni powinni brać przykład z młodych;u nas jest jasne;jeśli związek,to uczciwość i lojalność względem partnera,uczcie się od nas seniorzy! xxx a propos czego jest ten wpis? masz na myśli jakiś konkretny przypadek? cały czas nieudolnie sugerujesz, że pani, która ma etat od wielu lat sypia z facetem, który nie jest jej mężem - ale co z tego? czy przez to jest gorszym pracownikiem? x a twoje wtykanie nosa pod cudzą kołdrę, komentowanie, złośliwości, stawianie siebie za wzór uczciwości, rycie po innymi od razu nasuwa mi na myśl, że jesteś typową polską katoliczką, wychowaną na oazie pilnuj swojego nosa i zacznij szukać pracy - a jak nie możesz znaleźć w swoim zawodzie to się przekwalifikuj - jeszcze raz powtórzę - trzeba było wybrać kierunek po którym jest praca - a nie studia humanistyczne bo były łatwe i tanie! dyplom dyplomowi nie równy!

Gość gość
nie lubimy zakłamanych ,niemoralnych osób,i jak nie macie nic nam do powiedzenia,dajcie sobie na wstrzymanie , z dwulicowością nie chcemy mieć nic wspólnego wiek zobowiązuje,wypadałoby być statecznym,godnym zaufania p.s. coś jest na rzeczy,skoro ta sama wypowiada się czy mylę się:):):)

Gość gość
gość dziś nie lubimy zakłamanych ,niemoralnych osób,i jak nie macie nic nam do powiedzenia,dajcie sobie na wstrzymanie , z dwulicowością nie chcemy mieć nic wspólnego xxx puknij się w łeb idiotko!!! jacy my? "nie lubimy", "nie chcemy" - reprezentujesz jakąś sektę, czy odłam partii PiS?

Gość gość
właśnie! - w czyim imieniu piszesz? skoro używasz liczby mnogiej to coś jest na rzeczy

Gość gość
kretynko,piszę w imieniu ludzi młodych!!!!!!!!!!!! brakuje ci argumentów to zaczynasz obrażać? stary ramolu też to potrafię:)

Gość gość
ja też jestem młoda - i zabraniam ci wypowiadać się w moim imieniu!!!

Gość gość
nie przypominam sobie,byś należała do mojego grona,:):)

Gość gość
stare raszple powinny opuścić pracę aby zrobić miejsce młodym Młodzi mają rodziny, dzieci - jak mają je utrzymac, skoro emerytki im blokuja miejsce????

Niezaleznie od wielosci opinii, dyskutujmy- mlodzi, starsi- z wdzièkiem, uzywając przyzwoitej polszczyzny. Jezeli ktos w dyskusji siè ciska, to znaczy, ze brakuje mu argumentów. Chciałabym powiedziec, oczywiscie subiektywnie ( bo nie reprezentujè zadnego ogółu), ze poprzednie dekady tak bardzo nie rózniły siè od terazniejszej....Kazde pokolenie, od powojennej Polski, miało swoje problemy i zgryzoty. W dzisiejszych czasach blyskawicznego przeplywu informacji, zyje siè szybciej, i chce siè miec wszystko od razu. Lub najpózniej jutro:) Moje pokolenie cièzko pracowalo, by cokolwiek osiągnąc. Tak i to dzisiejsze musi pozasuwac, by cos zdobyc. Mnie nikt nic nie dał, poza wyksztalceniem. Wszystko, co mam, osiągnèlam wlasną , cièzką pracą, w niedziele i swièta tez! Dlatego obca jest mi postawa roszczeniowa, gdy mloda osoba żąda -od rodziców mieszkania i permanentnej pomocy, finansowej, przy dzieciach, od instytucji- zatrudnienia na fantastycznych warunkach, od partnera stalej adoracji, opieki 24h/dobè, wykwintnych orgazmöw, spazmów, i Bóg wie, co jeszcze:):) Ja chcè- i to jest najwazniejsze. Typowa postawa narcystycznego egocentryka. Juz nie raz pisalam na tym forum , ze pycha i arogancja najpierw zostają ukarane. Wiècej pracy, wiècej pokory, wiècej cierpliwosci....

Gość gość
tare raszple powinny opuścić pracę aby zrobić miejsce młodym Młodzi mają rodziny, dzieci - jak mają je utrzymac, skoro emerytki im blokuja miejsce???? xxx no to powystrzelajcie wszystkie kobiety powyżej pięćdziesiątki! przecież one już nie mają rodzin! a ty co napisałaś tę świńską bzdurę oczywiście zawsze będziesz miała dwadzieścia lat, prawda?

Gość gość
Ale emeryci nie powinni blokować miejsc pracy. Nie rozumiecie tego? To jest patologia polskiego rynku pracy. Pracodawcy zadowolenii bo mają tańszych pracowników, a młodzi mogą tylko wyemigrować albo wegetować :( Osoba 50+ to nie emeryt - a o emerytach jest ten topik

Po raz kolejny piszè- miejcie mlodzi pretensje do pracodawców, i do tych, którzy ustanawiają prawo. Ja zwolnilam, przynajmniej statystycznie miejsce pracy, odeszlam na emeryturè, mam50+:), choc jestem lepsza od wielu mlodszych. Biorè zlecenia, jesli siè trafią. Bo jak nie, to 1073zl29gr gołej emerytury. Super kasa, nie?? Gdyby nie cièzka choroba parè lat temu, pracowalabym nadal...Bo gdyby nie mąz ze swoją emeryturą, niewiele wyzszą:), to szybko bym zeszła z tego swiata, bez leków i wizyt lekarskich. Powinno byc tak- jezeli mlody siè zgłasza do pracy, potencjalny emeryt ( ten, który osiagnal juz prawo do emerytury) natychmiast, z dniem dzisiejszym powinien odejsc z pracy, i poddac siè obowiązkowej eutanazji. Tak byloby dobrze?

Gość gość
Emeryci to niereformowalne osoby. Wykorzystują swoje układy z szefostwem.Tkwią latami A tak naprawdę nikt nie jest niezastąpiony.Bez przesady!A co niby robią takiego nadzwyczajnego? Nic szczególnego.Firma ma następców młodych,prężnych i bardziej wykształconych,a przede wszystkim nowoczesnych.Wychodzi na tym znacznie korzystniej.

Gość gość
eh, młodość! naiwność! tyle waszego co poszczekacie

Uogólniasz gosciu z 23.01, czy piszesz na podstawie doswiadczenia z wlasnej firmy?Ludzie są rozni, i mądrzy i glupi zdarzają sie w kazdym wieku... To jest jakas paranoja, bo wielu pracujacych emerytów jest zywicielami doroslych dzieci. A jakby odeszli, to dochody spadną, a dorosłe dzieci nadal zostaną bez pracy... Znam takie przypadki.

Gość zielonkastonka
''gość wczoraj Ale emeryci nie powinni blokować miejsc pracy. Nie rozumiecie tego? '' Ja rozumiem i tez tak uważam. Rozumiem też postawę emerytów - chcą być wciąż aktywni a nie siedzieć na bujanym fotelu przed kominkiem i nic nie robić. Ale jest przecież tyle alternatyw dla aktywności zawodowej, tyle rzeczy można znaleźć w internecie, chociażby strona http://klubseniora.pl/ proponująca wiele aktywizujących działań niekoniecznie związanych z pracą na etacie.

Gość gość
Tak, tyle że niestety większość emerytów nie zna obsługi komputera, bo "za ich czasów tego nie było i człowiek też żył" Z nudów łażą po sklepach osiedlowych , trują tak, że sprzedawczynie i ludzie w kolejce się denerwują, wtrącają się w życie dorosłych dzieci. Jeszcze sporo czasu musi upłynąć zanim się to zmieni. Ktoś napisał, że emeryt utrzymuje dorosłe dzieci. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. To co to za dzieci co nie potrafią same na siebie zarobić??? Jakieś ofiary losu. Nie ma co ich żałować! Niskie płace w Polsce utrzymują się miedzy innymi dlatego, że pracodawcy mogą sobie znajdować bardzo tanich pracowników, np. emerytów. Jeszcze da się zrozumieć jeśli dziadek czy babcia pracuje jako portier czy sprzątaczka. Ale w biurze? A tak odnośnie portierów i sprzątaczek to też spotyka się patologie. Albo dziadków o mentalności milicjantów czy ormowców z czasów PRL traktujących ludzi bardzo niegrzecznie albo proste kobieciny wtrącające się do wszystkiego i rzucające komentarzami typu "znowu wielkie państwo napaskudziło a człowiek musi sprzątać". Lubicie tego słuchać? :P

Gość gość
Emeryci to malkontenci.Jęczą,narzekają jakbym im coś nie dała,a może zabrała.Faktycznie przed niektórymi trzeba wiać.Już za- wczasu przepraszam,że nie mogę dzisiaj zatrzymać się,bo....i coś tam wymyślam.Czasami przez grzeczność zatrzymałam się,bo znajoma,bo nie wypada.... i musiałam wysłuchać o wszystkich jej chorobach ,o wstrętnych lekarzach .Stałam się asertywna wreszcie. Oni mają czas,mnie brakuje.Praca-zakupy-dom-dzieci i dziadkowie. Boże ,obym na starość nie poszła w ich ślady.

Gość gość
Z własnego podwórka;niektórzy emeryci śmiertelnie obrazili się,że nie dano im kilku godzin. Zerwali kontakt z instytucją . Pomimo zaproszeń,nie uczestniczą w okolicznościowych spotkaniach. Obraza majestatu! Na początku było nam przykro,a teraz szanujemy ich wybory Nie to nie!

Gość gość
urszak,ty juz nie przesadzaj z ta obowiązkową eutanazją teraz to ja zyję,odeszłam natychmiast,nikomu nie naraziłam się,nie blokuję innym miejsca,jestem wciąż mile witana śpię do póżna,rozpieszczam się,mam czas na wszystko,spa obowiązkowo,ksiązki,kino,teatr i tańce,i oczywiście spotkania z przyjaciółmi żyć nie umierać! mam apetyt na życie i jest mi dobrze emeryt powinien faktycznie odejść z godnością na emeryturę,jego czas już skończył sie w danym zakladzie

Gość gość
ale co to za gadanie o jakimś blokowaniu komuś miejsc? Jest bezrobocie więc część ludzi pracy nie ma. Emerytka nie jest tu niczemu winna, nie łamie prawa, a takie pieprzenie o robieniu miejsca komuś to dziecinada, tak nie działa rynek pracy ani żaden inny. System jest zły a nie jakaś kobiecina. I ciekawe która z młódych altruistycznie odejdzie z pracy bo ktoś jest w większej potrzebie. I druga sprawa: trzeba było wybrać studia po których jest praca zamiast bezwartościowym papierkiem teraz wymachiwać starej kobiecie przed nosem ------------nie jestem emerytką, chociaż nie mogę się doczekać i nie dlatego że miejsce komuś zwolnię-Jeszcze 20 lat.-------------

Gość gość
Urszak młodzi nie pracują i te matki emerytki na nich zarabiają.Jakby te matki zwolniły miejsca, to dla dzieci praca by się znalazła.Proste jak cep.

Gość gość
Urszak młodzi nie pracują i te matki emerytki na nich zarabiają.Jakby te matki zwolniły miejsca, to dla dzieci praca by się znalazła.Proste jak cep. xxx naprawdę? a wtedy dzieci będą utrzymywały matkę emerytkę? bo z polskiej nędznej głodowej emerytury starczy jej tylko na rachunki! wy myślicie, że emeryci pracują dłużej na złość młodym??? żeby im zabrać miejsce??? otóż nie! oni pracują bo nie mają innego wyjścia!!! - postaw się w ich sytuacji - chcesz co miesiąc dostawać tysiąc złotych czy wolisz iść do pracy i dostawać dwa? każdy chce żyć - niezależnie od tego ile ma lat!

Gość gość
widocznie rządzący mają inne zdanie, bo właśnie wydłużyli kobietom wiek emerytalny o 7 lat. W wieku 67 będziecie jeszcze pracować a młodzi niech wam skaczą do oczu, bo potrzebują bardziej i komputer potrafią obsłużyć hahahahah

Mnie tez jest dobrze na emeryturze, nawet za 1000parè zlotych:) Z tą eutanazją to był taki trochè grubszy zart... Naprawdè cièzko pracowałam w zyciu, od 16 roku(cząstkowe zatrudnienie), by miec na swoje potrzeby. Był taki moment, parè momentów w moim zyciu, ze szukałam pracy w Biedronce, po sklepach, jakies sprzątanie, itp. I miałam w nosie, ze jestem artystką, jak brakowalo mi na chleb. Dostałam w tyłek solidnie, dlatego cieszè siè i z takiej emerytury, bo wraz z mèzem, sprytnie gospodarując- wystarcza na zycie. Doskonale rozumiem wymianè pokoleń. Tak powinno byc, i taka jest kolej rzeczy. Zazwyczaj chodzi o sposób, formè zalatwiania wielu spraw.Takich drobnych, jak i fundamentalnych, typu- praca, zatrudnienie. Swoim młodszym kolegom mówiè- zaczep siè, a potem szukaj czegos lepszego, bo nie zawsze uda siè dostac swietną, super-platną pracè od razu. Obslugujè doskonale komputer, laptop, od kilku tygodni smartfon dotykowy, choc to mi nie bylo potrzebne do zawodu:) Baardzo duzo czytam, piszè wiersze, podrózujè, lubiè tzw. mèskie zajècia,o wiele bardziej ciekawsze od babskich. Doceniam zycie i cieszè siè kazdym dniem:)