Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luke12341234

Co z tą Polską? Będzie wojna czy będzie lepiej?

Polecane posty

Gospodarka jest reformowana ale to wieloetapowy i wieloletni proces rozłozony na dziesiątki lat, na co mało ludzi zwraca uwagę. yyyyyyyyyyyy Taaa reformują ją odkąd pamiętam a jest to już ..... w chuj lat . To ja się k***a pytam czy mam szansę dożyć tych lepszych czasów

Gość gość
Tu masz definicję z WIKIPEDII "Podatek od towarów i usług (ang. – Value Added Tax (VAT) – podatek od wartości dodanej, rzadziej używany skrót: Podatek od Towarów i Usług (PTU)) – podatek pośredni, pobierany na każdym kolejnym etapie obrotu towarami lub usługami (podatek obrotowy), którego konstrukcja zakłada brak kaskadowego nakładania się podatku poprzez zastosowanie mechanizmu odliczenia podatku pobranego w poprzednich etapach obrotu." JEŚLI CZEGOŚ nie rozumiesz to chętnie wyjaśnie.

Gość gość
Taaa reformują ją odkąd pamiętam a jest to już ..... w ch*j lat . To ja się k***a pytam czy mam szansę dożyć tych lepszych czasów TAK. JEŚLI masz możliwość przezycia jeszcze 30 lat bo mniej więcej w tym czasie zakończa się reformy starego systemu. Przejście od gospodarki socjaliztycznej do kapitalistycznej to nie tylko zmiany w funkcjonowaniu państwa jako instytucji. To róanież zmiany w mentalności a do tegpo potrzebna jest zmiana pokoleń.

Gość gość
Co do służby zdrowia to z tym jest ciekawie - można byłoby skopiować kilka ciekawych rozwiązań z Norwegii albo Szwecji ale od razu Janusze i Tereski by się rozkrzyczeli, że jak to tak ?? ZAPOMNIAŁAŚ tylko o jednym. To są BARDZO bogate kraje. Ich stać, nas nie.

Gość gość
Jesli podatki dalej będą takie wysokie przenoszę się do UK ponieważ to co robię równie dobrze mogę robić tam. I Polska straci kolejnego jelenia, który co miesiąc wpłaca do US bardzo wysokie kwoty. CÓŻ> JAK tak uważasz to się przenieś. Jelenia? Zapomniałaś tylko, że na wykształcenie tego "jelenia" wszyscy pracujący w Polsce się złożyli.

Gość gość
Przecież ten debil co tutaj wypisuje te bzdety ALE KTÓRE "bzdety"? Bo ja tutaj taklich nie widze. Możesz zacytowac fragmenty o które Ci chodzi?

Gość gość
do gość dziś mowa jest o podatkach i ich efektach a do dyskusji na te tematy konieczne są cyferki bo o nich przecież mowa. nie pojąłeś??? to przykre:P

Gość gość
Nik srik wali mnie to mi sie niepodoba jak jest i mam to wd***e! Nik widocznie niekontroluje dobze bo jest bajzel a swe bajeczki o super panstwie wluz se miedzy wiersze. Niemam zamiaru znowu wybierac czy po czy pis znowu tosamo glupi bejsens. Widocznie jest dod**y ale to wszystko ukartowane niema nakogo glosowac widocznie niema normalnych ludzi w polsce a ja tez jak bede mial okazje to wyjade sami se budujcie pewnie wam oto chodzi by zniechecac ludzi by byl tak by dalej mogliscie krasc wedlug mnie ta patalogie ciagnac a robcie se co chcecie a sprobuje nieech ktos ucieknac jak nas ruscy zaczna zabijac czy ini. Mi sie niepodoba gospodarka i koniec i niewmawiaj mi ze jest super bo zaczynasz mnie wkuzac! Nirlezmienisz mojego zdania co dzialasz na po domnie juz niepisz niema zadnej uczciwosci. Chce produkowac enrrgie bio i ja sprzedawac niemoge to niema uczciwosci i mozesz se swe teksty pisac do swojej babci.

Gość gość
SHATYN - wypier/dalaj stąd gnomie!!!! 😠 każdy topik musisz zasrać swoimi dyrdymałami w obronie mafijnej PO!!! 😡

Gość MYSZKA MIKKE
dziś Przecież ten debil co tutaj wypisuje te bzdety ALE KTÓRE "bzdety"? Bo ja tutaj taklich nie widze. Możesz zacytowac fragmenty o które Ci chodzi x wszystko co piszesz to bzdety a o2 blokuje posty tych co piszą jak jest. Należysz do elity i takim jak ty jest tu dobrze - najniższa na świecie kwota wolna od podatku świadczy że Polska to PAŃSTWO FEUDALNE !!!!!!

Gość gość
Do.... gość dziś Jak będziesz potrafił sprecyzować swoje myśli w sposób czytelny i w języku polskim to napisz koniecznie. Na razie twój bełkot jest kompletnie niezrozumiały.

Gość gość
wszystko co piszesz to bzdety PRZECIEŻ PODAJĘ dane ogólnie dostępne. O tym co to jest feudalizm powinnas koniecznie poczytać zanim o tym napiszesz. Może wtedy nie będzie twoja wypowiedź taka śmieszna.

Gość gość
11.43 zgadzam sie stoba z takimi sie niegada i najlepiej robic swoje widocznie po zaczyna sie bac a niech sie boi! Bo wkoncu przyjdzie koniec tego bajzlu mam nadzieje ibkazdy pujdzie.pod sad. I juz niegadam z tym pro poewcem durnym bo mi sie wydaje ze on to moze byc i dzialac na rzecz panstwa robi.metlik ludziom.w glowie

Gość gość
11.49 niebede precyzywal dla godcia dzialajacego na reke zadowi wiec baj. Ja se bede z ludzmi pisal oczym chce i w jaki sposob chce

Gość gość
Najbardziej śmiesza mnie ludzie którzy starają się ignorować rzeczywistość bo ona nie zgadza się z ich poglądami. Mowa m.in. o danych z gospodarki Polski. One nie powodują zadowolenia z tego czy innego rządu a jedynie wskazują na to w jakim stanie jest nasz kraj. Można je ignorować, uważac za zbędne ale to nie zmienia faktu ich wazności.

Gość gość
odpowiedz na pytanie - co te dane robią w dokumencie minist finansów: Strategia zarządzania dlugiem sektora finansów publicznych w latach 2013-2016 Tabela 3. Czynniki wpływające na zmianę relacji długu SP do PKB (%) poz. 4. Nominalny wzrost PKB w latach 2001 - 2011 -1,6, -1,3, -1,7, -4,0, -2,6, -3,2, -4,5, -3,3, -2,4, -2,4, -3,5,

Gość gość
Jak przeczytam całośc to Ci odpowiem. Ale to trochę potrwa.

Gość gość
A mnie smieszy duren mowiacy mi ze jest dobze jak jest to talne zlodziejstwo wsadz se w d**e te statystyki i powiedz rolnikom ze im sie lepiej zyje to to drugi raz juz tego niepowturzysz

Gość Myszka Mikke
powyższe dane świadczą o tym ze rząd polski, tak jak grecki FALSZUJE DANE EKONOMICZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Gość gość
JUż. To zgodnie z tym co jest napisane zmiana relacji długu do PKB. Minusy oznaczają spadek tego długu do PKB.

Gość gość
A mnie smieszy duren mowiacy mi ze jest dobze jak jest to talne zlodziejstwo wsadz se w d**e te statystyki i powiedz rolnikom ze im sie lepiej zyje to to drugi raz juz tego niepowturzysz TO JAKBYŚ MÓGŁ wskazać post tego durnia w którym mówi on (ten dureń) że jest dobrze.

Gość gość
gość dziś JUż. To zgodnie z tym co jest napisane zmiana relacji długu do PKB. Minusy oznaczają spadek tego długu do PKB. x w pozycji 4 nic nie ma o długu - podany jest suchy fakt jaki był wzrost PKB w latach 2001-2011. UMIESZ CZYTAĆ??????????????

Gość gość
No pewnie to ty pro peowiec. Czy co jestes za tym prawem co jest. Spoczko gadaj swe bzdety zdrow ja bede gadal swoje i dales mi super mysl na forach internetowych niebede gadal z takimi ludzmi a bede sie lonczyl z tymi prawdziwymi baj

Gość gość
W horyzoncie Strategii przewiduje się wzrost relacji kosztów obsługi długu SP do PKB z 2,5% w 2011 r. do 2,7% w 2012 r., a następnie jej sukcesywne obniżenie do 2,2% w 2015 r TU WŁAŚNIE JEST o tym mowa. Takie są efekty "wydarcie" z dużego opracowania fragmentu. Nie znasz się na tym kompletnie to daj sobie spokój.

Gość gość
w pozycji 4 nic nie ma o długu - podany jest suchy fakt jaki był wzrost PKB w latach 2001-2011. UMIESZ CZYTAĆ?????????????? NOMINALNY. NOMINALNY!!! W związku z coraz "twardszą" walutą (złotówkami) nominał jest inny. NAprawde nie masz o tym ZIELONEGO POJECIA.

Gość gość
moje życie jest do d**y wiec jak dla mnie moze być a wojna

Gość gość
Bardzo dziekuje za informacje 12.01. I dalej go rozpoznawaj jestem ci wdzieczny zato bo udalo ci sie obalic jego bzdety w taki sposob ze juz go niebede sluchal trzymaj sie

Gość gość
Bardzo również podoba mi się atak na rozmówcę, wtedy kiedy nie można "pokonać" rozmówcy merytorycznymi postamni bop on w tym jest dużo lepszy. Znajduje się wtedy Shatyna, Areckiego, Blondyna czy innego "jakiegoś" mi przypisuje mu się jakieś negatywne cechy (że ma 50 albo 20 lat)( że jest peowcem albo pisowcem, że manipuluje itp, itd. Śmieszni jesteście ludzikowie:D

Gość gość
no to jak jedynym stwierdzeniem jest "obalenie bzdetów" za pomocą ataku na rozmówce, ja wysiadam. cześć.

Gość gość
No no smieszni czy ni ale mnie nie interesuje twa opinia niechce by.moim panstwem rzadzily takie pajacyki z cyferkami bez serca