Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnyWhere

Facebook sposobem na życie...

Polecane posty

Mam takie wrażenie, ze jestem jedną z niewielu osób, których nie ogarnął szał facebookowy. O co chodzi w pisaniu każdego dnia co się zrobiło, kogo sie kocha, jak się mieszka, żyje, śpi i które wiersze czyta...? Czy naprawdę nie ma już czegos takiego jak intymnośc i prywatność przeznaczona tylko dla najbliższych? To jedna rzecz, a druga znacznie bardziej przerażająca to setki stron polujących na naiwnych, którzy podbija rekordy polubień dla...itd. Co wy o tym myślicie?

Gość gość
Myślę, że wszystko jest OK, a ty szukasz powodu do problemu. :D Od zawsze ludzie powtarzają - kiedyś było lepiej. :D I zawsze to jest goowno prawda. Po prostu nie umiesz żyć szczęśliwie teraz, więc twierdzisz, że kiedyś było lepiej.

Gość gość
nie miałam i nie mam fb. Nigdy nie miałam potrzeby i nie mam. Już jak była nk dziwiło mnie, co ludzie w tym widzą.

Gość gość
ja tez nie uległam szały fb , wczoraj byłam i przezyłam szok dlatego że kolega sfotografował buty które kupił i dał fote nie wiem jaki to ma sens , bo mnie takie cos nie bierze albo pokazywanie auta jakie sie kupiło wszędzie foty ze ślubów albo wesel - ok ale ja tego nie oglądam bo mnie to na prawde nie interesuje

Gość gość
'naprawdę' to jedno słowo

Naprawdę nie można np życzeń urodzinowych męzowi, mamie złożyć osobiście, tylko na tablicy. Po co? Nawet można prywatną wiadomość wysłać prawda? Co jest fajnego w tym,że wszyscy przeczytają jaką mąż kupił żonie świetną bieliznę...

Gość gość
te życzenia na tablicy tez mnie dziwią, jesli ktos ma urodziny do dzwonię do niego albo idę jeśli mamy bliskie kontakty po co pokazywać wszystmim że dana osoba pisze cos tej, jakieś prywatne rozmowy na tablicy albo podrywy , po co wszyscy muszą być swiadkami tego , scena i widownia

Nie chodzi o to,żeby nie mieć konta na portalu społecznościowym, ale chyba trzeba umiec jakiś umiar zachować.

Gość gość
Moi znajomi (para) ostatnio wrzucili w sumie ponad 160 zdjęć z wakacji naraz, przy czym większość zdjęć była taka sama, różniły się tylko tłem, były tam też fotki jedzenia, picia... nawet połowy nie oglądnełam, więc może i zdjęcia butów by się znalazły... nie ogarniam tej pogoni za lajkami.

Gość gość
wczoraj pół godziny na fb i taki dialog przeczytałam u znajomego dziewczyna pyta - a kto u ciebie wczoraj był z dobra kawą ? a on -pewna ładna Pani :) a ona - ;) ładna ? a on - powiedziałbym że nawet bardzo ładna ;) a ona -napiszesz jej imię ? a on - piękne imie ma na M itd itd flirt , czy nie moga ze sobą pogadać ? wysyłać do siebie sms ? dlaczego na scenie ?

Gość gość
a ja się przyznam, do tego że nie mam konta na fb i chociaż nikomu na głos się do tego nie przyznam to przez to czuję się lepszym człowiekiem, nie opanowanym przez modę, trendy itp. uważam, że współczesne media wszelkiej maści, źle wpływają na rozwój młodych ludzi. narzucają nam sposób życia, wmawiają, że jak nie mamy fb, czy ifona to już jesteśmy nikim, że trzeba koniecznie być seksi i bogatym pod tym względem uważam, że kiedyś było lepiej. kiedyś człowiek łatwiej mógł się poczuć szczęśliwym. a poza tym nie raz zdarzyło mi się, że chciałam skorzystać z usług jakiejś strony internetowej i nie mogłam bo nie mam właśnie fb, a to już przegięcie!

Gość gość
AnyWhere dziś Naprawdę nie można np życzeń urodzinowych męzowi, mamie złożyć osobiście, tylko na tablicy. Po co? Nawet można prywatną wiadomość wysłać prawda? Co jest fajnego w tym,że wszyscy przeczytają jaką mąż kupił żonie świetną bieliznę... V Hahha no sorry ale chyba masz wybor w tym co robisz? No kto ci broni osobiście złożyć życzenia JUZ KUZWA BEZ PRZSADY ZA ZA WSZYSTKO ODPOWIEDZIALNY JEST FEJSBUK!!!! Debile zawsze byli sa i beda ale od czego mamy własny rozum?!?!?

Ostatnio najbardziej denerwuje mnie cos innego. Strony polubień dla zmarłych znanych osób, chorych dzieci itd. Nie rozumiem jak można takie głupoty robic.

Gość gość
Myślę że sporo ludzi nie ma konta na facebooku:) sama nie mam, mój facet też nie i eks facet też:) moja matka i mój ojciec też nie mają, ale to juz dinozaury:D

Gość gość
Ale po co wy sie tak zaglebiacie w to wszystko? Masz konto i rób swoje, jesli obserwujesz znajomych to sie nie denerwuj na nich tylko na siebie bo to ty masz z tym problem skoro ci to przeszkadza. Jest w fejsie taka opcja zeby kogos nie obserwować , włącz sobie i spokój. Sa strony fanpejdze często bardzo interesujące mozna poczytać cos nowego , niekoniecznie trzeba obserwować znajomych zwłaszcza jesli cie drażnią . Wywal z kontaktów w czym problem?? Ludzie macie chyba wolna wole czy ktoś wam karze robic tak jak inni , jak wszyscy ? Dla nie to nienormalne . Tez mam fb ale na własne potrzeby.

Gość gość
Jak nie masz konta na fb to po co sie wypowiadasz w temacie ? Ja nie mam samochodu i nie wchodzę na fora motoryzacyjne , proste.

Gość gość
"Jak nie masz konta na fb to po co sie wypowiadasz w temacie ? " Zeby pokazać gimbazie (czyli Tobie), że są na świecie jeszcze mądrzy i normalni ludzie:D a teraz wracaj napisac na fejsika coś na Twoim poziomie:D

Używam facebooka do własnych celów, znajomych posiadam niewielu, kontaktuję sie z nimi osobiście co nie oznacza, że nie spotykam sie z sytuacjami opisanymi w tym temacie. Chciałam tylko poznac zdanie innych, więc spokojnie, bez złych emocji.

Gość gość
Ja konto na fb miałam i wykasowalam. Fb to strata czasu i niszczy życie. Do tego zgadzam się z autorką ze wszystkim co pisze

Gość gość
mam jednego znajomego który ma z 1300 znajomych , lansuje się, zbieranie lajków to jest jego sens życia , zdjęcia stóp na tle różnego tła, zdjęcia butów na krześle , zdjęcia jak pije piwo w knajpie z kumplami , jak siedzi w aucie , jak pali cygaro itd rozumiem że ktos ma taka osobowość i potrzebuje tego , sama mu powiedziałam że jak uwielbia byc osoba publiczną i byc celebrytą niech zapisze sie do jakiegos reality show w tvn albo polsacie, znam osobiście kilka osób które tak zrobiły i maja teraz mnóstwo kasy więc mozna połączyc pozyteczne i przyjemność

Gość gość
gość dziś "Jak nie masz konta na fb to po co sie wypowiadasz w temacie ? " Zeby pokazać gimbazie (czyli Tobie), że są na świecie jeszcze mądrzy i normalni ludzie a teraz wracaj napisac na fejsika coś na Twoim poziomie V moim poziomie :D dziecko drogie, mam na pewno wiecej lat niz ty , mam fejsbuka, bo umiem sie nim posługiwać , bo korzystam z roznych ciekawych stron , a ty najwyraźniej nie wiesz o czym piszesz , widać jak cie to ZABOLALO i zamiast sie oburzać , pomyśl troche , masz rozum? Powtórzę raz jeszcze ze NIKT NAS NIE ZMUSZA DO OGLĄDANIA POSTÓW ZNAJOMYCH .facebook nie jest niczemu winien, Facebook to nie nasza klasa i służy czemuś zupełnie innemu !

Gość gość
Jesli Facebook to zło , to nie oglądajcie tez telewizji , nie chodźcie do kina , nie czytajcie książek , zyjcie tylko swoim życiem . We wszystkim doszukujecie sie problemu a to problem jest w was....

Gość gość
Fejsbuka nie ma ale na kafeterii siedzieć to ok:D normalńi ludzie nie maja konta na fejsbuku tylko siedzą na kafeterii :D o ja j***e!

Gość gość
Ja mam konto na fb tylko po to, żeby komunikować się z ludźmi ze studiów, bo mamy tam grupę i tam o wszystkim rozmawiamy. Nie mam nawet zdj profilowego, bo i po co?

Gość gość
Fejsbuka nie ma ale na kafeterii siedzieć to oksmiech.gif normalńi ludzie nie maja konta na fejsbuku tylko siedzą na kafeterii smiech.gif o ja j***e! xxx Do wszystkiego trzeba podchodzić z głową. Nie jara mnie siedzenie na fb. Nie jara mnie też wyzywanie się, obrażanie, czy ośmieszanie innych osób na kafe, by podbudować własne ego. Jestem tu tylko po to, żeby czasem móc komuś pomóc jeżeli będę potrafiła.