Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko ma 7mc i nie siedzi

Polecane posty

Gość gość

Kiedy Wasze pociechy zaczeły siedzieć? Mój ma prawie 8 mc i nic... martwić się zaczynam bo powiedają że powinien w okresie pół roku...

Gość gość
Mój 4 miesiące. Idź do lekarza.

Gość gość
do ukonczenia 8 mc ma czas spokojnie

Gość gość
nic sie nie martw, to tylko polskie stereotypy, w holandii np wsadzają dziecko do kojca i samo sie uczy siadać a potem wstawać i chodzić, nikt go do niczego nie zmusza, niektóre maja po półtora roku i jeszcze nie chodzą ale holendrzy uważają ze samo sie musi nauczyć

Gość gość
Zgadzam się z powyzszym w 4 mc to moze dziecko siedzialo (podpierane poduchami czy cos) nie dobrze kregoslup meczyc... moja jedna corcia usiadla jak miala 6 mc druga wlasnie ok 8

Gość gość
ja moze powiem z wlassnego doswiadczenia, poniewaz moj syek tez wszystko robil pozniej. glowke zaczal trzymac sam po 4 mcu, sam siedzial posadzony z podparciem w wieku 10 mcy, raczkowac zaczal i sam usiadl z pozycji czworaczej w wieku 12 mcy, chodzic zaczal po 16 mcu. panikowalam, chocilam po neurologach, na fizjoterapie, bo naczytalam sie co to nie powinien i kiedy, i co? rozwija sie normalnie teraz ma 2,5 roku i jest normalnym zdrowym dzieckiem. poprostyu taki jego urok ze robil te rzeczy troszke pozniej. i ciekawe ze dla niektorych jak dziecko siedzi samo 2 mce wczesniej to jest dobrze, bo takie fajne i zdolne a jak 2 mce pozniej to od razu cos z nim nie tak. nie martw sie! na wszytsko przyjdzie czas, badz cierpliwa, niedlugo napewno bedzie siedzial, biegal i gadal. glowa do gory!