Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale mi podniosl cisnienie, ja pierd....

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja z listonoszem. Kto mial racje? Schodze po reklamy do skrzynki na dole, na klatce. A tam przy mojej skrzynce stoi listonosz i wypisuje awizo. Mysle, ooo nie. Pytam czemu awizo, skoro ja jestem ciagle w domu. A on ze paczka duza i mu sie do skrzynki nie zmiesci i mam sobie po nia przyjsc. Pytam - czy Pan widzi brzuch, mam zwolnienie lezace, nie bede odbierac teraz na poczcie paczek, jestem w domu, wiec Pan powinien mi ja dostarczyc, jako listonosz. On na to; "to niech maz odbierze". Odpowiadam "Meza nie bedzie 2 tygodnie". A on mi wyskakuje: "no to moze kolezanka jakas wpadnie na poczte po paczke". Ja juz wkurzona: "ooo nie, Pana obowiazkiem jest dostarczenie mi OPLACONYCH przesylek, do domu, jesli w nim przebywam. Rozumiem, ze moga byc wieksze, ale to tak, jakbym ja powiedziala w przedszkolu 14 matce dziecka - przykro mi, nie zajme sie Pani synem, bo mam juz 13 dzieci, a to za duzo". On mi na to, ze dzis nie przyniesie. Ja mu na to "wobec tego prosze przyniesc jutro". On mi na to "Jutro jest sobota". Ja mu na to "prosze przyniesc wiec w poniedzialek, jesli to sie bedzie ciagle powtarzalo, ze ja bedac w domu wyciagam ze skrzynek awiza, to zglosze skarge w urzedzie pocztowym". I poszedl obrazony... Caly czas krzyczal. No ale mnie wkurzyl.

Gość gość
Zloz na niego skargę. Też miałam taką sytuację nie raz i dopiero skarga na piśmie pomogla.

Gość gość
zgłoś na poczte,nie pisz narazie skargi tylko zadzwoń i powiedz że chcesz widziec paczke w poniedziałek

Gość gość
miałam kilka razy sytuacje z awizem w skrzynce, mimo że byłam w domu, poszłam na pocztę ze skargą i usłyszałam, że listonosz nie ma obowiązku zabierać paczek powyżej 2 kg, ponieważ przemieszcza się pieszo i tyle było z mojej skargi

Gość gość
Jesli przesylka została nadana w formie listu a tym samym przekroczyla gabaryty okreslone przez pocztę- listonosz ma prawo od razu wrzucac awizo. Na pocztach funkcjonuje rowniez ktoś taki jak paczkowy, ale jesli byl to list, nie musial go brac w doreczenie. Byly pracownik poczty polskiej

Gość gość
nie sadze zeby poczta wziela powaznie wasze skargi - zostawienie awizo zamiast paczki jest notoryczne, popieram cie autorko, ale nie stety taki mamy klimat - listonosze nie dzwigaja paczek, bo chodza pieszo i nie maja jak brac ze soba przesylek dla wszystkich z ich rejonu. tylko kurierzy maja samochody i rozwoża. nie raz zdarzylo sie, ze mialam awizo wskrzynce bedac w domu albo jak ktos inny byl na 100% w domu. i tu nie ma co sie klocic z listonoszem, bo on ma gowno do powiedzenia w tej kwestii, to wina poczty, ktora leci w c***a, bo nie maja na samochody dla listonoszy i nie chca oplacac ludzi, zeby dzwigali ciezkie paczki. i tak taszcza ze soba ciezka torbe z listami i rachunkami.

Gość gość
Kurcze, a ja zawsze paczki dostaję do ręki z poczty. Lekkie czy ciężkie, bez różnicy. I listonosz zawsze miły i uśmiechnięty :)

Gość gość
miałam kiedys probke perfum w kopercie i tez misialam po******lac na poczte, mimo, ze przesyłka spokojnie by sie zmiescila. w******jace to troche.

Gość gość
kiedys to bylo normalne, ze wszystkie paczki przynosil listonosz, a teraz poczta polska leci w c***a po calosci. i tylko ci biedni listonosze obrywaja od wscieklych bab;D

Gość gość
Jeżeli przesyłka polecona nie mieści się w skrzynce to niestety odbiór jest na poczcie. Jeżeli została wysłana paczka a nie list (przesyłka) to takie coś rozwozi doręczyciel a nie listonosz. I kolejna sprawa odnośnie listów poleconych (tych co mieszczą się w skrzynce). Można zezwolić na zostawianie takich przesyłek w skrzynce. Wtedy na skrzynce naklejona jest taka naklejka R. Takie są przepisy i regulamin na poczcie i niestety listonosz nie ma nic do tego. Odnośnie paczek. Jeżeli zauważysz awizo to najczęściej jest też numer telefonu, proponuje zadzwonić i umówić się na odbiór.

bo listonosze sa przekupni powiem wam jak robi moja mama jeszcze starej daty zawsze kiedy dostaje ręte daje drobne listonoszowi czasem 5 zł czasem 2 zł rożnie ale za to zawsze paczki ma dostarczane ba nawet dzwoni do niej na kom, kiedy jej w domu nie ma i pyta czy moze zostawic u sasiada.

Gość gość
jesli porusza sie pieszo to nie bedzie ci krolewno paczki przynosil:O Listonosz mial racje. A jak ty nie masz nikogo kto moglby ci ta paczke odebrac to jestes zwykla sierota losu:O

Gość gość
Ta paczka to adidasy dla mnie, nie waza 15 kg...

Gość gość
niewazne czy paczke przynosi listonosz, doreczyciel czy duch swiety, paczka zostala nadana i powinna dotrzec do adresata. dopiero jak nie ma nikogo w domu - awizo w skrzynce. tak bylo zawsze, tylko teraz jest taka chujoza w panstwowych innstytucjach ze byle spuchniety liscik i juz trzeba latac na poczte i stac w kolejkach jak za prl

Gość Pangaz
U mnie bylo podobnie. Zrobilam awanturke na poczcie i nagle paczki zaczal dostarczac... Pani na poczcie tlumaczyla,ze jezeli paczka jest nadana zwyklym listem to listonoszowi byloby ciezko to wszystko nosic.

Gość gość
serio zrobilas awantrue i paczki przychodza? przeciez listonosze nie robia niczego bezprawnie, po prostu jest taki regulamin jaki jest i zadne awantury nie maja znaczenia. do poczty polskiej trzeba miec pretensje, ze ma regulaminy nieprzyjazne ludziom, a nie przychodzic do pojedynczych placowek i sie awanturowac.