Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn SADYSTA

Polecane posty

Gość gość
4567890-0987654567890

Tak, to żadna tajemnica ;) Raz, gdy miała 8 lat coś jej strzeliło do głowy i po szkole poszła do koleżanki zamiast do domu. Wróciła po 3h, myślałam, że osiwieję. Nigdy nie odstawiała takich numerów, dlatego naprawdę myślałam, że coś się stało. Tym czasem wróciła i na moje "boże, co się z tobą działo" zaczęła wywracać oczami i przybierać ton nieznoszący sprzeciwu twierdząc "że ona ma prawo mieć swoje życie pozalekcyjne". Gdyby nie ten foch pewnie skończyłoby się na umoralniającej pogadance. Druga sytuacja miała miejsce na spacerze, jeździła hulajnogą i zaliczałyśmy chyba 3 z rzędu przejście dla pieszych w drodze do parku. Prosiłam od początku, żeby przed przejściem schodziła z hulajnogi i przeprowadzała ją po pasach, tym czasem młoda za każdym razem przyspieszała i zatrzymywała się centralnie przy samym krawężniku przy jezdni. Za tym 3 razem auto jechało naprawdę niedaleko, oczywiście zdążyło się zatrzymać bez problemu, ale przyłożyłam jej wtedy porządnie, poza tym wróciłyśmy do domu, a szlaban na hulajnogę miała do końca miesiąca czyli jakieś 2tyg. Z tego wyciągnęła lekcję na całe życie, bo do dziś schodzi nawet z roweru i przeprowadza go na pasach. Trzeciego razu nie pamiętam, naprawdę, ale wydaje mi się, że miał miejsce ;) może mi się coś odblokuje, to napiszę.

Gość gość
:D

Gość gość
Roukola przebrzydła kłamczucho . I jak teraz odniesiesz sie do tych widniejących wpisow, a do tego wpisu poniższego z wszystkich idiotów robiąc perfidnie? """"""Nigdy nie uderzylam swojego dziecka wiec nigdzie nie moglam o tym napisac. Zmyslaj wiec z glowa, jesli zdecydowalas sie faktycznie na umilanie sobie czasu w ten sposob """"" No dawaj, mydl dalej oczy ,albo przeproś za oszczerstwa i wyzwiska osob ,ktore pisaly prawdę a ty zaprzeczalas

Gość gość
Dlaczego robicie z 3 latkow nie rozumne istoty? 3 latek to juz rozumne dziecko, wiem bo i mój lada dzień skończy 3 lata. A malo tego juz w wieku półtora roku był na tyle rozumny ze wiedział, ze nie wolno dokuczać naszemu psu. Nigdy jej nie uderzył. Jak był mniejszy to parę razy zdarzylo się ze złapał za klaki. A ze mam colli to zanim nauczył się glaskac to lapal rączka i ciagnal , ale szybko zrozumiał. Nie wiem jakie wy macie opóźnione dzieci, skoro twierdzicie ze 3 latek nie rozumie :/ mój miał 2 lata to po spacerze jak pies przyszedł z jezorem na wierzchu kazał jej nalac wody ! Ludzie...

Gość roukola
Napisałam też, mózgu, że jeśli nie widzisz różnicy między BICIEM a daniem klapsa, to jest to Twój problem a nie mój 🖐️

Gość gość
Nie trzeba bic dziecka. Z psem to jak z drugim dzieckiem. Trzeba pilnowac tak samo jak I dziecko!!! A jesli Nic nie skutkuje zastosuj kary. Ja mojego dwuletniego synka wole ukarac wsadzajac do lozeczka albo sadzam na lozko I pilnuje by nie schodzil.

Gość gość
nie czytalam calego tematu, tylko pierwsze kilka postow i kilka z ost. strony. po prostu nie chce mi sie czytac wywodow o biciu dzieci, bo chyba o tym glownie mowa. zapytam sie ciebie autorko, czy twoj piesek to york albo jakis maly ratlerek? jesli tak, to musisz wiedziec, ze takich psow nie kupuje sie dzieciom, wg mnie do 6 roku zycia, bo dzieci w tym wieku NIE MAJA WYCZUCIA DO MALYCH ZWIERZAT. o ile kot podrapie, prychnie i sie w ten sposob obroni, to maly pies bedzie bezsilny. lepszy dla dziecka bedzie sredniej wielkosc****es (dziecko bedzie czulo wiekszy respekt niz przed kruchutkim wygladajacym wiecznie jak szczeniak pieskiem) albo najlepiej duzy pies. z tym ze nie kazdy chce mies w bloku duzego zwierzaka, co jest jak najbardziej zrozumiale. nie usprawiedliwiam dziecka, bo od poczatku powinno byc uczone szacunku do zwierzat i wyczucia, ale to niestety przychodzi z czasem, co nie znaczy ze trzeba poblazac. nie raz slyszalam o tym, jak dzieci spowodowaly krzywde i nawet smierc malym zwierzetom typu chomiki, swinki morskie i male psy i to jest niedopuszczalne. skoro juz kupilas tego malego psa (co wg mnie jest porownywalne z trzymaniem na wierzchu przy dzieciach ostrych narzedzi i wlaczonego zelazka), to powinnas zabronic mu sie z nim bawic, jesli nie bedzie delikatny, ale daj sobie siana z biciem. a moze on powiela twoje zachowania, bo czuje sie silniejszy wobec szczeniaka?

Gość gość
11:15 widze ze dosc cziezko myslisz, wiec zacytuje co napisalam. do tego jestes chamska i wulgarna, co sprawia ze zastanawiam sie czy warto wchodzic w dyskusje z kims takim, ale zaryzykuje. zatem: "zapytam sie ciebie autorko, czy twoj piesek to york albo jakis maly ratlerek? jesli tak, to musisz wiedziec, ze takich psow nie kupuje sie dzieciom, wg mnie do 6 roku zycia, bo dzieci w tym wieku NIE MAJA WYCZUCIA DO MALYCH ZWIERZAT" widzisz juz roznice miedzy "malymi zwierzetami" a duzymi? opisalam, jakie zwierzeta nadaja sie dla dzieci do 6 roku zycia, ale nie bede juz wklejac kolejnego zdania, znajdz sobie sama. taka jest natura wiekszosci dzieci, ze nie maja wyczucia do malych zwierzat i nie wiem czemu sie tak dziwisz, ze ciezko jest je tego wyuczyc, do poki same nie wyrosna i nie zrozumieja, skoro ciebie do tej pory nikt nie nauczyl kultury rozmowy i dyskutowania i tego, ze nie wolno wyzywac innych ludzi tylko dlatego, ze maja inne zdanie. wiec czemu sie dzwisz malym dzieciom, skoro sama jestes niereformowalna, a 3 latek juz dawno nie masz. klaps na pupe, czy inna kara cielesna dostosowana do twojego wieku?

Gość gość
Czym sobie ten psiak zasłużył na takie traktowanie? Dlaczego ma byc katowany przez małego s********a? Jestes okrutna suka!

Gość gość
11:30, bardzo wartościowa ta twoja rada, nie ma co. Autorka ma oddać psa czy co? Walisz 2 posty o tym, jakie dziecko powinno mieć zwierzę, ale czasu już nie cofniesz, po co się więc tak produkujesz? Może jakąś sensowną radę jej dasz? Proszę, poradź autorce co ma TERAZ zrobić zamiast pisać tak "pożyteczne" rady.

Gość gość
aH, doradziłaś izolację, przepraszam nie zauważyłam. Czyli to, co inni już na pierwszej stronie. Wow.

Gość Tasmanska
Nie litować się nad małymi terrorystami, jeśli bicie w d**e dziecka teraz jest takie passe i zabronione to zostaje gnoja za wsiarz i zamknąć w komórce pod schodami na tyle godzin ile ma lat, a psiaka udobr***ać za krzywdy wyrządzane przez gnoja, wziąć pod kocyk i pozwolić się wtulić

Gość Tasmanska
aaaaa, widze ze w tym temacie już się wypowiadałam wcześniej, no ale i tak podtrzymuje moje zdanie

Autorko, jesli ty dajesz klapsy/bijesz swoje dziecko, to tym samym dajesz mu przyzwolenie na bicie kolegow na podworku, w przedszkolu. Skoro mama mnie bije, to ja tez moge. 3 latek to wbrew pozorom calkiem rozumna istota. Ja mojego 2,5 latka ostrzegam, i jak nie dziala to idzie siedziec do kata, i liczy do 10 (nie ma za bardzo poczucia czasu ;)). Po kilku takich akcjach, teraz tylko pytam, bedziesz grzeczny czy chcesz isc do kata? I od razu jest spokoj.

Gość Tasmanska
Karola mama jest od wymierzania kar, dziecko nie może karac innych bo jest dzieckiem Dziecko do kąta cie wyśle jak cos zlego zrobisz? już to widze jak potulnie idziesz do kata , ale sama dziecku kary wyznaczasz i ono idzie do kata, bo to rodzic karze/rci a nie dziecko innych

Tasmanska, chyba nie zrozumialas mojego wpisu. Napisalam tylko ze uderzajac dziecko, dajesz mu w pewnym sesnie przyzwolenie na uderzanie innych. Jak mu pozniej bedziesz probowala wytlumaczyc ze nie wolno bic innych dzieci, to mozesz uslyszec, a ty mnie bijesz. I co? Jak wytlumaczysz dziecku roznice pomiedzy biciem za kare a ot tak? Sa rozne rodzaje kar i sposobow dotarcia do dziecka.

Gość gość
Przytrzaśnij dziecko drzwiami od balkonu i zapytaj jak się czuje, czy mu milo i przyjemnie wytłumacz ze pies czuje to samo i tak samo go boli i on tez czuje ból strach i plącze. Jak będzie duży, za głowę będzie ciągał psy przyczepione do haka, przy samochodzie, na lince, tak się to kończy, reaguj bo sadyzm na zwierzętach to poważna sprawa, w dorosłym życiu przeniesie to na ludzi.

Gość gość
jak można dać szczeniaka 3letniemu gówniarzowi

Gość ijabuba
Napisalam tylko ze uderzajac dziecko, dajesz mu w pewnym sesnie przyzwolenie na uderzanie innych. Jak mu pozniej bedziesz probowala wytlumaczyc ze nie wolno bic innych dzieci, to mozesz uslyszec, a ty mnie bijesz. I co? Jak wytlumaczysz dziecku roznice pomiedzy biciem za kare a ot tak? xxx Ja daje przyzwolenie mojemu synowi na bicie innych dzieci :D Zwłaszcza jak te inne dzieci go biją:P Ma prawo sie bronic uzywajac wszystkich metod:) Na pytanie syna czemu daje mu klapsa , odpowiedzialabym , ze dostaje klapsa bo na to zasluzyl swoim zachowaniem .