Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro jesteście ochrzczeni to czemu nie praktykujecie?

Polecane posty

Gość gość
Do kogo ta mowa? Ja praktykuję.

Gość gość
a ktos mnie pytal czy chce zostac ochrzczona?nieee wiec praktykowac nie mam obowiazku.

a czym jest wedle Ciebie praktykowanie? jak w kościele z ambony zamiast o Bogu jest o polityce albo poglądach albo innych rzeczach pobocznych, straszenie teoriami naukowymi albo inne cuda na kiju.

Gość gość
katolik ma obowiązki jeśli chce być katolikiem. musi bywac na mszach co niedziela i święta, przyjmowac komunię, spowiadac sie, dawać na tacę itp. jeśli tego nie czyni nie jest katolikiem bo do bycia katolikiem nie wystarczy chrzest.

Gość gość
wg księży wystarczy! wszędzie drą papy że w Polsce jest 90% katolików, bo tylu jest ochrzczonych!

Gość gość
mogą drzeć. faktów nie zakrzycza. katolików w Polsce jest mniej niż 40% wg statystyk kościelnych tyle jest osób bywających w kościele w niedziele i przyjmujących komunię.

Gość gość
A spróbuj wypisać się z kościoła. Albo sprawdzić lub zażądać usunięcia swoich danych osobowych z kościelnej kartoteki.

Gość gość
p[o co się wypisywac z czegoś do czego się nie nalezy. nigdy tam się nie zapisywałem, nie spełniam warunków członkostwa a więc mnie tam nie ma.

a co Cię gościu obchodzi Twoja wiara nawet jest taka przypowieść o takim cwaniaczku co się modlił codziennie w świątyni i w modlitiwie się chwalił, że jest przez to lepszy, sobie poczytaj !!!!!!!!!!

Gość gość
Bo ochrzcili mnie rodzice jak miałam miesiąc. To ich decyzja, nie moja.

Gość gość
jak jest moja to mnie obchodzi

Gość gość
na szczęście nie jestem katoliczką i nie wierze w te kościelne nauki na szczęście Bóg nie naprowadził na siebie

Gość gość
A kogo obchodzi w co wierzysz? Jesteś zapisana w księgach jako katoliczka i nie masz możliwości się wypisać. Z mafii można wystąpić dopiero po śmierci. A katolem nawet po śmierci MUSISZ być!

Gość gość
jestem zapisana jako ochrzczona a nie katoliczka bo nia nie jestem. żeby być katolikiem trzeba spełniac okreslone warunki. kk wam wmówił głupotę i powtarzacie jak papugi.

Jeśli ktoś ma wątpliwości - czy być ochrzczonym od niemowlaka czy nie - polecam świadectwo życia człowieka, który przez "poglądy" ojca nie został ochrzczony i co się z nim działo przez dwadzieścia kilka lat kiedy poszukiwał drogi rozwoju duchowego w różnych praktykach typu joga, hare kriszna i inne. Obecnie nawrócony. Nawet przyjął święcenia kapłańskie. youtube: zlo ktorego nie widac sergiusz orzeszko

Gość gość
A co miał nie przyjąć? U krisznowców słabo płacą i nie ma emerytury państwowej.

Gość gość
jest sporo ludzi w ogóle nie ochrzczonych i jakoś sobie żyja, niektórzy nawet są najbogatszymi ludźmi świata.

Gość gość
Chrzest to największa głupota jaka może być decydować za dziecko i zapisywać je do tej sekty w wieku niemowlęcym. nie chce mi się wierzyć żeby ktoś kto nie był od dzieciństwa indoktrynowany zapisał się do tej sekty jako dorosły.

Gość gość
Może tak zapisywać niemowlaki do partii politycznych przecież to nic nie szkodzi że nie mają swojego zdania ani poglądów.

gość dziś nie chodzi tu o emeryturę ;) ale o przemianę duc/hową i naw/rócenie wcześniej przez 20 kilka lat trzymał z demonami: - jako dziecko widział tzw. aurę ludzi - obecnie tak lansowaną przez New Age, - jako dziecko również "wewnętrzny głos" uczył go asan jogi, - uzdrawiał tzw. "bioenergoterapią" - przepowiadał ludziom zdarzenia itd. bardzo interesujące świadectwo 🌻 J/ezus go również uzdrowił fizycznie ale dał mu Łaskę powołania do stanu duchownego.

Gość gość
Mozna dokonać aktu apostazji i ja na pewno to zrobię

gość z dziś Piszesz: Cyt.: "Może tak zapisywać niemowlaki do partii politycznych przecież to nic nie szkodzi że nie mają swojego zdania ani poglądów." 🌻 C/hrzest daje ochronę przed demonami. Do momentu świadomego ciężkiego gr/zechu czyli dopóki samem się ich nie zaprosi do swojego życia. Np. poprzez okultyzm, wiarę we wróżby, horoskopy, wróżki, karty tarota, aniołów światłości, reiki, jogi, bioenergoterapię, homeopatię, wahadełka i inne cuda. Które są po to aby nas zwieść i odciągnąć od Boga. 🌻 Na youtube jest mnóstwo świadectw ludzi, którzy mieli sporo kłopotów przy wychodzeniu z tego bagna.

Gość gość
Demonami? Ale one sa tylko dla wierzących. Jak ktoś nie wierzy to wie, że demonów nie ma.

Gość gość
Bo nie mam ochoty i nie wyrażałam na to nigdy ŚWIADOMEJ, DOJRZALEJ ZGODY, chrzest, zmuszanie do religii w szkole, do chodzenia do koscioła, bierzmowania nie było z mojej woli

Gość gość
Zmuszanie to jest właśnie indoktrynacja na silę won z religią ze szkół i opasłymi facetami w sukienkach!!!

Gość gość
Bo jestem niewierząca, dlatego chce sie "wypisać" z tej instytucji. Żeby w Polsce statystyki były prawdziwe, bo wbrew pozorom to ma znaczenie - konkordat naprzyklad