Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnyWhere

Facebook sposobem na życie...

Polecane posty

Gość gość
Ano tyle ma ze telewizja ogłupią bardziej bo podaje ci na tacy to co masz oglądać, Internet jest bardziej personalny , mozesz sobie wybrac tylko to co cie interesuje i tylko z tego korzystać . Zobacz co leci teraz w tej tv ? Sam syf, trudne sprawy, ukryta prawda , rozmówowy w toku i tego typu gowno, chyba ze oglądasz discovery chanel to ok ale tam tez masz podane i wyboru nie masz. Fb nie jest złem, tylko niektórzy ludzie nie potrafią z niego korzystać ale to nie moj problem.

Gość gość
fejsbuk służy do chwalenia się swoim z******tym życiem

Gość gość
No ale co to znaczy ze nie jara cie siedzenie na fejsbuku? Nie rozumiem, a ma cie jarac? Naprawde wyszukujecie problemy :D Chcesz pokazać ze jestes lepsza bo nie masz konta na fb? A ci co maja to oczywiście wszyscy sa tacy sami? Konto na fb ma nawet moj 80 letni wujek , jest ciekawy swiata i codziennie wchodzi czyta. Ma te swoje zainteresowania. Czy to znaczy ze jest mało inteligentny, wręcz przeciwnie, jest osoba na wysokim poziomie, był architektem i profesorem na wyższej uczelni . Wiec przestańcie uogólniać

Gość gość
Współczuje wam znajomych no ale w jakim kto środowisku siedzi to tez jego wybor.

Gość gość
jestem przeciwniczką fb i nie mam konta ale mam kilku znajomych którzy mają - konta poblokowane, bez zdjęć, z niewielką ilością znajomych. tak jak ktoś wyżej napisał: trzeba umieć z tego korzystać. z przykrością jednak muszę stwierdzić, że jest to kolejne narzędzie ogłupiające i tak już wystarczająco głupich ludzi.

Gość gość
na fejsie i jest sporo grup sprzedazowych , tam to sie dzieje, a ile oszustów sprzedajace rzeczy nie istniejace. Najciekawsze sa dyskusje pełna kultura na tych grupach :D

Gość gość
Myśle ze na fb kazdy znajdzie cos dla siebie, nikt mu tam nie narzuca co ma oglądac. Tez mam znajoma co komentuje kazdy swoj ********ało tego ona , jej mama , jej tata, siostra , komentują , wstawiają zdjecia, wiem o nich wszystko, No ale mam ją taką jedną, mnie to ani ziębi ani grzeje, jej problem. resztę znajomych mam normalnych. Mam nawet nastoletnie kuzynki kuzynów i tez nie sa tacy walnięci wiec ja nie wiem skad wy takich znajomych bierzecie :D

Gość gość
*Kazdy swoj ******cenzura?

Gość gość
R/u/ch. No ja p*****le zeby nic juz napisać nie mozna było : D

Telewizja mnie nie ogranicza, po prostu nagrywam wybrane programy czy filmy, które mnie interesują i oglądam kiedy mam na to czas. W internecie jest wszystko tylko też trzeba umieć mądrze wybierać. Jeśli chodzi o facebooka to jest fakt, że wiele osób daje się wciągać w to ciągłe afiszowanie się ze wszystkim. Są to moje lużne przemyślenia. Założyłam temat po to, żeby poznać zdanie innych i dowiedzieć się co kieruje tymi, którzy tak właśnie robią.

Gość gość
11.06 jestem przeciwniczką fb i nie mam konta ale mam kilku znajomych którzy mają - konta poblokowane, bez zdjęć, z niewielką ilością znajomych. tak jak ktoś wyżej napisał: trzeba umieć z tego korzystać. z przykrością jednak muszę stwierdzić, że jest to kolejne narzędzie ogłupiające i tak już wystarczająco głupich ludzi. uogólnianie jak zwykle nie na miejscu. oczywiście, że mimo iż masz fb to nie musi oznaczać, że jesteś ograniczona umysłowo. możesz być całkiem fajną, inteligentną i interesującą babką (i zapewne tak jest), ale jako osoba inteligentna przyznasz chyba, że oprócz zalet fb ma tez wiele wad i potrafi siać niezłe spustoszenie w głowach niektórych ludzi. podobnie, zresztą ja kama zauważyłaś, telewizja czy książki. czasem są ciekawe programy ale częściej badziew. książki też potrafią być złudne. kiedyś jeden chłopak napisał, że czuje że cofa się w rozwoju: mimo iż czyta książki, ale głównie fantazy i science fiction i nie czuje żeby go ro rozwijało.

mam fb. na nim parę zdjęć, z czasem coraz więcej informacji. ale wciąż staram się utrzymywać prywatność, nie pisać co robię, jak żyje, nie dodawać zdjęć z imprez, wakacji, codziennego życia, nie pokazywać tam moich bliskich...

małarudamaruda- No i super, właśnie o to chodzi, aby korzystać, tylko pamiętać o tym, że nie jesteśmy w sieci anonimowi i nie pokazywac wszystkiego.

Mnie najbardziej przeraża, że dziś wszystko jest na pokaz, nie ma intymności i młodzi zatracają te granice, które kiedyś były oczywiste.

Gość gość
To jest lans .Fotki z wakacji, z restauracji ,zagladanie na profile znanych osob ,jakby sie ich dobrze znalo i podnieta jak ktos odpisze.Koniecznie drogie ciuchy , buty , perfumy , chaty .Na insta to jest dopiero lans .Recenzja dnia , wstalam , zjadlam sniadanie ( tu koniecznie fotka ) ,poszlam do sklepu ( tu koniecznie selfie w lustrze ) ,przymiarka drogich ciuchow ( tu koniecznie fotka z zapytaniem ,co wybrac ) , obiad restauracji ( tu koniecznie fotka obiadu ) itd., szkoda nawet pisac.

Gość gość
Ale AnyWhere o co ci chodzi, bo nie bardzo rozumiem, powiedz to tym znajomym swoim ze ci to nie pasuje, ze ci sie nie podoba, albo powyłączaj, nie bierz na swoj kark wszystkich głupców na ziemi. Swiata nie zmienisz :D

Gość gość
Ja takich olewam z góry, szkoda zycia :D Moja koleżanka przykład : Jestesmy w Luwrze w Paryżu : zrób mi fotkę na fejsa wyrzucę :D mowię jej ze obciach a ona mi ze ona tylko po to to tu ze mną przyjechała , a luwr wcale jej nie interesuje bo gowno tu jest ciekawego :D No padłam.

Gość Pener z klasą
Krótko i zwiezle. Fb to twór dla zakompleksionych osób, które muszą się dowartosciowac, bo w realnym życiu są szaraczkami. Nieświadomie biorą udział w eksperymentach (kilka już było).

O co mi chodzi? A no o to, ze ten swiat nas otacza i nie da się go wyłączyc czy zablokować. Facebook jest tu tylko przykładem na to, że mało osób dziś ceni sobie prywatność. Wszystko jest na pokaz niestety.

Gość gość
Twór dla zakompleksionych osob to kafeteria

Gość gość
No ok, ale kto ci broni żyć sobie swoim własnym życiem ? Zostaw ich, żyj jak uważasz za słuszne, kreuj swoja rzeczywistość, ich jest taka, a twoja powinna byc twoja własna. Po co denerwować sie czymś na co nie masz wpływu :D

Czasami to przydatne jak coś potrzeba albo chcesz kodoś znaleźć,nie każdy siedzi na fb od rana do wieczora

Nie do końca tak jest jak mówisz, bo nie da się zupełnie wyłączyć i nie widzieć gdzie świat zmierza. Spotyka sie ludzi w pracy, w szkole i nie możesz nie uczestniczyć w tym jak żyją inni prawda?

Gość gość
To jaki jest swiat zależy od nas samych , od naszego myślenia, na swiecie jest duzo zła , dziwactwa , okrucieństwa ... Nie wszystko musimy do swojego swiata przyjmować , dla jednego zostawiamy drzwi otwarte a przed innymi zamykamy . Nie wpuszczać idiotów do swojego swiata, trzeba byc asertywnym :) To ze "wszyscy" tak robią nie znaczy ze i my musimy. Facebook nie jest niczemu winien. To nie fejsbuk ogłupia, ludzie zawsze tacy byli tylko czasy sie zmieniają...

Gość gość
Jak to mówią : swiat jest piękny tylko ludzie to k***y.

Gość gość
AnyWhere dziś Nie do końca tak jest jak mówisz, bo nie da się zupełnie wyłączyć i nie widzieć gdzie świat zmierza. Spotyka sie ludzi w pracy, w szkole i nie możesz nie uczestniczyć w tym jak żyją inni prawda? X Ja nie uczestniczę w tym jak żyją inni, moze to dziwne dla ciebie ale ja mam swoj własny swiat, moze nie jestem lubiana ale mi nie zależy zeby byc . Skupiam sie na sobie i swojej rodzinie, przeciez nie bede sie zmieniać dla kogos, dla znajomych z fejsbuka. Radzę zachować dystans do siebie i innych.:) Z zycia biore tylko to co mi odpowiada, resztę odrzucam.

Ja nie mówię, że ja tym żyję i otaczam się tylko takimi ludzmi, ale nie da się zaprzeczyć, że tak dzisiejszy świat wygląda. Przykład nastoletnia siostrzenica, która wypisuje głupoty w zabawie pt. wyzwanie. Nie ogarniam tego, bo przeciez nic w internecie nie ginie i kiedyś może się to za nia wlec jak przysłowiowy smród... To jest normalne? Nie sądzę..

Jeśli masz dzieci to nie możesz powiedzieć, że masz wpływ na wszystko co je otacza. I też z reguły trzymam się na uboczu, przez co pewnie jestem dziwaczna dla innych, ale jak mówisz nie wszyscy muszą mnie lubić a ja nie muszę rozumieć wszystkiego.

Gość gość
To nie jest normalne, ja tez w tym nie uczestniczę , kazdy ruch w internecie zostawia ślad , ja o tym wiem ale inni nie wiedza albo robią to świadomie ale to jest ich problem przeciez . Jak powiedział Einstein wszechświat i ludzka głupota sa nieskończone. moja znajoma ostatnio na fb napisała : właśnie zrobiłam śmierdząca kupę . Nie wiem czy to miałabyc smieszne , nie reaguje, bo to jej zycie i ona jest za to odpowiedzialna co z nim robi.

No właśnie chyba o to chodzi, żeby zwrócić na siebie uwage nieważne w jaki sposób. Nawet robiąc z siebie błazna.