Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ludzie którzy przeżyli ciężki wypadek uważają że Bóg ich uratował ?

Polecane posty

Gość gość

np wypadek samochodowy i jak przezyje to sa wdzięczni że Bóg wysłuchał modlitw i nie pozwolił umrzeć rozumiecie tą logike ? bo ja nie

Bo nie przeżyłaś sytuacji ekstremalnej, z której wyjście (względnie w całości) było czymś zupełnie nieprawdopodobnym. Lekarze dziwili się, że jeszcze żyję i nadal jestem dla nich zagadką :D, więc logika nie pomoże mi w wyjaśnieniu powodu ich zdumienia :).

Gość gość
A moze to cos innego a nie od razu BoG ?

Nie wiem co spowodowało tą anomalię, ale nie przeszkadza mi to mieć nadzieję i ufać, że była to ingerencja siły, Bogiem przez nas zwanej :). I za To mu jestem wdzięczny :).

Gość gość
wiesz ze istnieje tzw prawo przyciagania?krotko mówiąc mysli przyciagaja zdarzenia. istnieje jak kazde inne prawo np grawitacji. Nie ma z tym nic wspolnego zaden bog :) jesli pragnelas wyzdrowiec czy tez ktos z twojej rodziny to tak się stało

Gość gość
Czyli Ci wszyscy ludzie co umierają za "malo" pragną by być zdrowymi? :D x Jak to jest, że moje guzy powstały ot tak, a to, że nie są (prawdopodobnie) zlośliwe to wola boska? To wolą boską nie był fakt ich powstania?

Gość gość
czyli jakby taka osoba umarła to rodzina przestałaby wierzyć w boga czy uważaliby że bóg jest ale zły bo nie wysłuchał modlitw ?

Gość gość
To mówili by "bóg tak chciał, to dla nas proba i pokazanie jak bardzo miłosierny jest bóg, teraz musimy dziękować mu jeszcze więcej, ze nam zycie darował". Czy coś w tym stylu ;)

Gość gość
To zwykła gra na loterii i nic więcej jednemu się uda drugiemu nie.Coś takiego jak rzut monetą.

Gość gość
Sami mądrzy się wypowiadają... A tak naprawdę są rzeczy, których nigdy za życia nie zrozumiemy i po co czepiać się innych, że wierzą w siłę wyższą, którą nazywamy Bogiem?

Gość gość
Bo chyba szatan raczej nie uratowałby cię, prędzej by cię nabił na widły hi hi hi.

Gość gość
Dlaczego szatan ma nie dbać o swoich? Im dlużej będe na ziemi tym więcej osób mogę przypadkiem nawrocić na swoja a.t.e.i.s.t.y.c.z.n.ą szatańskość :P

Gość gość
Bóg istnieje tylko w ludzkich głowach tak jak Papa Smerf i Harry Potter.

Gość gość
nie rozumiem; przezylam bez najmniejszego szwanku powazny wypadek z ktorego zwykle nie wychodzi sie w jedym kawalku i nie tlumacze tego zadna nadprzyrodzona sila, po prostu mialam tego dnia szczescie ze rachunek prawdopodobienstwa zadzialal na moja korzysc.

Gość gość
bo już tak jest dla naiwnych ludzi, że jak ktoś przeżyje np. operację to zasługa Boga a jak pacjent umrze to winny jest tylko lekarz wtedy :/

Gość gość
Ptawik wiem że to ty zalozyles ten temat. W*********j

Gość gość
Nie. poczytaj w necie troche o tym prawie pisza. polega to na tym jezeli czegos pragniesz, a jednoczesnie o tym zapominasz i podchodzisz na zasadzie 'co ma byc to bedzie' to zazwyczaj pragnienie sie spelnia. jezeli ktos stale o tym mysli ze strachem to tak jakby nakreca podswiadomosc na cos odwrotnego