Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PikiBini

z Lotniska Stansted do Polski krok po kroku

Polecane posty

Gość PikiBini

Blagam pomocy!!! Jutro mam lot powrotny do Polski a bede calkiem sama na lotnisku. Nie mam pojecia co i jak. Co robic kedy wejde przez glowne wejscie???

zwróć się w stronę tablic informacyjnych. Wszystko jest napisane, wszędzie, o każdej porze i każdy to może zrozumieć ze wszystkimi swoimi ułomnościami. Albo udawaj niewidomą, wszystko ktoś zrobi za Ciebie.

Gość gość
Juz dosc dlugo nie latalam i wiem, ze lotnisko jest przebudowane ale procedury pewnie te same co kiedys.Poszukaj stanowisk ze swoich linii lotniczych, nie ma szans ze przegapisz;-) Ustawiasz sie do kolejki z glownym bagazem. Przy stanowiskach sa tablice informacyjne z numerami lotow, ktory masz na bilecie. Najlepiej wsluchaj sie w zacne ''kur/wa'' lub ''spier/dalaj'' -to Polacy lol i zapytaj gdzie masz stanac. Jak sie juz odprawisz idziesz sobie dalej do miejsca ( patrz gdzie ida inni), w ktorym sa kolejne bramki. Jak juz przejdziesz przez nie to zapomnij o paleniu. Przechodzisz przez bramke, skanujac kod paskowy na bilecie, przechodzisz dalej do kolejki (jest ich kilka) i kladziesz na tasme swoj bagaz podreczny, osobno laptop, pasek, zegarek i moze buty. Zabierasz swoje graty i przechodzisz na hale ze sklepami i innymi p*****lami. Na bilecie zdaje sie juz jest numer bramki wiec tam sie udajesz. Rozejzyj sie, wszystko jest oznakowane, strzalki i inne mazidla. Idz pod bramke i czekaj z innymi. Moze pojawic sie komunikat o zmianie numeru bramki wiec sluchaj co tam mowia albo dopytaj jesli nikogo nie ma z pasazerow. Nie martw sie, jesli odprawilas glowny bagaz a Ciebie nie bedzie o czasie przy bramce to Cie wywolaja z imienia i nazwiska, samolot poczeka.Nie panikuj, nie taki diabel straszny, powodzenia.

Gość XXXXXXXXXXXXXXXx
`rozumiem co czujesz, bo moje pierwsze loty to była tragedia, i do teraz tkwi we mnie obawa (pewnie dlatego, ze dlaje moj jezyk nie jest na zadowalajacym poziomie). Najlepiej od razu po wejsciu skieruj sie ze swoim biletem do kogos z obsługi. Pracownicy sa naprawde bardzo pomocni i uprzejmi. Ostatnio kiedy wylatywałam z L. do PL miałm duze problemy, nie bede sie wdawac w nieistotne szczegóły, w kazdym razie pani na lotlisku okazała się profesjonalnam,życzliwa osoba, ktora pomogła mi wszystko ałatwic. Takze nie boj sie pytac, nie boj sie prosic o pomoc. To normalne ze czegos sie nie wie.