Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żebrzące rumunki z dzieckiem, nie dawaj pięniędzy

Polecane posty

Gość gość
Ludzie jakbyście nie dawali im pieniędzy to by nie zebrali i nie wykorzystywali dzieci!

Gość gość
szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ale to już było
W Łodzi było tego dziadostwa od groma, nie można było spokojnie chodzić ulicą.W tramwajach, autobusach było tego mnóstwo z dziećmi na rękach i z brudnymi garnkami prosząc o kasę!Od 3 lat jest spokój.Nie widzę żebrzacego dziadostwa, barfzo goniła ich straż miejska i policja.

Gość gość
to jedna wielka mafia nie raz widzialam jak pod wieczor przyjezdza po tych zebrakow facet w mercu za 200 tysiecy kase im zabiera i odwozi tam gdzie mieszkaja. Najlepiej poprostu im nie dawac ale az mi gula rosnie jak co drugi przechodzien cos im wruca, w ten sposob nigdy to sie nie skonczy a bedzie jeszcze gorzej, bo zjezdzaja coraz wiekszymi ekipami z Rumunii, Bulgarii itp.

Gość gość
jak czasem widzę że ktoś im wrzuca to mam ochotę potrząsnąc to osobą, najgorsze jest to że ona myśli ze robi dobry uczynek. a ta kasę i tak im ktoś zabiera.

Gość gość
Jak byłam w Warszawie ze znajomymi, to do mojego przyjaciela podeszła matka z dzieckiem i powiedziała: no daj dwa złote no daaj! Oczywiście zignorowaliśmy to, a w zamian dziecko podniosło spódnicę mojej koleżance na oczach innych ludzi! No szczyt bezczelności!

Gość gość
Rumunki czy Romki. To zasadnicza różnica. Niemniej problemem jest żebractwo i postawa. Należy jednak rozróżniać narodowość

Gość gość
wlasnie, to Romki z Rumunii. To tak jakby Romowie z Polski żebrali za granica, a mowilo sie tylko o zebrzacych Polakach. Niestety Romowie wyrobili Rumunom fatalna opinie w Europie - szkoda, ze o Rumunach malo wiemy - a maja np b wysoki poziom matematyki, jest ich wielu na najlepszych uczelniach swiata, swietnie projektuja architekture i mode. I wypada pamietac, jak wiele pomogli Polakom, udzielajac im schronienia w czasie II wojny swiatowej.

Gość gość
Romowie nie udzielali polakom schronienia tylko kapowalk na nich zeby w zamian za to samemu uniknac obozu za pochodzenie gapciu 🖐️

Gość gość
Romowie nie udzielali polakom schronienia tylko kapowalk na nich zeby w zamian za to samemu uniknac obozu za pochodzenie gapciu lapka.gif xxxx Przeciez napisała, że Rumuni a nie Romowie. Skąd taki wylęg półgłówków-analfabetów?

Gość gość
Rumuni ani romowie nie udzielali bezmozgu :O zalosne... Hitlerowcy ich tempili w pierwszej kolejnosci kretynko 🖐️

Gość gość
totalni analfabeci :o jeszcze sie nie dobudzili : D

Gość gość
Pewnie jakas oblesna romka lub rumunka tu wypisuje z goscia umyj sie wiesniaro i idz zebrac :/

Gość gość
Zebrac? Dla takich to luksus. One zazwyczaj stoja przy drogach a pozniej przez nie gadaja na zachodzie ze polki tylko do prostytucji sie nadaja :O

Gość gość
Zebrac? Dla takich to luksus. One zazwyczaj stoja przy drogach a pozniej przez nie gadaja na zachodzie ze polki tylko do prostytucji sie nadaja pechowiec.gif x Wypowiedź matki, jak mniemam.... Brak słów. A co przekażesz dziecku? Bo oleju we łbie za grosz nie masz.

Gość gość
Haha matki, chcialabys nie puszczam sie jak Ty cyganicho i nie mam dzieci a teraz wymiataj na droge gdzie twoje miejsce.

Gość gość
Czy wy wszędzie musicie się kłócić? nawet na takim błahym temacie, Romki czy Rumunki... co to za różnica? chodzi o kobiety żebrzące z dziećmi. A raczej smutny los tych dzieci. puszczanie się, cyganicho... dziewczyny co się w wami dzieje??? skad w was tyle jadu?

Gość gośćiniec
no bez kitu , pracuje w centrum i wide jak siedza z tymi dziecmi no one ciagle spia !!! człowiek majac swoje dizeci nawet uwagi nie zwrócił. ot dziecko spi i tyle. ale racja godzina dwie w takich warunkach ale nie cały dizen !! one musza być oduzane. trzeba dzwonic na policje ze zneca sie naddzieckiem . ze dziecko oduzone, niech policja z pogotowiem przyjezdza i bada na miejcu, przeciez kierowców badaja na narkotyki czy alkohol.

Gość gość
Policja nic nie zrobi nawet d**y nie rusza ;)

Gość gość
teraz w UE zabronili mowic Cy,,,an, trzeba mowic Rom zeby ich laskawie nie obrazac. Najlepsze ze kiedyc nawet w filmach mowili Cy,,,anie a nie zadni Romowie a teraz nagle to ich obraza. Poza tym jacy to Romowie, Rzym to chyba widza teraz pierwszy raz w historii jak zaczeli tam hurtowo zebrac. A jeszcze planuja stworzyc programy nauki pracy dla nich, no ku... trzeba ich jeszcze nauczyc pracy za nasze podatki bo ci tylko krasc i zebrac potrafia.

Gość gość
u mnie pod sklepem taka siedzi, z dzieckiem na reku oczywiscie. Ale ona sie nie szczypi i wola od razu "pani daj 2 zl!". Nie daje, powiedzialam, ze ma sobie isc i zarobic. A wieczorem? Zebraczki sa juz w domach, za to wylania sie meskie romskie towarzycho ze zlotymi lancuchami na szyjach i z najnowszymi modelami telefonow w lapach....

Gość gość
masakra,jak można takie rzeczy pisać,i wy się nazywacie matkami mając w sobie tyle pogardy do 2 człowieka,jedna pyta co za różnica rom czy rumun?a co za różnica polak czy rusek?!dla większości europy ten i ten to pijak,uważajcie bo karma wraca,a nienawiść ze zdwojona siłą

Gość gość
Ja nigdy nie daje tym oszustom, dzieci od malego uczone kradzieży, a pamietacie taki filmik jak banda cyganów zatrzymala orszak weselny ? Bachory sie na jezdni kladly żeby auta zatrzymać albo ten maly cygan przejechany na stacji paliw?- tez pewnie od auto się kladl co za zwierzeta

Gość gość wawaq
Dziś w metrze mężczyzna zaczepil Rumunke z dzieckiem i zapytał dlaczego ono śpi. Faktycznie podczas kłótni się nie ruszyło nawet wyglądało jak nacpane. Nikt nie zareagował. Ja się bałam bo sama mam dzieci. Strach mnie obezwladnil i kompletnie nie chciałam nic robić. Ta kobieta rumunka oduzyla to dziecko bo żadne 3 letnie dziecko nie śpi tak jak to. NIE DAWAJCIE IM PIENIĘDZY TO JEST JAK HANDEL DZIEĆMI! !!