Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zbigniew Religa świecki pogrzeb .

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie na WP jest artykuł nt. Zbigniewa Religii i obejrzałam sobie zdjęcia . Jedna rzecz mnie zastanowiła to krzyż na grobie . Dlaczego ten krzyż tam stał skoro Religa wyraźnie mówił że jest zatwardziałym ateistą i chce świeckiego pogrzebu . Czyżby wola zmarłego nie została spełniona ?? http://grafik.rp.pl/grafika2/275905,282309,9.jpg

Gość gość
Czyżby wola zmarłego nie została spełniona ?? xxx pewnie tak :O

Gość gość
Hipokryzja i zakłamanie ze strony katolików nie zna granic . To jest podłe, żeby nie spełnić woli zmarłego .

Gość gość
cała ta oprawa pogrzebu służy tylko tym co żyją czyli rodzinie i innym, którzy żegnają zmarłego, a zmarłemu wszystko jedno jak jest pogrzebany czy z krzyżem czy bez, czy skremowany - to nie ma znaczenia

Gość gość
O to trzeba zapytać Jego żonę. Jeśli tak zadecydowala to jej sprawa.

Gość gość
skoro zmarlemu wszystko jedno to czekam az jakis ateista zrobi swojej zmarlej babci, zagorzalej katoliczce swiecki pogrzeb; dopiero by sie katole pluly ze to wbrew jej woli.

Gość gość
o oprawie pogrzebu decyduje najbliższa rodzina czyli ktoś kto finansuje pogrzeb a zmarły jak to zmarły raczej milczy

Gość gość
cała ta oprawa pogrzebu służy tylko tym co żyją czyli rodzinie i innym, którzy żegnają zmarłego, a zmarłemu wszystko jedno jak jest pogrzebany czy z krzyżem czy bez, czy skremowany - to nie ma znaczenia xxx No tak ciekawe co by było jakby syn zmarłej który jest ateistą pochował matkę katoliczkę w świecki sposób . To byłoby dopiero plucie jadem ze strony katolików że księdza nie było i krzyża na grobie nie ma . Skoro sam/a piszesz że rodzinie wszystko jedno .

Gość gość
To była decyzja wdowy.Co cię to obchodzi.Pochowaj się bez krzyża albo pod drzewem i nie marudz .Tak chciala żona bo to Jego żona .Razem żyli.

Gość gość
Ci, którym przeszkadzałaby świecka ceremonia a raczej brak oprawy katolickiej, zawsze mogą pomodlic się za zmarłego w kościele czy kaplicy a nawet zamówić mszę. Mnie by taki fakt wcale nie przeszkadzał choć jestem katoliczką. Nie znoszę robienia czegoś na pokaz, dla ludzi.

Gość gość
zmarly zanim umrze jest czlowiekiem, ktory czesto ma swoje jasno sprecyzowane poglady, znane najblizszej rodzinie albo zapisane w testamencie. Robienie czegos wbrew woli samego najbardziej zainteresowanego "bo on juz nic nie zrobi a ja wiem lepiej" to wyjatkowe chamstwo, zwlaszcza ze strony teoretycznie nablizszych, ktorzy nie potrafia uszanowac woli zmarlego i trakuja go jak przyglupie dziecko.

Gość gość
Do autorki gadasz głupoty pogrzeb był całkowicie świecki bez żadnych księży ,biskupów.Zobacz sobie w wikipedii jest zdjęcie pomnika Zbigniewa Religi i nie ma tam żadnych krzyży ani żadnych napisów religijnych,jest tylko godło Polski.Mówisz nie prawdę.

Gość gość
gość dziś czyli gdyby zona Religi zmarla pierwsza to wg ciebie powinien ja pochowac pod drzewem i tez twierdzilabys ze jest spoko, bo to jego zona byla i razem zyli?

Gość gość
A tak na marginesie również Tomasz Kot jest niewierzący grający profesora Religę w filmie ''Bogowie''.Jest jego świetny wywiad w gazecie wyborczej.

Gość gość
Nie czytam takiej gazety .Szkoda że ten wywiad nie ukazał sie w jakiejś normalnej gazecie.Chetnie bym przeczytał

Gość gość
Wg tradycji naszej cywilizacji nie grzebie się zmarłych pod drzewem to po pierwsze a po drugie już pisałam ten kto wykłada kasę na pogrzeb decyduje o jego oprawie.

Gość gość
czyli jesli ateista pochowa zone- katoliczke po swiecku i bez krzyza to uznasz ze ma prawo tak zrobic bo on placi?