Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariblu

nietypowy przypadek czyli jak wypisać zaproszenie

Polecane posty

Gość mariblu

Proszę o pomoc w kwestii wypisania zaproszenia dla kuzyna, jego konkubiny i jego syna z pierwszego małżeństwa. Chcę zaprosić 3 osoby: kuzyna, jego syna, i konkubinę. Sprawa byłaby prosta gdyby nie fakt że ta konkubina ma aż 4 dzieci - (3 z poprzednich związków i 1 ze zdrady!!! kuzyna ) których zapraszać nie chcę. Dodam że nie lubię tej pani bo się ... źle prowadzi i słowo konkubina użyłam celowo :P Czy uważacie że powinnam zaprosić cała gromadę (7 osób) czy tylko kuzyna, jego syna i konkubinę. jak opcja nr 2 to jak sformułować zaproszenie?

Gość gość
Może wymień po kolei imiona (i nazwiska, skoro to konkubina ;) ) zaproszonych gości i w takiej formie daj im zaproszenia. Opcja numer dwa: Daj osobne zaproszenie dla Twojego kuzyna i jego konkubiny (z imionami i nazwiskami osób zaproszonych) i osobne dla syna Twojego kuzyna.

Gość gość
a musisz zapraszać dziecko? Łatwiej byłoby ich zaprosić samych

Gość gość
Dokladnie zaproś samych dorosłych, głupio to będzie wyglądać że jedno dziecko zaprosilaś, a inne nie. Jeszcze gotowa się obrazić za resztę dzieci, albo zabrać wszystkie.

Gość mariblu
Na pewno łatwiej byłoby zaprosić tylko kuzyna i ta jego "przyjaciółkę", tylko że jeśli nie zaproszę jego syna z pierwszego małżeństwa to się dopiero zacznie cyrk: obrazi się wujek i ciocia, babcia i dziadek. Innymi słowy: kuzyn i jego syn na weselu musi być. Konkubinę strawię bo muszę, no ale te jej dzieciaki to już dla mnie za dużo. Ps. Osobne zaproszenie dla syna kuzyna nie wchodzi w grę bo chłopak ma 12 lat. No to chyba wychodzi na to że muszę zaprosić całą gromadę.... choć wcale nie mam na to ochoty :(

Gość gość
co z tego że ma 12 lat? ucieszy się :) daj mu osobne zaproszenie i po kłopocie

Gość gość
zaproś kuzyna z synem xD

Gość gość
ja bym napisała imię i nazwiska kuzyna i konkubiny i imię dziecka kuzyna

Gość gość
A ja bym zaprosila wszystkuch , co ci dzieci winne nie rozumiem.

Gość gość
czyli te dzieci konkubiny nie są dziecmi twojego kuzyna? jesli tak, to nie wiem dlaczego jej radzicie zapraszac tez je, skoro nie sa dla niej zadna rodziną, ani spokrewnione ani bliskie. Tylko dlatego ze kuzyn związał sie z ich matką? Absolutnie nie powinnas ich zapraszac, za to syna kuzyna owszem, bo tylko on jeden z tych dzieci jest Twoja rodziną. Najlepsza i w sumie jedyna słuszna opcja, zapros kuzyna z osoba towarzyszącą (lub wymien ja z nazwiska) a synowi daj oddzielne zaproszenie, co z tego ze ma 12 lat. takie zaproszenie to groszowe sprawy. Pewnie w dodatku nie mieszka z ojcem to głupio byłoby nawet pisac go na zaproszeniu ojca.

Gość gość
gosciu z 12.53, Ty naprawde bys zaprosiła zupełnie obce dzieci tak o, bo co one winne? no nie wierze.

Gość Mariblu
ta czwórka dzieci nie jest dziećmi mojego kuzyna. Kuzyn ma jedno dziecko (syna)z pierwszego małżeństwa, ale jest po rozwodzie. Ta czwórka dzieci mieszka z kuzynem i konkubiną. Syn z pierwszego małżeństwa mieszka ze swoją matką czyli ex żoną kuzyna. Macie racje, najlepiej byłoby dać osobne zaproszenie kuzynowi i konkubinie i osobne zaproszenie synowi kuzyna. I tak też zrobię. Pozostałych dzieci nie chcę na weselu. Z drugiej strony boję się że ta konkubina się obrazi i poczuje się urażona bo w końcu kuzyn poniekąd wychowuje jej dzieci, nawet to ostatnie ze zdrady mówi do niego tato :/. Sprawa jest skomplikowana a ja nie chcę nikogo urazić ale też nie chcę rezygnować z przyjaciół na rzecz obcych dzieci (dziecko czy nie dziecko miejsce przy stole musi mieć) a sala jest tylko na 60 osób :(

Gość jakgwiazdynaniebie
Daj tak jak ktoś wspomniał, oddzielne zaproszenie dla syna kuzyna to co że ma 12 lat? I tak przyjdzie z ojcem