Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy ktoś bliski krytykuje coś z czego się tak cieszyłas

Polecane posty

Gość gość

Czy wy też tak macie, że strasznie was to jakoś przygnębia? Np. kupiłam sobie buty. Straszliwie mi się spodobały, wyobrażałam sobie kiedy będe mogła w nich w koncu wyjśc i w ogóle byłam podekscytowana jak nie wiem. Rzadko kiedy się tak cieszę z czegokolwiek. A tu ktoś bliski zrobił komentarz, trochę wyśmiał, trochę coś tam, że "będą niewygodne, ja bym nie mogła w nich chodzić" I od razu humor gorszy, buty już nie wydają się ósmym cudem świata i jakoś cała reszta też do kitu.

Gość gość
Aa tam może koleżanka po prostu miała podobny model butów i niewygodnie jej się w nich chodziło. W tym przypadku rozmówca niekoniecznie mógł mieć na celu coś negatywnego, zwłaszcza jeśli kupiłaś np. wysokie buty na wyjątkowo niestabilnym obcasie.

Gość gość
macie male poczucie wlasnej wartosci, przegladacie w oczach innych ludzi. ja wiem kim jestem i co jest dla mnie wazne, wiec jesli cos mnie cieszy, to nic nie jest w stanie tego zmienic, a juz napewno nie przejmuje sie krytyka na temat butow. poza tym rozmawiam z bliskimi o moich planach i o tym co lubie, jesli mam zrobic cos glupiego, to sprobuja mi to wyperswadowac, ale jesli sie upre, to i tak zrobie jak ja chce. po fakcie jednak nikt nie bedzie mnie juz krytykowal. moim bliskim zalezy na moim dobrym samopoczuciu i jesli ja bede szczesliwa, to oni tez.

Zawsze wazna jest forma wypowiedzi, nawet negatywnej. Twój krytykant ma wrazliwosc zamrazarki. A czemu ci siè nastrój zwarzył? Twoje pieniądze, twoje buty, twoje nogi i twój wizerunek! Cóz by mnie obchodziło, ze komus nie podobają siè moje buty? Ktos próbował toksycznie zgasic twoją radosc- nie pozwól na to. Noś butki z radoscią:)