Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak sie martwie bo mam dopiero 30 lat a juz nie mam jednej szóstki na dole

Polecane posty

Gość gość

usuneli mi zeba jak byl chory i to dolna szóstka....tak sie martwie dentystka mowila ze to bardzo zle..bo na starosc wypadna mi zęby obok bo sie rozejdą:( i beda sie chwiać bo nie moze byc luki takiej obok zębów innych... i inne zeby beda sie psuc od tego itd..:( tak zaluje tego zeba..

mówisz, że masz już tylko trzy szóstki? Wiesz co to oznacza?... Dobrze myślisz. Tak to właśnie o to chodzi... Masz dwa wyjścia, albo sobie wprawisz ją z powrotem, albo wyrwij sobie jeszcze jedną.

Gość gość
masakra na starosc dziasla sie rozlezą i lepiej wpraw te szostke..korone albo cos.

Gość gość
ja mam mleczaka i jakoś się nie zapowiada by mi stały chciał rosnąć :( mam 23lata

Gość gość
no troche kiepsko w tym wieku nie miec juz zęba:( zrob korone albo mostek

Gość gość
ja nie mam juz pięciu zebów wiec ciesz się...

Gość gość
ale masz koronki pewnie albo implanty a ja mam luke a tak nie moze byc...dentystka mowila ze od tego sie zęby psuja te inne i te od góry bo brak miejsca do stykania sie gornego z dolnym i jest luka i ten gorny sie psuje ...

Gość gość
Jak ząb jest wyrwany to koronki nie zrobisz , bo nie ma już tez korzenia zęba. Mostek osłabia sąsiednie zęby, bo trzeba je opiłować, to raz , po drugie mostek nie chroni przed zanikaniem kości w miejscu wyrwanego zęba. Najlepszy w takiej sytuacji implant ale to kosztowna sprawa, niestety :( Z szóstkami jest największy problem, bo one łatwo martwieją lub trzeba je leczyć kanałowo i wtedy taki ząb jak wydmuszka łatwo pęka :(

Gość gość
CHOLERA CZYLI PROBLEM MAM:( na implant nie stac mnie...a perspektywa problemow wielkich z zebami przez brak szóstki mnie doluje..:(masakra

Gość gość
Ile mniej więcej kosztuje implant?

Gość gość1234432
ja nie mam 5 zębów a mam 25 lat, a ty tragedię robisz z 1 zębem

Gość gość
O rany, zrob ten implant i to jak najszybciej. Mostek to tylko zapychanie dziury wizualnie. Ale obciaza i niszczy sasiednie zeby (ktore w koncu tez trzeba bedzie wyrwac) i pod nim zanika kosc. Wiec pozorna oszczednosc. Musisz wstawic implant w ciagu roku, bo potem kosc zaniknie i bedziesz musiala miec przeszczep kosci (jesli sie da). A mostek i tak bedziesz musiala robic kolejny tym razem niszczac kolejne zeby.

Gość gość
Implant kosztuje kilka tysięcy ale to zależy gdzie robisz. Dodatkowo jeśli kość szczęki jest zbyt cienka, konieczny jest zabieg regeneracji kości, to też jest koszt ok. 2,5 tys gość 1234432, nie masz już 5 zębów w wieku 25 lat, ogarnij się i zrób coś z tym, bo za parę lat to się zemści Chyba, że wliczasz 8-ki czyli zęby mądrości do tych usuniętych

Gość gość1234432
a co niby mam z tym zrobić?? zębów sobie nie wstawię bo po 1` mnie nie stać a po 2 nawet gdyby mnie było stać to i tak nie byłoby ich gdzie wstawić bo mi się zęby zsunęły i dużych przerw nie ma

Gość gość
Może masz małe przerwy a szóstka to duży ząb i duża luka po nim, proste, i dobrze, że się autor/ka topiku martwi bo konsekwencje zaniedbania mogą być spore.

Gość gość
Co Wy gadacie ? Od braku 1 zeba nic jej nie bedzie .... ja nie mam polowy a mam 29 lat

Gość gość
Ja p*****le! To jest sredniowiecze, czy co??? Oczywisci,e, ze sa konsekwencje, kosc zanika, zgryz sie zmienia, zab z przeciwka, ktory z usunietym zebem mial kontakt, sie wysuwa, bo szuka z nim kontaktu. Nie od razu sie to stanie, ale stanie sie na pewno. Potem ubytki na zdrowiu i koszty sa znacznie wieksze.

Gość gość
To daj znać, jak już nie będziesz mieć wszystkich ;D Ja mam duuuuużo więcej lat i mam tylko jedną koronkę i teraz wstawiam implant szóstkę górną i mam wszystkie zęby, ósemki wyrwane ale one się nie liczą

Gość gość
Ja mam 32 i juz mam proteze gorna przez wlasna glupote ogromny strach przed dentysta.Jak sie przemoglam i poszlam to juz niestety za pozno bylo

Gość gość
Ja u swojej dentystki powinnam mieć kartę stałego klienta ;) Mam słabe zęby więc kontrola tym bardziej musi być !