Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierkowy trol

Co na ropiejące oczka?

Polecane posty

Gość cukierkowy trol

Zauważyłam rano, że synek ma lekko przekrwione ropiejące oczka. Czym mogę przemyć mu oczka, żeby złagodzić obawy. Boję się, że to może być zapalenie spojówek :(

Gość gość
To zapalenie, moj tez mial kazali przemywac sola fizjologiczna i po 3 dniach przeszlo. Mialam taka sok do wkrapiania w oczko.

Gość zmeczonamama
Hej właśnie leze w szpitalu z małą 2 tygodniowa corcia.jej leci ropa z jednego oka.Lekarze daja masc do oczka.nazywa sie Floxal i jedna kropla na raz.4 razy dziennie.Pozdrawiam.

Gość gość
przejdź do lekarza, my mieliśmy bodajze biodacynę do oka, a jeśli nie przejdzie lub będzie sie powtarzać okulista i być moze zapchany kanalik łzowy

Możesz przemywac swietlikiem. Ale do lekarza koniecznie idź. My mieliśmy raz Biodacyna, 2 razy Floxal i raz Gentamycyne.

Gość rtete
Wczoraj w aptece polecili mi sól fizjologiczną a potem pediatra pochwaliła wybór (dodatkowo przepisała krople ale chodzi o infekcję i starsze dziecko).

Gość gość
Zdziwicie sie,ale mi lekarz ropiejace oczko kazal przemywac przegotowana woda z dodatkiem niewielkiej ilosci szamponu dla dzieci,przeszlo po jedym dniu.

nam kazali przemywać rumiankiem lub solą fizjologiczną, potem stwierdzili że na pewno zatkany kanalik łzowy, dali neomecynę i kazali masować. nie przechodziło - chcieli wysłać na przetykanie kanalika (podobno bardzo bolesne) ale uparłam się na krople z antybiotykiem - biodacyna, po 2 dniach była poprawa, po 4 przeszło zupełnie. :/

Gość gość
Ja na wszelkie stany zapalne oczu to stosuję sulfacetamid. Bezpieczny dla dzieci, skuteczny i niedrogi. Same zalety ;)

Gość gość
dokładnie, metod wiele - jednym maluchom pomoże zwykły rumianek, innym trzeba biec po kropelki, jak w przypadku mojej córci było. Fakt faktem, lepiej mieć to na uwadze i najpierw wybrać się do dobrego okulisty np jak tutaj u nas w Katowicach jest - http://www.medis.pl/okulistyka.html - bez problemu doradzi i zawsze to bezpieczniej niz testowac na dziecku domowe sposoby

Gość gość
Rumienek pomaga. Jeżeli nie o najlepiej zapytać się lekarza.

Gość gość
Niestety nas rumianek okropnie uczula, więc nie stosujemy. Natomiast sulfacetamid pomaga i szybko łagodzi różne takie stany zapalne oczu.

Gość gość
0hizNBWAObcPSSTWS8MhLOyl