Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego i za co ludzie nienawidzą Żydów

Polecane posty

Gość gość
Ja nie lubie zydow glownie z jednego powodu. Przyjechali tacy na tereny Palestyńskie, tweirdzac ze to ich ziemia obiecana przez Boga i zaczeli sie panoszyc, zepchneli Palestynczykow, ktorych jako arabow tez nie znosze' ale akurat w tym konflikcie maja racje. walcza o swoje ziemie, ktore zydzi im zagrabili. Owszem zydzi wczesniej byli stamtad wypedzeni, ale kiedy to bylo. dlugo byli narodem bez panstwa a potem uzurpowali sobie prawo do ziemi swietej. Idac daleka przenosnia to tak jakby Niemcy przyjechali d Wroclawia, i twierdzili ze to miasto jest ich i zaczeli zabijac polakow ktorzy by sie sprzeciwili.

Gość gość
takich konfliktów na swiecie jest masa one przeciez ciebie nie dotyczą, nie tobie chca zabrac ta ziemię

Gość gość
to tak jakby Niemcy przyjechali d Wroclawia, i twierdzili ze to miasto jest ich i zaczeli zabijac polakow ktorzy by sie sprzeciwili. x no niekoniecznie, ponieważ tereny wrocławia od zarania należały do państwa (wcześniej królestwa) polskiego. A ziemia święta od zarania należała do Żydów. Więc porównanie z du/py. Ja uważam, że Żydów nie lubią dlatego, ze generalnie ludzie nie lubią tych, którym lepiej się powodzi, którzy są zaradni i mają w życiu dobrze. Tzn przepraszam: nie LUDZIE nie lubią, tylko Polacy nie lubią. W innych krajach nie uraczysz antysemityzmu, nie na taką skalę jak u nas.

Gość gość
jak czytam czasami jakies komentarze to masakra, tak wyzywaja zydów. ale przecież to ludzie jak inni, nie rozumiem tego podejscia, ja sie nie zastanawiam czy on zyd czy nie zyd bo mnie to nie obchodzi

Gość gość
Owszem takich konfliktow jest sporo, ale ich rozpychanie w swiecie mnie drazni. Poza tym to ze ukazuja siebie jako najbardziej ucisniony narod swiata. Moze i holocaust ich przetrzebil, ale ktoz moze wiedziec jak potoczylyby sie losy swiata gdyby nie te okrutne zbrodnie w onozach nie mialy miejsca.

Gość kochanie Ty nie moje
Najłatwiej jest patrzyc na koniec własnego nosa. A mi sie wydaje ze Żydów nienawidzi sie za to ze doprowadzili do Zabicia Jezusa. Za to ze zydem nie mozna sie stac. Zydem jest sie tylko gdy matka jest zydowka. No i za to ze Niemcy wmowili swiatu ze to Żydzi sa odpowiedzialni za wybuch drugiej wojny światowej.

Bo jak byli wygnani a Palestyny to rozleźli się po całej Europie między innymi do Polski i zamiast okazać wdzięczność to zaczęli wszystkich ładować w d***la na kasę . Ale to pikuś , najgorsze jest to że w swojej wierze mają to że goj (nie Zyd ) to nie człowiek i wprowadzają tą zasadę w życie :O

Gość gość
ale komu wmowili? bo napewno nie mi.ty w to wierzysz? :) nie mow.

Gość kochanie Ty nie moje
Zle to ujelam probowali wmówić. Nie mieszkam w Polsce wiec generalnie z am rozne zdania nie tylko z naszego polskiego podworka.

Gość gość
A mi sie wydaje ze Żydów nienawidzi sie za to ze doprowadzili do Zabicia Jezusa xxx no tak! zwlaszcza, ze Jezus byl przeciez Polakiem, nie? no bo przeciez nie byl Zydem, prawda?

Gość gość
Ziemia swieta od zarania nalezala do zydow? Dziwne bo historia mowi cos zupelnie innego. Owszem do 140 r.ne ( drugi wiek naszej ery)były to tereny zydowkie, ale od tamtego czasu nie. Powrocili na te ziemie po 2 wojnie swatowej, czyli w 20 wieku. I malo im bylo ziemi ktorej dostali, prowokujac wojne zabrali tyle ile im sie podobalo. Nie jestem antysemitka, podziwiam zydow za ich sukcesy w swiatowej gospodarce, ale nigdy nie zaakceptuje to co wyprawiali po drugiej wojnie swiatowej

Gość gość
A gdzie ja napisalam ze byl Polakiem? Czytaj ze zrozumieniem. Albo moze biblie otworz.

Gość gość
skoro nienawidzicie Zydow, to Jezuska i jego mamusię też powinniście nienawidzieć - bo wyobraźcie sobie - ONI TEŻ BYLI ŻYDAMI!!!

Gość gość
13:42 brawo. Wreszcie rozsądna wypowiedź. Ja nie mam noc do Żydów, moja prababcia ukrywała kilku podczas wojny i bynajmniej nie miała z tego żadnych profitów.

Gość gość
Ja tam osobiscie nie mam nic do Zydow. Zdecydowanie bardziej Ruskich nie lubie, bo kazdy jakiego w zyciu spotkalam to byl albo alkoholik, albo zlodziejaszek...

gość dziś skoro nienawidzicie Zydow, to Jezuska i jego mamusię też powinniście nienawidzieć - bo wyobraźcie sobie - ONI TEŻ BYLI ŻYDAMI!!! yyyyy I owszem byli Żydami ale odszczepieńcami :P

Gość gość
Ja pracowałam kiedyś 6 lat w krakowskim hotelu na recepcji,. Przyjeżdżali chińczycy, japończycy, Niemcy, Amerykanie, Kanadyjczycy słowem caaaały świat. Czasem zdarzył się jakiś incydent, pijany gość co zasnął oparty o filar :P czasem jakaś pomyłka lub śmieszna sytuacja. Natomiast jak przyjeżdżali żydzi z różnych stron świata to była tragedia. Takiego bydła jeszcze nie widzieliście. Syf, burdel, wrzaski i demolka :o Roszczeniowe gnoje z wieczną pretęchą. Jak szli grupą to nie mogli po prostu przejść korytarzem NIEEEEE! wrzeszczeli, kopali ściany, szarpali za klamki do innych pokojów młodzi i starzy! Darcie mordy w restauracji, rzucanie się jedzeniem i upuszczanie śmieci tam gdzie się stoi to była normalka. Wyzywanie personelu od ku....? dzień jak co dzień :o To, że Jezus był żydem to nie znaczy, że teraz mam ich wielbić bezwzględnie, a im wszystko wolno :o BYDŁO I SYFIARZE!

Gość gość
post wyzej mowi prawde. Oni sa tak edukowani ze maja sie lepszych od innych, a Polakow maja za smieci, wmawia im sie w szkolach ze Tylko ich nacja jest nastawiona do nich dobrze a wszystkie inne nacje maja ich za wrogow i ich nienawidza. Swoja droga zaswtanawiajace ze nacja ktora byla uznawana za podludzi przez nazistow ktorzy uwazali sie za nadludzi teraz uwaza sie za nadludzi lepszych od innych nacji.

Gość fggffgfg
Kiedyś miałam inne spojrzenie na "kwestię żydowską" ale teraz, gdy zaczęłam orientować z tym co ta gnijąca nacja robi z Palestyńczykami, to zaczynam wierzyć np w to że przed wojną stworzyli w Pl finansową mafię, Polakom śmiejąc się w twarz słowami "dla nas kamienice, dla was ulice". I te ich chore wierzenia, tych ortodoksów... Czy wiecie że oni wyrzucają po kawałku ciasta z każdego przygotowanego do pieczenia? Zbiera się z tego masa ciasta które się marnuje. Oni je wyrzucają do śmietnika ale żeby oddać mu szacunek, pakują w dwa foliowe worki. Dla nich to załatwia sprawę, to jest koszerne. Z takich i podobnie absurdalnych odchyłów nie rezygnują z przyczyn rozsądkowych a próbują narzucać je innym. W każdym razie oni po holocauście przejęli metody Hitlera i je udoskonalili. Z upodobaniem mordują palestyńskie dzieci. Gdy inne narody protestują, oni nazywają to "antysemityzmem".

Gość gość
Nie cierpie zydow bo to klamcy, oszusci i thorze. Uwazaja, ze nalezy sie im wszystko co chca bo 70 lat temu Hitker ich mordowal. Jak zyd zrobi cos zlego to jest "obrona", jak os sie ztanie zlego zydowi to od razu antysemityzm. Nie cierpie ich bo sa zadufani, arogancy, wredni i bardzo roszczeniowi. I nieprawda, ze tylko w Polsce zydow sie nie lubi. Ich nikt nie lubi. Problemem jest to, ze oni sie kryja lepiej niz muslimy. Przybieraja nazwiska krajow w ktorym mieszkaja i dzialaja na szkode tych krajow. Sa jak szarancza.