Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaświata11

Świadkowie Jehowe.

Polecane posty

a czemu zydzi  uznawali go za boga  a nie doskonałego człowieka

bo kamieniowani  jest tylko za bluznierswo   za cudzołusto  i czynienia siebie  bogiem

11 godzin temu, merkaba napisał:

prawnie nazwana religią

no i co z tego  nie we wszystkich krajach 

a nawet  sami sie nie uznaja  za chrześcijan  w rozumieniu tego słowa  sa inymi chrzescijanami   bo chrześcijanie  uznają Jezusa za Boga

Ja i Ojciec jedno jesteśmy”. Żydzi natychmiast chcieli go ukamienować. Zapytał ich, za jaki dobry uczynek chcą Go zabić. Odpowiedzieli: „Nie chcemy Cię kamienować za dobry czyn, ale za bluźnierstwo, za to, że Ty będąc człowiekiem uważasz siebie za Boga”

zydzi rozumieli ze on bogiem jest

Jezus odpowiedział: „Ja jestem. Ujrzycie Syna Człowieczego, siedzącego po prawicy Wszechmocnego i nadchodzącego z obłokami niebieskimi”.

Arcykapłan rozdarł swoje szaty. „Na cóż nam jeszcze potrzeba świadków? Słyszeliście bluźnierstwo.

bluźnierstwo to ze nazwał sie bie  bogiem Czytamy o kuszeniu Jezusa, ale nigdzie nie słyszymy, by wyznawał jakiś swój grzech. Nigdy nie prosił o przebaczenie, choć swoich naśladowców uczył, aby to robili.

.

1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

NIECH BASIA PRZECZYTA TEN DŁUGI POST POWYŻEJ tam są dowody, cytaty z Biblii potwierdzające boskość Jezusa, ukazujące prawdę Eucharystii i obecność Jezusa w niej, czego ani protestanci ani Jehowi nie czynią! oraz masz tam też dowody na istnienie trójcy świętej - TrójJedynego Boga występującego w trzech osobach - Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty

Jak tamten post nie otworzy jej oczu, to już nic jej nie otworzy

Poczekaj poczekaj uważasz że za czasów Jezusa było tak że co tydzień jedli chleb i pili wino? Bo w kościele tak jest

1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

NIECH BASIA PRZECZYTA TEN DŁUGI POST POWYŻEJ tam są dowody, cytaty z Biblii potwierdzające boskość Jezusa, ukazujące prawdę Eucharystii i obecność Jezusa w niej, czego ani protestanci ani Jehowi nie czynią! oraz masz tam też dowody na istnienie trójcy świętej - TrójJedynego Boga występującego w trzech osobach - Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty

Jak tamten post nie otworzy jej oczu, to już nic jej nie otworzy

Jezus mówił o chlebie i winie podczas ostatniej wieczerzy. Świadkowie obchodzą tą uroczystość raz do roku i podają sobie z rąk do rąk emblematy. Ale nie spożywają ich. W kościele jedzą tylko opłatek. Świadkowie robią to bo Jezus chciał aby pamiętać o ofierze jaką za nas złożył

a czy jezus muwił o  podawaniu dokładnie pisze co jezus muwił 

Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.

czyli kto chce miec zycie wieczne  i byc wskrzeszonym    musi spożywać  jego ciało a nie podawac sobie

a  ludzie  podajacy sie za swiadków jehowy padli  zostali oszukani przez demona szatana 

pros ducha sietego o rozum  madrosc   bo głupoty piszesz 

Gość gosc
11 godzin temu, Basia2 napisał:

Poczekaj poczekaj uważasz że za czasów Jezusa było tak że co tydzień jedli chleb i pili wino? Bo w kościele tak jest

nawet częściej czynili Eucharystie, wystarczy poczytać dzieje Apostolskie, listy, ale i w Ewangeliach jest, jako jehówka chyba powinnaś znać doskonale Biblię, więc nie wiesz że tam o tym jest?

Gość gosc

"Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy OTO CIAŁO MOJE"

"Jam jest chleb życia. Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i pomarli. To jest chleb, który z nieba zstępuje: kto go spożywa, nie umrze. Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata». Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,48-56)

"Jam jest chleb życia. !!!Ojcowie wasi jedli mannę na pustyni i pomarli.!!! To jest chleb, który z nieba zstępuje: kto go spożywa, nie umrze. Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba."

"Rzekł do nich Jezus: «Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: !!!Nie Mojżesz dał wam chleb z nieba!!!, ale dopiero Ojciec mój da wam prawdziwy chleb z nieba. Albowiem chlebem Bożym jest Ten, który z nieba zstępuje i życie daje światu»"

Gość gosc

Jehowi i Protestanci traktują TEN CHLEB jako zwykły powszedni chleb, wypiek, ciasto z mąki i wody, taki sam co jedzą na śniadanie, nic szczególnego... ale Ciało Pana Jezusa utajone w chlebie to NIE JEST ZWYKŁY CHLEB służący do zapchania brzucha! Widzicie tą różnice między Jehowym i protestanckim ZWYKŁYM CHLEBEM a CIAŁEM PANA JEZUSA UTAJONYM W CHLEBIE ŻYCIA?
Sama Eucharystia na ołtarzu jest ofiarą ciała Pana Jezusa, którą poniósł na krzyżu, za nasze grzechy. "Ile razy bowiem będziecie jeść ten chleb i pić z tego kielicha, będziecie ogłaszać śmierć Pana, aż przyjdzie."
Dla protestantów i jehowych, Eucharystia to tylko uczta, biesiada, a nie ofiara. A Chrystus cały czas ofiaruje siebie i swoje ciało dla nas! Nie tylko kiedyś na krzyżu za odpuszczenie grzechów! "To jest chleb, który z nieba zstępuje: kto go spożywa, nie umrze. Ja jestem chlebem żywym, który zstąpił z nieba. Jeśli kto spożywa ten chleb, będzie żył na wieki. Chlebem, który Ja dam, jest moje ciało za życie świata». Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim"
Jehowi i Protestanci nie dość, że sami podważają obecność Pana Jezusa w Eucharystii co jest jawną herezją i zaprzeczeniem słów Pana Jezusa, to jeszcze świadomie zwodzą innych, zniechęcając do przyjmowania Go!!! a to jest jeszcze gorsze niż samo zaprzeczanie obecności Jezusa w Eucharystii!!!

"Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo zamykacie królestwo niebieskie przed ludźmi. Wy sami nie wchodzicie i nie pozwalacie wejść tym, którzy do niego idą" (Mt 23, 13)

NAPOMINAM I WZYWAM DO NAWRÓCENIA PROTESTANTÓW I ŚWIADKÓW JEHOWY WEDLE TYCH SŁÓW:

"Zaklinam cię wobec Boga i Chrystusa Jezusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się, i na Jego królestwo:  głoś naukę, nastawaj w porę, nie w porę, [w razie potrzeby] wykaż błąd, poucz, podnieś na duchu z całą cierpliwością, ilekroć nauczasz. Przyjdzie bowiem chwila, kiedy zdrowej nauki nie będą znosili, ale według własnych pożądań - ponieważ ich uszy świerzbią - będą sobie mnożyli nauczycieli.  Będą się odwracali od słuchania prawdy, a obrócą się ku zmyślonym opowiadaniom. Ty zaś czuwaj we wszystkim, znoś trudy, wykonaj dzieło ewangelisty, spełnij swe posługiwanie!" (2 Tm 4, 1-5)"

Gość gosc

nastawaj w porę, nie w porę, wykaż błąd, poucz!

nawróćcie się Jehowi i protestanci, nie błądźcie dalej!

Jest w Piśmie Świętym zapisane, że "Jest to bowiem rzecz dobra i miła w oczach Zbawiciela naszego, Boga,  który pragnie, by wszyscy ludzie zostali zbawieni i doszli do poznania prawdy" (1 Tm 2, 3-4)

Pan Bóg pragnie aby wszyscy byli zbawieni! dlatego nie błądźcie dalej i nie zwódźcie innych! Przecież wszyscy zmierzamy w tym samym kierunku - do naszego Boga Ojca, ale nie drogą herezji i kłamstw i profanacji Eucharystii, lecz drogą prawdy i świętości! na miłość boską no... niech że wreszcie to do was dotrze

Gość Autorka

Basiu, Bóg nie stworzył żadnej religii. Religie to wymysł ludzki. Śmierć Jezusa Chrystusa była ofiarą, uwolniła nas od grzechów i już nie musimy grzeszyć. Bo jeśli Duch Święty będzie w nas mieszkał, to On nas wszystkiego nauczy i pokaże nam prawdę. Zabiegaj i pros Boga o Jego Ducha Świętego, a On ci wszystko przypomni, bo dziś jest wielka ciemność na świecie.

Prosze cię, przestrzegaj 10 PRAWDZIWYCH przykazań Boga z Biblii i nie wierz żadnemu człowiekowi. ŻADNEMU. Mnie tez nie wierz. Po prostu weź prawdziwą Biblię do ręki i proś Boga w modlitwie aby pokazał ci prawdę. Bóg Ciebie kocha i walczy o ciebie, nie zamykaj swojego serca i nie idź za ludźmi bardzo cię proszę. Boga nie ma w żadnej religii. Bóg jest w kazdym nowo narodzonym człowieku, bo "my jesteśmy światynią Boga żywego".

Bóg mówi, ze nawet modlitwa ludzi, którzy nie słuchają Jego nauki jest dla Niego ohyda. To jest przerażające, bo wielu się modli, ale nie przestrzega przymierza i dlatego Bóg nie zawsze słucha ich modlitw.

Jesli chcesz porozmawiać to przyjdź na temat Biblia ludzie prosze czytajcie na Dyskusji ogólnej.

Gość Basia

Tylko Jehowa jest prawdziwym Bogiem!!! odwalcie sie ode mnie zwodziciele!!! wy macie przekłamaną wersje Bibli!! z usuniętym imieniem Pana Boga!!! to ciekawe co jeszcze pousuwaliście albo poprzemienialiście zwodziciele szatańscy!!!

A Bóg powiedział wszystkie te słowa, mówiąc:+ 2  „Jam jest Jehowa, twój Bóg,+ który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewolników.+ 3  Nie wolno ci mieć żadnych innych bogów+ na przekór mojemu obliczu. 4  „Nie wolno ci robić sobie rzeźbionego wizerunku ani postaci podobnej do czegokolwiek, co jest w niebiosach w górze, lub tego, co jest na ziemi na dole, lub tego, co jest w wodach pod ziemią.+ 5  Nie wolno ci kłaniać się im ani dać się namówić do służenia im,+ gdyż ja, Jehowa, twój Bóg, jestem Bogiem wymagającym wyłącznego oddania,+ zsyłającym karę za przewinienie ojców na synów, na trzecie pokolenie i na czwarte pokolenie, w wypadku tych, którzy mnie nienawidzą,+ 6  lecz okazującym lojalną życzliwość tysiącznemu pokoleniu w wypadku tych, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań.+ 7  „Nie wolno ci używać imienia Jehowy, twego Boga, w sposób niegodny,+ bo Jehowa nie pozostawi bez ukarania tego, kto używa jego imienia w sposób niegodny.+ 8  „Pamiętając o tym, by uważać dzień sabatu za święty,+ 9  przez sześć dni masz pracować i wykonywać wszelką swą pracę.+ 10  Ale dzień siódmy jest sabatem dla Jehowy, twego Boga.+ Nie masz wykonywać żadnej pracy — ty ani twój syn, ani twoja córka, twój niewolnik ani twoja niewolnica, ani twoje zwierzę domowe, ani twój osiadły przybysz, który jest w twoich bramach.+ 11  Bo w ciągu sześciu dni Jehowa uczynił niebiosa i ziemię, morze i wszystko, co w nich jest,+ a w dniu siódmym zaczął odpoczywać.+ Dlatego Jehowa pobłogosławił dzień sabatu i zaczął go uświęcać.+ 12  „Szanuj swego ojca i swą matkę,+ aby długo trwały twoje dni na ziemi, którą daje ci Jehowa, twój Bóg.+ 13  „Nie wolno ci mordować.+ 14  „Nie wolno ci cudzołożyć.+ 15  „Nie wolno ci kraść.+ 16  „Nie wolno ci fałszywie świadczyć jako świadek przeciw twemu bliźniemu.+ 17  „Nie wolno ci pożądać domu twego bliźniego. Nie wolno ci pożądać żony twego bliźniego+ ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego byka, ani jego osła, ani niczego, co należy do twego bliźniego”.+

Gość gość

raz że źle tłumaczą JHWH, bo tylko oni tłumaczą Jehowa, a cały chrześcijańskie świat tłumaczy Jahwe, ewentualnie z hebrajskiego Jahweh, skąd też się wzięło Allelujah (końcówka JAH, a nie JEH owa...)

a dwa że bezczelnością jest mówić do Pana Boga na Ty per Dzień Dobry Jehowa, dzięki ci za spokojną noc i proszę o dobry dzień, zamiast "Dzień dobry Panie Boże, dzięki Ci..."

dlatego też całe chrześcijaństwo, oprócz oczywiście jehowców, używa formy PAN by wykazać najwyższy szacunek wobec naszego Pana Boga, a nie walić mu na TY

Gość Basia do Autorki

i przede wszystkich to nie jest żadna księga mojżeszowa II protestantko szatańska tylko Księga Wyjścia rozdział 20, tam jest dekalog, to nawet prawosławni i katolicy wiedzą że to jest Księga Wyjścia, tylko wy jak zwykle musieci Biblie i wszystko interpretować po swojemu i do siebie dopasowywać, wywyższając się i podkreślając waszą odmiennośc

Gość Autorka
5 minut temu, Gość Basia do Autorki napisał:

i przede wszystkich to nie jest żadna księga mojżeszowa II protestantko szatańska tylko Księga Wyjścia rozdział 20, tam jest dekalog, to nawet prawosławni i katolicy wiedzą że to jest Księga Wyjścia, tylko wy jak zwykle musieci Biblie i wszystko interpretować po swojemu i do siebie dopasowywać, wywyższając się i podkreślając waszą odmiennośc

Nie jestem protestantką. Jestem dzieckiem Boga. Nie należę do żadnego człowieka ani instytucji załozonej przez ludzi. NALEŻĘ TYLKO DO MOJEGO BOGA. Mój Bóg jest miłością. Przeczytaj swój wpis i zobacz jaka miłosć przemawia przez ciebie. Opanuj się i upamiętaj, bo czasu mamy niewiele. W Słowie Bozym jest ponad 700 głównych proroctw, z czego już wypełniło się ok.600. Do powtórnego przyjścia Pana Jezusa CHrystusa zostało około 20 proroctw, a reszta wypełni się po powrocie. Upamiętajcie się wszyscy, pokutujcie za grzechy, przyjmijcie Pana jezusa na swojego Zbawiciela i Pana i przestrzegajcie przykazań z Biblii. 

Zostańcie z Panem Bogiem!

1 godzinę temu, Gość Autorka napisał:

Basiu, Bóg nie stworzył żadnej religii. Religie to wymysł ludzki. Śmierć Jezusa Chrystusa była ofiarą, uwolniła nas od grzechów i już nie musimy grzeszyć. Bo jeśli Duch Święty będzie w nas mieszkał, to On nas wszystkiego nauczy i pokaże nam prawdę. Zabiegaj i pros Boga o Jego Ducha Świętego, a On ci wszystko przypomni, bo dziś jest wielka ciemność na świecie.

Prosze cię, przestrzegaj 10 PRAWDZIWYCH przykazań Boga z Biblii i nie wierz żadnemu człowiekowi. ŻADNEMU. Mnie tez nie wierz. Po prostu weź prawdziwą Biblię do ręki i proś Boga w modlitwie aby pokazał ci prawdę. Bóg Ciebie kocha i walczy o ciebie, nie zamykaj swojego serca i nie idź za ludźmi bardzo cię proszę. Boga nie ma w żadnej religii. Bóg jest w kazdym nowo narodzonym człowieku, bo "my jesteśmy światynią Boga żywego".

Bóg mówi, ze nawet modlitwa ludzi, którzy nie słuchają Jego nauki jest dla Niego ohyda. To jest przerażające, bo wielu się modli, ale nie przestrzega przymierza i dlatego Bóg nie zawsze słucha ich modlitw.

Jesli chcesz porozmawiać to przyjdź na temat Biblia ludzie prosze czytajcie na Dyskusji ogólnej.

Ile ludzi tyle sprzecznych opini. I każdy mówi swoje. Dlatego nie będe już odpowiadać bo to bez sensu . Ani nikt siebie nie przekona ani mnie. Każdy interpretuje Biblie na swój sposób. Najbardziej ciężko jest się przyznać moim zdaniem do tego, że religia którą podsuwali Ci ludzie pod nos od dziecka jest fałszywa. Oczywiście nie zrozumiesz tego na jakimś portalu bo masz poustawiane w głowie, Zrozumiesz to tylko wtedy kiedy chętnie kilka razy porozmawiasz ze Swiadkami. Bo ja narazie nim nie jestem. Wierzysz w to co Ci dano chociaż nie do końca rozumiesz o co w tym chodzi .Możecie mi wierzyć albo nie ale ja jestem otwarta na dyskusje i interesuje się innymi religiami. Byłam ostatnio sobie przypomnieć jak jest w kościele i pomyśleć. Mam zamiar zobaczyć co robią zielonoświątkowcy. Pójde tam. Myśle że znalazłam jedyną prawdziwą religię ale ciekawią mnie inne. Nie mam zamiaru nikogo krytykować ale jak już tak piszecie w co wierzycie i krytykujecie to pozwólcie że napisze wam w co ja wierze odstawiając wszystkie religie i wbijane nam żeczy do głowy na bok.Byłam kiedyś katoliczką. Z jednej strony najważniejsza jest trójca, z drugiej strony mówi się osobno o Bogu i Jezusie a z trzeciej niby trójca jest najważniejsza a światem żądzi nie Bóg tylko polityka i papież. I ludzie mu się kłaniają ale on nie jest na miejscu Boga. Na miejscu Boga są ludzie którzy siedzą na zwykłej sali i czytają Biblie? Takie komentarze dajecie. Swiadkowie nie mają i nigdy nie mieli jednego przywódcy. Ten przekład Bibli spisało pod natchnieniem zwykłych kilku mężczyzn. To religia nie sekta. Dowody? Ten wcześniej i taki że gdy chodzisz na sale i nagle przestaniesz to masz spokój. Nie musisz uciekać ani nic robić. Możesz normalnie żyć pracować i spotykać się z przyjaciółmi. A Swiadkowie to najzwyklejsi dobrzy ludzie którzy mają taki sposób Ewangelizacji. Nie będą Cię nawiedzać i prześladować jeśli chodziłeś a nagle stanowczo odmówisz.Nie dziwię się że czepiacie się Swiadków bo sama to robiłam. Po prostu chciałam mieć wiarę i dlatego chodziłam do Kościoła, modliłam się do MARYI MATKI BOGA oczywiście potem zauważyłam że Bóg istniał zawsze a Maria urodziła Jezusa który jest Synem Bożym. I dlatego modlił się do niego, otrzymywał od niego moc, rozmawiał z nim itd. Powiem wam coś. To wszystko co jest na youtube krytycznego na temat Swiadków to kłamstwo. I to mnie kiedyś dziwiło a teraz już nie. Bo nawet media kłamią. Ok więc co jeszcze? Na przykład to że Bóg jest Swięty a Jezus jest jego Synem i tylko on jest doskonały a wszyscy ludzie WSZYSCY odziedziczyli po Adamie grzech i śmierć. I myśle że papież to może to i dobry człowiekl. Nie wiem nie poznałam go osobiście. Ale ma skłonności do zła tak jak i my. I zostanie osądzony tak jak i my. Dlatego nazywanie go świętym to dla mnie po prostu zwykłe nieporozumienie. Tak samo jak to że kiedy toczono wojny między sobą to ksiądz stał z krzyżem i mówił coś w stylu błogosławie wam żebyście ich pokonali. Prawdziwy Bóg nie jest stronniczy, jest pełen miłości i nie mógłby pozwolić na takie coś. Oczywiściie to tylko moje osobiste zdanie. U Swidków nie ma podziałów rasowych i wszyscy są traktowani równo. Wiecie, że kiedyś księża torturowali ludzi którzy czytali Biblie? Według mnie oni są ściśle powiązani z polityką. A ich bogactwa? Kościoły? W głowie się nie mieści.Kościół katolicki nie ma jednej wiary. Wszystko w co wierzą zostało wzięte z innych kultur, Np trója była wysławiana w Egipcie i nie tylko. Wszystkie święta wywodzą się z pogaństwa .No mniejsza.Wiem że cokolwiek nie napisze itak nie zauważycie czystości naszej religi i Bibli. Pozdrawiam

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Autorka napisał:

Nie jestem protestantką. Jestem dzieckiem Boga. Nie należę do żadnego człowieka ani instytucji załozonej przez ludzi. NALEŻĘ TYLKO DO MOJEGO BOGA. Mój Bóg jest miłością. Przeczytaj swój wpis i zobacz jaka miłosć przemawia przez ciebie. Opanuj się i upamiętaj, bo czasu mamy niewiele. W Słowie Bozym jest ponad 700 głównych proroctw, z czego już wypełniło się ok.600. Do powtórnego przyjścia Pana Jezusa CHrystusa zostało około 20 proroctw, a reszta wypełni się po powrocie. Upamiętajcie się wszyscy, pokutujcie za grzechy, przyjmijcie Pana jezusa na swojego Zbawiciela i Pana i przestrzegajcie przykazań z Biblii. 

Zostańcie z Panem Bogiem!

Jak to nie jesteś protestantka jak czytasz protestancką Biblię, tak samo używasz typowo protestanckiego nazewnictwa, księga Mojżeszowa II zamiast księga wyjścia, objawienie zamiast Apokalipsa, zbór zakon i ciul wie co jeszcze i ty mi będziesz wmawiać że ty nie jesteś protestantką? Śmieszne

Gość Gość

Luther uznał że kilka ksiąg jest nie natchnionych według niego więc nie wypieprzył z Biblii i ty takiemu człowiekowi ufasz zamiast ludziom którzy tworzyli Biblie w czasach Jezusa? 1500 lat te księgi były uznawane za natchnione nawet sam Luter się mnie motał, bo mimo swojej głosem i tak był żeliwem wierzącym katolikiem, ale wykreślił parę ksiąg bo mu nie pasowały do jego ideologii, CZŁOWIEK jeden człowiek uznał że sam nie natchnione nagle po 1500 lat stwierdził że są nie na zmianę i zwiódł miliony ludzi... Gdybyś jeszcze autorka czytała prawdziwą pełną Biblię to można by faktycznie powiedzieć że jesteś chrześcijanką biblijną, owszem nie należące ma żadnych denominacji I Ani katoliczka Ani prawosławna ani protestantka nic, ale jeśli ty czytasz typową protestancka przerobiona Biblię no to sorry bardzo... Brak słów

Gość Autorka
48 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak to nie jesteś protestantka jak czytasz protestancką Biblię, tak samo używasz typowo protestanckiego nazewnictwa, księga Mojżeszowa II zamiast księga wyjścia, objawienie zamiast Apokalipsa, zbór zakon i ciul wie co jeszcze i ty mi będziesz wmawiać że ty nie jesteś protestantką? Śmieszne

My sie juz chyba znamy... upamiętaj się póki masz czas

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Autorka napisał:

My sie juz chyba znamy... upamiętaj się póki masz czas

Mylisz mnie z kimś, po prostu odpowiedź na moje pytanie bo widzę znalazłaś sobie fajny wykręt mówiąc że się chyba znamy. 

Ja mówię naprawdę poważnie Jak można nie być protestantem skoro się wierzy w protestancką Biblię, używa się ich terminów typu zakon objawienie zbór i i kto wie czy jeszcze nie czytasz jakiś protestanckich pisemek albo zaglądasz na typowo protestanckie strony internetowe a może i nawet studiujesz Biblię z jakimś protestantem. i przy tych wszystkich okolicznościach ty twierdzisz że nie jesteś protestantką? Tylko jeszcze temat zmieniasz byleby tylko nie odpowiedzieć na pytanie? A może się po prostu wstydzisz swojego protestantyzmu że boisz się do tego przyznać, bo jak widzisz fakty pokazują że jesteś protestanką a ty temu zaprzeczasz. Ze strachu? Ze wstydu? Dlaczego?

znaleziska w qumram   i tam w pismie sw  nie ma  jehowa   qumram zostało znalezione pismo sw kture ma ponad 2 tys lat napisane przez zydów czyli nathnione przez Boga i tam nie ma imienia jehowa

Gość Gość

No pewnie że nie ma, jest tylko JHWH tłumaczone przez cały chrześcijański świat i również przez żydów jako JAHWE a nie Jehowa

Gość gosc
19 godzin temu, Basia2 napisał:

Ile ludzi tyle sprzecznych opini. I każdy mówi swoje.

oj błądzisz dziewczyno błądzisz, wiem że cie nie przekonam bo już mam jehowo przerobiony łeb i to jest najgorsze... mi się kiedyś udało jednak uratować jedną bliską mi koleżankę, pare lat jej ukazywałem kłamstwa świadków i ich złe interpretowanie, w koncu już miałem dość, odpuściłem, poddałem się, nawet się pokłóciliśmy wtedy troche na koniec, straciliśmy kontakt, po prostu się za nią modliłem, oddawałem ją w modlitwie Panu Jezusowi i rok później dowiedziałem się że sama wystąpiła ze świadków, zrozumiała sama i wróciła na łono kościoła katolickiego, Jedynego prawdziwego, Jedynego Apostolskiego Chrystusowego Kościoła, Jedynego kościoła z sakramentami, które zarówno świadkowie jak i protestanci odrzucają, a już zwłaszcza Eucharystie, bo wymieniłem Ci wyżej sporo cytatów świadczących o obecności Pana Jezusa w Eucharystii, ale to jest kwestia wiary, wielu jest niewiernych Tomaszy, którzy jak nie zobaczą żywej tkanki czy krwi na Hostii to nie uwierzą... a jednak w samego Boga wierzysz, mimo że też NIGDY Go nie widziałaś... Ale i nawet dla takich niewiernych Pan Jezus od czasu do czasu dokonuje cudów ku umocnieniu wiary oraz dla niewierzących, cuda nie działy się tylko 2000 lat temu, ale Pan Jezus nadal je czyni, uzdrawia w cudowny sposób przypadki medycznie skreślone i uznane za niewyleczalne, ale i z Hostią robi cuda, ku umocnieniu wiary oraz jako świadectwo dla niewiernych Tomaszów. W Polsce najbardziej znanymi przypadkami są parafie z Sokółki i Lednicy, gdzie na Hostii ukazała się prawdziwa krew i tkanka, a poddana badaniom laboratorium kryminalistycznego, okazała się tkanką mięśnia sercowego w agonii, mężczyzny w wieku około 30-35 lat, czyli w wieku Chrystusowym... ale nawet i tak dobitne dowody nie przekonują zatwardziałych serc...

Co do Boskości Jezusa, to tak samo cytatów w Biblii na ten temat jest mnóstwo, ale wystarczy jeden: "Rzekł do Niego Filip: Panie, pokaż nam Ojca, a to nam wystarczy. (9) Odpowiedział mu Jezus: Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś?" (Ewangelia Jana 14, 8)

Ja nie wiem jak trzeba być ślepym, jak trzeba mieć zatwardziałe serce, żeby tego nie widzieć że to sam Bóg Ojciec począł się z Ducha Świętego w Jezusie Chrystusie, przyjmując człowiecze ciało z Maryi. Wierzysz w Jezusa, wierzysz w Jego nauczania, a nie wierzysz w Jego Słowa? naprawdę myślisz że on kłamał mówiąc te słowa które masz w cytacie powyżej? no zastanów się... naprawdę uważasz że Jezus kłamał? bo ja wiem, że On NIGDY nie kłamał

x

natomiast co do księży, Papieża itp atakujesz ich mówisz że są źli, ale pamiętaj że to nie są roboty, tylko LUDZIE, tacy sami jak Apostołowie (następcą Apostoła Piotra jest Papież), a Apostołów wybrał sam Pan Jezus - Judasza, który Go wydał na śmierć, Piotra właśnie który się Go 3 razy zaparł, Mateusza który był celinikiem i krótko mówiąc nie zbyt dobrym człowiekiem przed podjęciem misji u boku Pana Jezusa i wielu innych Apostołów było zwykłymi grzesznymi ludzmi, a ty wymagasz żeby księża byli jakimiś bezgrzesznymi Aniołami czy półBogami? powtarzam Ci, oni są tylko ludzi i jak każdy upadają, ale ważne by się podnieść, tak jak Apostoł Piotr podniósł się po 3 krotnym zaparciu się Jezusa, gdy Ten mu wybaczył. Więc naprawdę nie rozumiem czemu oczekujesz przeświętych księży, bo tacy ludzie nie istnieją, pastorzy protestanccy to też tylko grzeszni ludzie, oni też mają mnóstwo za uszami, ale że w naszym kraju protestantów jest niewiele to sie też o tym nie mówi, a zatem też o tym nie słyszysz... tak samo uważasz że wasi świadkowi przywódcy, nie wiem kogo wy tam macie księży pastorów, jakąś hierarchie na pewno macie i zarząd w USA, to myślisz że oni są tacy święci? sobie przeczytaj biografie założyciela ruchu Świadków Jehowy to się zdziwisz co to był za gagatek... on miał wiele za uszami, zresztą podobnie jak Marcin Luter, który do końca był katolikiem i przyjmował Komunie świętą i tylko innym w głowach namieszał i zwiódł miliony, bo sam się do swoich twierdzeń nie stosował, ot taki dwulicowiec, jedno gadał, a drugie robił. Więc naprawdę nie ma sensu ciągle wymawiać księżom że to czy tamto, że mają mniejsze czy większe grzeszki, bo powtarzam to są tylko ludzie i upadają tak samo jak Apostołowie

Gość gosc

Co do Boskości Jezusa, to tak samo cytatów w Biblii na ten temat jest mnóstwo, ale wystarczy jeden: "Rzekł do Niego Filip: Panie, pokaż nam Ojca, a to nam wystarczy. Odpowiedział mu Jezus: Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś?" (Ewangelia Jana 14, 8)

Ja nie wiem jak trzeba być ślepym, jak trzeba mieć zatwardziałe serce, żeby tego nie widzieć że to sam Bóg Ojciec począł się z Ducha Świętego w Jezusie Chrystusie, przyjmując człowiecze ciało z Maryi. Wierzysz w Jezusa, wierzysz w Jego nauczania, a nie wierzysz w Jego Słowa? naprawdę myślisz że on kłamał mówiąc te słowa które masz w cytacie powyżej? no zastanów się... naprawdę uważasz że Jezus kłamał? bo ja wiem, że On NIGDY nie kłamał

Gość gosc

w sumie nie wiem dlaczego jehowi są uznawani za chrześcijan bo chrześcijaństwo opiera się na uznaniu Boskości Jezusa, natomiast świadkowie to tacy na pół żydzi/ na pół chrześcijanie ale bliżej wam do żydów bo Faryzeusze też Go nie uznali i zabili, świadkowie są im podobni...

Gość do Basi2

BASIU BASIU BASIU BASIU BASIU !

Co do Boskości Jezusa, to cytatów w Biblii na ten temat jest mnóstwo, ale wystarczy jeden: "Rzekł do Niego Filip: Panie, pokaż nam Ojca, a to nam wystarczy. Odpowiedział mu Jezus: Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś?" (Ewangelia Jana 14, 8)

Gość Gość
18 minut temu, martyna 33 napisał:

Jezus Chrystus stworzył ten świat oraz wszystko, co się na nim znajduje. Uczynił to pod kierownictwem naszego Ojca Niebieskiego. Pan Jezus uformował i zorganizował ziemię pod kierownictwem Ojca. Kościół z pewnością nie zmieni nauki o Jezusie Chrystusie jako jedynym Zbawicielu wszystkich ludzi oraz o Trójcy Świętej. Nawet gdyby przyszło jakieś masowe zwątpienie w te prawdy. Nasza chrześcijańska postawa wobec innych religii i duchowości jest jasna: Chrystus, Syn Boży, nie jest wrogiem żadnej autentycznej wartości. Przeciwnie. Wszystko, co autentycznie jest wartościowe, w Nim ma swój początek. On bowiem jest "Światłością, która oświeca każdego człowieka" (Jan 1.9). Jeśli więc w wierze w Chrystusa potrafimy się otwierać na to, co u innych autentycznie wartościowe. Może to nas tylko wzbogacić.

Martyna słyszałaś o tym że coraz więcej Żydów w Izraelu wierzy w Jezusa Mesjasza? Tylko że boją się przyznawać bo są przez to prześladowani potem i też władzę odgórnie dają zakaz tym wyższym w hierarchii rabinom by tego nie potwierdzać, ale jakiś tam ich jeden z najważniejszych rabinów niedawno zmarł miał 108 lat i jeszcze jak żył twierdził że nieraz ukazywał mu się Mesjasz, że miał jakiś wizje, ale że na razie nie może powiedzieć kim jest Mesjasz, Jak ma na imię itp zostawił testament że dopiero rok po jego śmierci mogą go otworzyć i tam było zapisane po hebrajsku że Jeshua Meshiah jest Mesjaszem, czyli tłumacząc na nasze Jezus Mesjasz, Jezus Chrystus, bo w sumie Chrystus też oznacza Mesjasz. Ten 108 letni rabin napisał też w tym liście że nie chciał tego ujawnić za życia bo się po prostu bał, że władzę go skasują...

Gość Gość

Oglądałem też rozmowe z jednym rabinem który wierzy w Jezusa i on nadal chodzi w jarmułce, żyje według starego testamentu ale uznaje Jezusa, ale mówił że teraz w jakiejś większej grupie będą poznawać nowy testament i Ewangelie

Gość gosc

Ale tego nie mówią, bo się po prostu boją.

x

czego się boją?

świadkowie Jehowy to sekta...powinna być zakazana jak w Rosji ponieważ tam jak nie chcesz już być w zborze..to masz sankcje..i od rodzin odłączą...dlatego manipulują ...i ograniczaj =kontrola dlatego sekta...wiara jest wolnością chce wierze chce nie wierze bez sankcji...poczytaj książkę manipulacja ludźmi wywieranie wpływu na ludzi ..o sektach....czym charakteryzuje się sekta...straszeniem...to jest karalne...

Gość gosc
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Boją się prześladowania. 

no tak, ale ja na miejscu takiego żyda to bym po prostu opuścił Izrael i koniec, zamieszkałbym w jakimś chrześcijańskim kraju, a podejrzewam że i nawet w samym Izraelu są typowo chrześcijańskie miasta lub dzielnice w większym miastach, tam by sie dało żyć, ale przynajmniej nie wstydząc się Jezusa, zresztą nawet jeśliby prześladowali... "Jeśli mnie prześladowali, to i was będą" u nas też prześladują lub wyśmiewają, że jest sie wierzącym, a na tym forum to już szczególnie to widać, bo tutaj wierzący to po prostu świr, a jednak dalej wierzymy i jakoś nie zamierzam przestać przez ludzkie gadanie i prześladowanie. To chyba po prostu niezła wymówka dla żydów