Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Puste koperty na ślubie w prezencie.

Polecane posty

Gość gość

Zdarzyło wam się coś takiego, 3 koperty były puste, a w jednej życzenia nie podpisane.

Gość gość
Hehe nie, nie zdarzyło mi się ;)

Gość gość
nie, ale zdarzylo mi sie, ze ludzie wyniesli towar z wesela warty wiecej niz podarowana koperta, i byli z siebia tak dumni,ze zapomnieli, ze to ja bylam panna mloda i mnie tez sie tym pochwalili :)

Gość gość
Te puste koperty, to muszą dawać w tłumie.

Gość gość
Sluchaj, teraz to normalne, poczytaj tematy o slubach i dawaniu kopert, teraz taka moda ze goscie nie beda przeciez sponsorami czyjegos wesela i niestety zachowuja sie tak jakby wogole laske robili ze na wesele przychodza.

Gość gość
Skąpstwo, trzeba mieć tapet.

Gość gość
ja dałem puste koperty. pózniej sie mnie pytali czy to ja dałem a ja mówie musiały wylecieć bo ja dawałem pełne a kase przepiłem z kumplami hahah

Gość gość
my też z narzeczonym daliśmy pusta. Jak ktos nachalnie zaprasza, bo chce mieć weselisko na 100 osób i się obraża, ze ktoś nie chce przyjść, to nie nasza wina. My kasy na wyrzucenie nie mamy. Zanieśliśmy zyczenia w kopercie i starczy. Nie rozumiem po co ludziom takie weselicha, skoro ich nie stać by przyjać gości i potem dziadują na tych kopertach żenada!

Gość gość
Ja bym pustej koperty nie dała jak bym nie miała forsy to bym nie poszła.

Gość gość
Jak mnie zapraszasz na weselne przyjęcie to znaczy że chcesz mnie ugościć, czy chcesz mi sprzedać flaszke wódki, tort i popitke?

Gość gość
Gosc 18: 50 , ale najesc to sie najadles co ? Skoro poszedles z pusta koperta ,zeby sie nie obrazili, przynajmniej trzeba bylo nic nie pic i noe jesc .

Gość gość
Nie cieszcie sie tak , ze sie nie skapna kto nie dal kasy.Teraz sie zawsze daje z karta z zyczeniami i podpisem .Czasy samych kopert minely , chyba ze cwaniaki daja lub jakies stare zwyczaje na wsiach . Ale jak wiekszosc kartek jest podpisana ,to nie trudno policzyc kto dal pusta .

Gość gość
ja slyszalam o takich co to "pomagali trzymac i odbierac" koperty przy zyczeniach, a potem kiedy to jakoby szli to odniesc do domu, zamieniali kartki ze swojej pustej koperty do czyjejs pelnej, i tak oto stawali sie hojnymi dawcami

Gość gość
gość dziś Skąpstwo, trzeba mieć tapet. x x jesteś dyslektykiem?

Gość gość
A prezent chociaz dales ? Jak nie chcesz isc to nie idz , jak idziesz i cie nie stac to kup chocisz skromny prezent lub daj tyle na ile cie stac .A jak idziesz z pusta koperta to nie wpierd/alaj jak wieprz i nie chlej jak swinia.Po tym mozna poznac czlowieka .Dla wielu normalnych ludzi liczy sie obecnosc gosci , a nie zarobek ,chociaz sa wcale nierzadkie wyjatki ze chca na slubie zarobic.Ale chamstwem jest isc z pusta koperta , a nazrec sie za trzech .

Gość gość
No bo to jest łaska! Musze kupić garnitur krawat koszule i buty dla męża Sukienkę buty i torebkę dla siebie a jeszcze kosmetyczka i fryzjer! Wolę jechać na wakacje niż iść na wesele! Nie róbcie wesel i będzie ok!

Gość gość
To jedz na wakacje, chyba ze idziesz do kogos kto byl na twoim slubie to wypadaloby sie zrewanzowac .Ten ktos tez musial kupic ciuchy ,isc do fryzjera i jeszcze tobie dac kase.

Gość gość
To jest świństwo, tylko polak potrafi.

Gość gość
to nie zapraszaj Polaków na wesele!

Gość gość
Jeśli ktoś da ci pustą kopertę, to świadczy to przede wszystkim o TOBIE. W takim środowisku się obracasz i TAKICH gości zaprosiłaś.

Gość gość
W każdym środowisku trafi się czarna owca.

Gość gość
Taaa, a potem byłoby obrabianie d**y za "symboliczną sumę" bo to za mało czy "nie zwróciło się"!

Gość gość
Wiecie co? Wasza pazerność i próżność to chamstwo. Zapraszać gości na ślub dla kasy? To przecież rodzina, przyjaciele, najbliźsi wam ludzie, jak możecie przeliczać perfidnie kto ile dał? Dla mnie to szczyt chamstwa. Trzeba było zrobić skromną kolację i po sprawie. Uczcić skromnie ślub w gronie najbliższych, nie wyniosło by was to tyle co wystawne weselisko. Chcecie błyszczeć wystawnymi weselami to miejcie na to własną kasę i odrobinę honoru a nie żerujecie jak hieny na kasę od gości. Obrzydliwe.

Jak wychodziłam za mąz, nie chciałam jakiegos super slubu, ani tym bardziej wystawnego wesela. Zapowiedzielismy swoim bliskim, ze przyjmujemy tylko małe bukieciki, albo pojedyncze kwiaty, maskotki,itp. Żadnych prezentów! Bo to nasze swièto, a nie kłopot, problem i ból głowy dla bliskich, którym czèsto takie imprezy rozwalają budzet.

Gość gość
Ja kiedy brałam ślub zaznaczone było, że nie chcemy kopert z kasą ani prezentów. Robiliśmy wesele bo chcieliśmy mieć wspomienia a nie ściągać gości na siłę, żeby nasze wesele kopertami sponsorowali. Dla mnie to totalna wioska takie coś. To takie polaczkowate. Weselicho postaw się nie zastaw się a w duchu tylko czekają, czy się zwróci i będą do przodu. Zenada na całego :D

Gość gość
Robią wesele to chcą żeby w jakiejś części się zwróciło. Dać pustą kopertę to przesada.

Gość gość
ludzie jak wy pedolitcie, az mdli! ja nigdzie nie pisalam ze chce/nie chce prezentow, kwiatow zenujacy pseudocharytatywnych misiow i przyborow szkolnych, kazdy mogl przyjsc tak jak stal w dresie bez kosmetyczki i w laczkach zaprosilismy kilku przechodniow - doslownie, ludzie szli na piwo do pobliskiej speluny,to powiedzielismy zeby do nas przyszli,najedli sie i napili ile wlezie, a ze inni dali koperty, a ze jedni zamiast po prostu przyjsc dali na odwal zepsuty (!) czajniki za 15 zlotych - coz, taka ludzka natura To, ze mnialam to gdzies, jak i z czym przyjda nie oznacza,ze jestem slepa i glucha, komentuje tylko konkretna sytuacje,nie oznacza to, ze jestem pazerna,ale ze wiem jak sie zachowac

my też z narzeczonym daliśmy pusta. Jak ktos nachalnie zaprasza, bo chce mieć weselisko na 100 osób i się obraża, ze ktoś nie chce przyjść, to nie nasza wina. My kasy na wyrzucenie nie mamy. Zanieśliśmy zyczenia w kopercie i starczy. Nie rozumiem po co ludziom takie weselicha, skoro ich nie stać by przyjać gości i potem dziadują na tych kopertach żenada! xxx ale to nie chodzi nawet o pieniądze. Młodzi wolą kasę niż dostać 10 sokowirówek, 20 mikserów i 15 żelazek...no bo co z tym zrobią? Jednak jest to ważny dzień i liczy się gest- prezent, niekoniecznie pieniężny. Zawsze można podarować coś oryginalnego, co ucieszy a nie musi kosztować dużo.

Gość gość
Jednak jest to ważny dzień i liczy się gest- prezent, niekoniecznie pieniężny. Zawsze można podarować coś oryginalnego, co ucieszy a nie musi kosztować dużo. xxx taaaaaa - akurat!!! wesele ma się zwrócić i koniec!!!